נכתב ע"י ללי41;2153182:מאיזה גיל זה מומלץ?
נכתב ע"י dLive;2153367:אני ממש לא בטוח שכל אחד רוצה שהבן שלו יהיה "עילוי מוזיקלי".
תבדקו קצת לגבי ילדי הפלא ותראו מה התוצאות על בריאות נפשו של הילד.
אם מדברים על למצות כשרון, זה משהו אחר, אבל לא להגיע מגישה של "הבן שלי יהיה מוזיקאי ענק ומפורסם!" אלא "לבן שלי יש כישרון מוזיקלי והוא יודע להשתמש בו".
רק לגבי הכינור באמת חובה להתחיל מוקדם, אחרת הוא ימשיך לנסר כל הזמן.
אבל כל אחד יעשה לפי מה שהוא חושב.
זה לא גחמהשלום,
אשמח לעזרה בנוגע ללימוד פסנתר.
יש לי ילדה בת 7 והיא רוצה ללמוד לנגן (מקווה שזה לא עוד גחמה...)
האם זה גיל מספיק להתחלת לימוד פסנתר? ואם איזה כלי להתחיל פסנתר רגיל או חשמלי?
יש אופציה להשכיר פסנתר במחיר שפוי?
תודה רבה!
אני דוקא חושב שרוב האנשים שיודעים לשיר בפה בלי לזייף אם הם ייקחו אורגן [אפי' של אוקטבה וחצי] ופשוט ישבו על זה למשל ייקחו שיר ויעבדו עליו יעברו קליד קליד לאט וינסו לנגן את השיר עד שיצליחו [וזה לא קשה כי פתאום מצליחים לעשות את ההתחלה של השיר וכן האלה] לאט לאט החוש שמיעה יתפתח ואתם תנגנו מלודיה בלי תווים חלק.אני אישית למדתי על אורגן בגיל 4, אבל זה היה אחרי שבדקו וראו שיש לי חוש,
איך בדקו?
שמו לי על האורגן מדבקות צבעוניות, והדביקו לי על דף מדבקות לפי הסדר של שיר חסידי מסוים
ותוך מספר ימים ניגנתי את זה (לא דווקא בע"פ)
ולאחר שבוע ואולי יותר תפסתי שבאותו קליד מתחילים שיר נוסף וכוו'
ואז שלחו אותי ללמוד.
נ.ב. למי שיש חוש והוא מנגן ע"י שמיעה קשה לנגן מתווים אז כדי אולי כדי לא ללמוד מתווים של שירים חסידיים.
קודם כל מי זה ה"אתם תנגנו מלודיה"?אני דוקא חושב שרוב האנשים שיודעים לשיר בפה בלי לזייף אם הם ייקחו אורגן [אפי' של אוקטבה וחצי] ופשוט ישבו על זה למשל ייקחו שיר ויעבדו עליו יעברו קליד קליד לאט וינסו לנגן את השיר עד שיצליחו [וזה לא קשה כי פתאום מצליחים לעשות את ההתחלה של השיר וכן האלה] לאט לאט החוש שמיעה יתפתח ואתם תנגנו מלודיה בלי תווים חלק.
אני יודע בפירוש על אחד שיודע לשיר ,אני דוקא חושב שרוב האנשים שיודעים לשיר בפה בלי לזייף אם הם ייקחו אורגן [אפי' של אוקטבה וחצי] ופשוט ישבו על זה למשל ייקחו שיר ויעבדו עליו יעברו קליד קליד לאט וינסו לנגן את השיר עד שיצליחו [וזה לא קשה כי פתאום מצליחים לעשות את ההתחלה של השיר וכן האלה] לאט לאט החוש שמיעה יתפתח ואתם תנגנו מלודיה בלי תווים חלק.
האמת שאני כך למדתי ואח"כ ניסיתי את זה על חבר שלא ידע לנגן וגם לא חלם על זה, והוא יודע.אני יודע בפירוש על אחד שיודע לשיר ,
וכשהוא לקח אורגן ליד הוא לא הסתדר בכלל.
אז הוא הלך ללמוד וגם כן הוא לא תפס ,והוא ירד מהסיפור.
(תמיד אפשר לאמר שרק הוא לא הצליח,)
אבל אני מדבר על מעשה שהיה ואתה "חושב".
אבל אני לא אומר שבטוח שאתה לא צודק.
יש לי חידוש בשבילך....
האמת שאני כך למדתי ואח"כ ניסיתי את זה על חבר שלא ידע לנגן וגם לא חלם על זה, והוא יודע.
פשוט הענין הוא לשיר קטע בפה ואח"כ לנסות אותו על האורגן ופשוט מתי שהשיר עולה לעלות עם הקלידים כלפי מעלה וכן להפך תלוי השיר, למשל את השיר ואהבת של מיילך כאהן: ו-א-ה-ב-ת, המנגינה הולכת בירידה שזה אומר רה-רה-דו-סי-לה [קצת קשה לי להסביר את זה במילים],
כמובן שצריך לעבוד על זה וזה יכול בהתחלה לקחת כמה ימים אבל אחרי שתופסים את הפרנציפ' מתקדמים מהר.
לכן אמרתי שזה תלוי אם הוא יודע לשיר, כי מי שיודע לשיר ודאי יקלוט עליות וירידות בשיר [לכל הפחות עם קצת עבודה]יש לי חידוש בשבילך...
אני אמרתי כבר מספר פעמים את הרעיון הזה לילדים ובחורים (חברים משפחה) שעולים ויורדים, והסברתי א"ז עם עוד רעיונות ,כמה שיותר עולים ,כמה שיותר מתאמצים וכוו' אבל חלק לא תפסו שת הרעיון ,מאידך יש כאלה שכן תפסו, אז מה שפשוט לנו לא בטוח שזה כזה פשוט לאחרים.
כתבתי כבר לפני 2 הודעות על אחד שיודע לשיר והוא לא יודע לנגן למרות שהוא ניסה לבד ואח"כ הוא גם הלך ללמוד אצל מורה והוא לא הצליח.לכן אמרתי שזה תלוי אם הוא יודע לשיר, כי מי שיודע לשיר ודאי יקלוט עליות וירידות בשיר [לכל הפחות עם קצת עבודה]
לעומת זאת מי שמזייף, באמת לא יוכל לעשות זאת.
יכול להיות שהוא לא יצליח!!כתבתי כבר לפני 2 הודעות על אחד שיודע לשיר והוא לא יודע לנגן למרות שהוא ניסה לבד ואח"כ הוא גם הלך ללמוד אצל מורה והוא לא הצליח
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים