כללי איזה מסך מומלץ לבעיות עיניים?

• הוסף לסימניות
אני חוששת שהמסך שאני עובדת איתו פשוט הורס לי את העיניים. כל הזמן דלקות עיניים ועיניים אדומות. אני מתחילה לחשוב שזה מהמסך.

איזה מסך לא הורס עיניים ככה?
מה מומלץ לגרפיקאים?

• הוסף לסימניות
אין לאף אחד המלצות?

• הוסף לסימניות
כמדומני שיש בשוק איזה כיסוי שנצמד למסך ואמור להקל על הנ"ל

• הוסף לסימניות
אמר לי פעם רופא עיניים מומחה שהצבעים הכי נוחים לקריאה במחשב זה אותיות שחורות על רקע ירוק־זית. אני אישית באמת מוצא שהרבה עבודה מול שחור על רקע לבן, או סתם הרבה רקע לבן, מאוד קשה על העיניים.

דבר שני, אם יש לך מסך ישן, מאוד חשוב שה־refresh rate יהיה גבוהה יותר מ־70 Hz. קל לשנות את זה מהמחשב על ידי קליק ימני על שולחן העבודה (ואז כבר תלוי איזה מערכת הפעלה יש לך).

ועוד דבר ששמעתי לאחרונה, זה שכשמסתכלים הרבה על המסך, ממצמצים את העיניים פחות. לכן כדאי פעם ב־20 דקות לסגור את העיניים כאילו שהולכים לישון, לספור עד 4, לפתוח, ושוב לסגור כ־8 פעמים סה"כ.

ובע"ה הדברים יהיו לתועלת...

• הוסף לסימניות
אריאל צודק לגבי המצמוצים.
כמו"כ הבעיה עם עבודה מול מחשב היא שמרגילים את העיניים להסתכל קרוב ולכן יכולה להפגע הראייה למרחק וזה נגרם כי המוח פשוט התרגל להסתכל קרוב וכשהוא מסתכל רחוק הכל נראה לו מרקד ולא ממוקד. לכן ממולץ פעם ברבע שעה לערך להזיז את העיניים מהמסך ולבהות בנקודה רחוקה ולהתמקד בה.
(הבעיה היא שבסוף מרוב מצמוצים ובהיות למרחוק לא נספיק לעבוד... :))

• הוסף לסימניות
אני עם דלקת עיניים תמידית. חשבתי אולי הקרינה, אבל זה מסך חדש יחסית. בקושי שנה. חשבתי שאולי יש מסכים שפחות מזיקים לעיניים מאחרים. פעם היה על זה אשכול שלם, אבל אני לא מצליחה למצוא אותו.

• הוסף לסימניות
לא מזמן שמעתי מטכנאי מחשבים שמסכים עם משטח זכוכית פחות מזיקים לעיניים ו"חוסמים" קרינה. הדברים באחריות הטכנאי בלבד...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה