איזה מצלמה כדאי לקנות?

• הוסף לסימניות
שלום לכולכם, (אני מהפורום השכן..)

אחותי החלה ללמוד עיצוב גרפי ובקורס שלהם נותנים להם גם מעין "מיני קורס" בצילום ע"מ שישתמשו בזה בעיצוב ויהיה להם לעזר.

אנחנו מעונינים לקנות מצלמה חדשה/יד שניה, חצי מקצועית אבל לא במחיר....

אשמח לדעת איזה דגמים עונים לנו על הנדרש או לחילופין מישהו שיש לו מצלמה יד 2 שעובדת חלק ומתאימה לפרטים שרשמתי, אשמח לשמוע.

תודה מראש

(היסתכלתי על חוקי הפורום ולא ראיתי משהו שלא בסדר, אם יש בבקשה עדכנו אותי לפני נעילת האשכול...)

• הוסף לסימניות
כהמשך, קיבלתי מחיר טוב למצלמה SX10 של קנון יד שניה, האם זה מתאים וטוב?

• הוסף לסימניות
לא מתווכח עם המומחים.

אבל לכאורה עדיף במחיר הזה, קומפקטית תותחית, מאשר חצי מקצועית, שהיא פחותה ממנה.

ועוד נתון שצריך להביא בחשבון, שאין כמעט עדשות לחצי מקצועיות, ולא שווה (ברב הפעמים) לרכוש אותם, והם מתאימות רק למצלמה הספציפית הזו. אז היא גם לא תשקיע בעדשות. וצריך גם לבדוק היטב האם החצי מקצועיות מצלמות ב-RAW, (רק היקרות יותר).

תנסה לראות כאן למשל. ה-IXUS310 לעומת SX30. אני באופן אישי נראה לי הייתי הולך על ה-IXUS. חיישן יותר טוב, מפתח צמצם יותר גדול. שווה לוותר על 2MP, ולקבל את המצלמה הזו פשוט בחצי מחיר.

ונראה לי שהעובדה שאין פוקוס אוטומטי לא תפריע לאחותך, אם היא לא הולכת לעסוק בצילום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;887271:

וכבר אמרו חזל באבות "אינו דומה השונה".

יש הבדל בין מי שמתבאס רגע אחרי קניית המצלמה לבין מי שממליץ ללכת לקנות מצלמה 5 דורות אחורה (כיום נמכרת הSX50) ומביא השוואה בין 2 מצלמות שעבר זמנן של מחליפותיהן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;887367:
וכבר אמרו חזל באבות "אינו דומה השונה".

יש הבדל בין מי שמתבאס רגע אחרי קניית המצלמה לבין מי שממליץ ללכת לקנות מצלמה 5 דורות אחורה (כיום נמכרת הSX50) ומביא השוואה בין 2 מצלמות שעבר זמנן של מחליפותיהן.
היא שאלה על מצלמה שהיא קיבלה עליה מחיר טוב יד שניה אם זה מתאים וטוב, כתבת "לא" סתמי, אז הרחבתי קצת בעניין, שיש עליה המלצות, ואם אז היא היתה טובה ... גם היום היא מצלמת ! וברור שיש יותר טובות ויהיו יותר טובות ועל זה כתבת "הפתרון הפשוט הוא כמובן לא לספר למצלמה שיצא דגם חדש".
:) ניתן לה להכריע ... אם היא רוצה להשקיע יותר או פחות

• הוסף לסימניות
אז ככה

אנחנו מתענייני מאוד בSX10 מכיון שבתכלס היא רק לומדת, מקצועי היא לא תעסוק בזה כנראה אלא יותר בצילום אביזרים וכדו' לצורך עבודות גרפיקה, אני רק מעוניין לדעת האם המצלמה הזאת טובה? התמונות באיכות גבוהה? (בקורס אמרו להביא דווקא מצלמה עם פוקוס גם ידני).

אשמח לתשובות ברורות, היא לא זקוקה למצלמה "הכי חדישה" אלא כזאת שבהחלט תעשה את העבודה ברמה נורמלית +

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;887385:
אז ככה

אנחנו מתענייני מאוד בSX10 מכיון שבתכלס היא רק לומדת, מקצועי היא לא תעסוק בזה כנראה אלא יותר בצילום אביזרים וכדו' לצורך עבודות גרפיקה, אני רק מעוניין לדעת האם המצלמה הזאת טובה? התמונות באיכות גבוהה? (בקורס אמרו להביא דווקא מצלמה עם פוקוס גם ידני).

אשמח לתשובות ברורות, היא לא זקוקה למצלמה "הכי חדישה" אלא כזאת שבהחלט תעשה את העבודה ברמה נורמלית +

קנון ממשיכה לספק לנו מצלמות מדהימות, המאמר זה מסכם את היתרונות והחסרונות של מצלמת Canon Powershot SX10IS מצלמה כזאת בהחלט יכולה לעזור לצלם כמו מקצוען, לצלם תמונות זה עניין פשוט עם מצלמת canon sx10 לא צריך להיות פריק של מצלמות בשביל להתחיל לצלם עם המצלמה הזאת, לאחר צבירת ניסיון, אתם יכולים בהחלט להגיע לרמות של צילום שלא היו מביישות את צלמים מקצוענים, אז מספיק לדיבורים בואו ניגש לעיקר.

הדברים שאהבתי ב canon sx10 הם:

• • ניתן לבצע זום דיגיטלי ואופטי בזמן צילום ווידאו, המון מצלמות לא מאפשרות את האופציה הזאת.
    • Canon sx10 יש פיצ'ר מיוחד לצילומי מאקרו, תמונות יוצאות עם פוקוס מדהים.
    • יש ל-cannon sx10 מסך lcd אשר ניתן לסובב אותו
    • Canon sx10 עובדת עם סוללות AA, יתרון עצום. מומלץ לקנות מצלמה שלא עובדת עם סוללות מיוחדות משלה.
    • מאוד קל לצלם תמונות, ווידאו, ממשק מאוד ידידותי למשתמש
    • canon sx10 עובדת עם כרטיס זיכרון SD שמאוד פופולארי וזול
    • ל canon sx10 יש עדשת 28mm שבאמצעותה ניתן לצלם קבוצות של אנשים בקלות רבה.
    • ניתן לצלם כ 600 תמונות עם סוללות נטענות מבלי שיהיה צורך להחליף אותם, אין הרבה מצלמות שיכולות לעשות זאת.
    • קיימת במצלמת canon sx10 טכנולוגיה לזיהוי פנים, מה שמאפשר למצלמה גם להסיר "עיניים אדומות".
    • תא הסוללות ותא החלפת כרטיס הזיכרון נמצאים בתאים נפרדים, זה מעולה מפני שיש זמנים שבהם אני מעוניין להחליף את רק את כרטיס הזיכרון ועכשיו לא צריך לפתוח את תא הסוללות בשביל להחליף את הכרטיס.
    • מיקום הכפתורים במצלמת canon sx10 הם פשוט מלאכת מחשבת, מדהים איך המיקום שלהם מאפשר לצלם
    תמונות בקלות רבה כל כך.
    • זום אופטי של 20x , התמונות יוצאות ממש טוב בזום מקסימאלי, ממש מדהים.
הדברים שלא אהבתי כל כך ב canon sx10 :

• • לא ניתן להקליט סרט בפורמט HD וגם לא בפורמט 16:9
    • האחיזה קצת לא נוחה, צריך להתרגל אליה לאחר שמתרגלים לאחיזה שלה, אפשר לומר שזה עוזר למצלמה להיות יותר יציבה.
    • מסך ה Lcd נשרט ממש בקלות צריך מאוד להיזהר.
    • קצת רועשת בזמן צילום
לסיכום canon sx10 היא בהחלט מצלמה שמספקת חווית צילום מהנה והמחיר שלה הוא בהחלט סביר יחסית ליכולות
המדהימות שלה, צילום מהנה.

• הוסף לסימניות
ועוד ביקורת : http://www.wisebuy.co.il/wiseguys_review.aspx?pcatid=484&mid=715849&cid=2042

והסיכום שם הוא :

title_good.gif

· איכות צילום טובה מאוד
· עדשה רחבת זווית
· זום אופטי X20
· מייצב תמונה יעיל
· איכות וידיאו טובה כולל זום אופטי פעיל ושמע סטריאו
· מסך מפרקי איכותי ועינית משובחת
· נוחה מאוד לשימוש
· איכות בנייה גבוהה

title_bad.gif

· גרעיניות ב-ISOנמוך
· פתיחת פלאש ידנית

title_bottomline.gif

ה-SX10 ממשיכה בגאון את המסורת שקבעה ה-S5 המיתולוגית (שעדיין נמכרת ושומרת על פופולריות) – מסורת של איכות צילום מרשימה במיוחד, נוחות שימוש גבוהה ואין סוף אפשרויות תפעול, באריזה מעוצבת ובנויה היטב.

לא התנסתי בה, רק העתקתי ביקורות שמצאתי עליה, אם אתה רוצה אותה תקנה בלב שלם !

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.פלד;887293:
משו מכיר A2400 IS של קנון?
שוב העתקה :

מצלמה דיגיטלית חדשה Canon A2400 .מצלמה קומפקטית מוצלחת וקלה לשימוש.למצלמה חיישן CCD בעל 16.1 מיליון פיקסלים.עדשה רחבה 28 מ"מ בעלת זום אופטי X5.צג גדול 2.7 אינץ.צילום וידיאו ברזולוציה גבוהה 720P HD .מעבד תמונה חדשני מעניק ביצועים מהירים ותמונות נקיות.פועלת בעזרת כרטיסי SD /SDHC/SDXC וסוללת ליתיום.מצבי צילום רבים בינהם מצב צילום חכם הבוחר את מצב הצילום האופטימלי מבין 32 מצבי צילום אפשריים וכן אפקטים שונים לבחירה.מצב Live View המאפשר להתאים הגדרות תוך כדי צילום.מצב חדש Discret המשתיק את המצלמה וכך מאפשר לצלם תמונות בלי רעש הפלאש או הפוקוס. טכנולגיית זיהוי פנים המעניקה מיקוד וחשיפה אופטימלים.

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם. אני כנראה ילך על זה.

• הוסף לסימניות
אל תלכי על הSX10ץ

איכות התמונה שלה היתה טובה מאוד לפני כמה שנים. היא יצאה לשוק לפני יותר מ4 שנים!!
היום כל מצלמה הכי בסיסית תתן איכות טובה יותר.

• הוסף לסימניות
בסדר, לאחר עוד התייעצות ירדנו מהSX10.

בכל אופן, למישהו יש המלצה על מצלמה למתחילה (צריך פוקוס ידני) עם איכות טובה, במחיר 800-1000 ש"ח?

• הוסף לסימניות
SX230 אני מחכה להזדמנות לקנות
היא נשמעת ממש קורצת...

אמנם לא חצי מקצועית אבל יש בה את כל האופציות לידני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הגלים;887658:
אל תלכי על הSX10ץ

איכות התמונה שלה היתה טובה מאוד לפני כמה שנים. היא יצאה לשוק לפני יותר מ4 שנים!!
היום כל מצלמה הכי בסיסית תתן איכות טובה יותר.

סיכמנו שלא נספר למצלמה שהיא כבר לא באופנה. (אין הברכה..):)
רוצים מצלמה טובה?
לכו על סדרת הG של קנון (11,12) או להתפשר על סדרת S95

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה