סקירה איזה מקצוע אפשר להתפרנס ממנו בכבוד, והשוק לא מוצף בו, בלי לימודי אקדמיה

• הוסף לסימניות
כאשר הציבור יבין את מאמר הגמרא "ר' יהודה כד אזיל לבי מדרשא שקיל גולפא על כתפיה, אמר: גדולה מלאכה שמכבדת את בעליה. רבי שמעון שקיל צנא על כתפיה, אמר: גדולה מלאכה שמכבדת את בעליה", וינהג בהתאם אז נמצא יהודום שומרי תו״מ בכל שגרות המלאכות. תראו במה התנאים עסקו במקביל ללימוד התורה...

• הוסף לסימניות
עצמאות זה הרבה יותר ענין של אופי, והרבה פחות ענין של הכשרה...
במיוחד שרוב סוגי העצמאויות, מלבד לפתוח מכולת, אלו דברים שצריך לצבור בהם ניסיון רב כשכיר.
מה שמחזיר אותנו להכשרות וללימודים, ולכל הכמויות של בעלי מקצועות שלומדים את אותם לימודים כולם.
אם תסתובב בפרוג תראה המון עצמאיים שמתפרנסים מרעיונות מקוריים או מיומנויות שלהם, בלי שום לימודים. (שיווק מוצרים באלי אקספרס זה לא משהו שלומדים בסמינרים...).
ברור שזה ענין של אופי, אבל המון אנשים בכלל לא מעלים על קצה דעתם שהם יכולים להתפרנס מהכשרונות שלהם.
מלבד זאת, הרבה דברים כמו ניהול מאזן כספים וכדו' בהחלט כדאי ללמוד אותם.

• הוסף לסימניות
עוד מקצועות שיש להם ביקוש גבוה- שוחטים ומשגיחים בחו"ל, סוכני ביטוח,פנסיה.

• הוסף לסימניות
@רב הנסתר נגעת בשני נקדות
עבודות כמו מלמד מורה גננת
ועבודות כמו סופר סתם גרפיקאית יועצת מס וכד
בקטגוריה הראשונה הבעיה היא עצם מהותנו חרדים ומנושלים מתקציבים מלאים
בקטגוריה השניה , ההצפה נותנת לעובדים בתחום הרגשה שיש הרבה
אז אני יוזיל מחירים בשביל שיהיה לי לקוחות וזו הטעות
לא חסר עובדים בתחומים האלו בציבור החרדי שמרוויחים מצוין

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
יש לי 2 חברים שלמדו להיות חשמלאים
אם אני לא טועה מדובר בלמידה קצרה יחסית
ויש הרבה עבודה.

אם זה רלוונטי
אוכל בקלות לברר פרטים נוספים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק.
יש לי 2 חברים שלמדו להיות חשמלאים
אם אני לא טועה מדובר בלמידה קצרה יחסית
ויש הרבה עבודה.

אם זה רלוונטי
אוכל בקלות לברר פרטים נוספים.
הבעיה היא שגם חשמלאות זה סוג של עבודת צווארון כחול. ( אא''כ מדובר בהנדסת חשמל ).
ובאמת במקצועות צווארון כחול לא חסר עבודות שאפשר להכניס בהם סכומים גבוהים מאוד,
כשכירים, וכש''כ כעצמאיים. מה גם שלא מורכב כ''כ להיות עצמאי בכאלו מקצועות.
אבל בציבור שלנו זה ''בעיה'' לעבוד במקצוע של צווארון כחול, והמרוויחים הם אלו ששמים פס על העולם...

• הוסף לסימניות
הבעיה היא שגם חשמלאות זה סוג של עבודת צווארון כחול. ( אא''כ מדובר בהנדסת חשמל ).
ובאמת במקצועות צווארון כחול לא חסר עבודות שאפשר להכניס בהם סכומים גבוהים מאוד,
כשכירים, וכש''כ כעצמאיים. מה גם שלא מורכב כ''כ להיות עצמאי בכאלו מקצועות.
אבל בציבור שלנו זה ''בעיה'' לעבוד במקצוע של צווארון כחול, והמרוויחים הם אלו ששמים פס על העולם...
חד משמעית, מצטרפת.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ראיתי שמרכז כיוון היציעו רישיון להטסת מזל"טים, נשמע לי מקצוע שיש בזה הרבה עתיד כי התחום הוא רק בהתחלה.
או מקצוע מה"ט להפעלת מכשירים רפואיים ,יכול להיות שזה יותר מתאים לנשים , אם לא יכול להיות רעיון.
מה שאני ראיתי שהמקצוע הכי חשוב בחיים זה אנגלית וקצת מתמטיקה ,לכן חשוב מאוד להשלים פערים.
כי כמעט רוב המקצועות ידרשו קצת אנגלית.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אפשר להיות אמרגן בחתונות. זה שדואג שכל העסק, (צלם, תזמורת, מלצרים, אולם, כיבודים בחופה וכו') דופק כמו שצריך

• הוסף לסימניות
מצאתי עוד משהוא

רישיון מלגזה עד 20 טון​

מה כוללים: עבודה במחסנים רגילים שכר ממוצע: 10,000-25,000 שקל משרות זמינות: 3,000 משרות פנויות

רישיון מלגזה מעל 20 טון​

מה כוללים: עבודה בגובה, מלגזות טלסקופיות שכר ממוצע: 12,000-35,000 שקל משרות זמינות: 3,200 משרות פנויות

רישיון קל יחסית קל יותר מרישיון של רכב רגיל

• הוסף לסימניות
יש עוד רעיונות כמו פקח בניה ,או מהנדס בניה של מה"ט שיכול לחתום על שיפוצים ובניה עד 4 קומות (עד המלחמה היו תחומים מבוקשים מאוד עכשיו קצת במשבר ,אבל עם צפי התאוששות וודאי , כי אם לא הילדים שלנו יגורו באוהלים)
יש מהנדס אינסטלציה,
ויש עוד הרבה תחומים שמלמעלה נראה קצת נפוץ ,אבל זה שנפוץ אצל נשים אינו מצביע בהכרח שזה נפוץ גם אצל גברים.
אני שמעתי לאחרונה על חסידות מסוימת שעשו קורס הנהלת חשבונות/חשב שכר/יעוץ מס ולפני שסימו את הקורס כל הלומדים שובצו בעבודה אמנם לא בשכר הכי גבוה אבל זה עוד לפני שום ניסיון .(ואפשר לצבור הרבה שעות ולהגיע למשכורת לא רעה על ההתחלה)
כי התברר שיש הרבה עובדים חרדים כמו עורכי דינים אדריכלים מהנדסים בעלי חנויות ועוד(כן יש כאלו וזה הולך וגודל) ,שהמשרד שלהם לא הכי גדול ומעונינים במנהל חשבונות ובגלל הלכות יחוד ועוד חיכו בכליון עיניים לקבוצה של גברים חרדים שילמדו את התחום.
כנ"ל גם בתחום של אדריכלות , ועיצוב פנים , לגברים יכול להיות יתרון עצום בעיצוב של בתי כנסת ישיבות חללי עבודה ועוד.
ולכאורה יש עוד תחומים ...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בחול זה הרבה כסף כי אתה מוותר על שהות עם המשפחה ורובם לא מוכנים לעבוד בזה
א- נכון. לא אמרתי שלא.
ב- אני לא יודעת מה לגבי משגיחי כשרות, שוחטים נוסעים אחת לכמה חודשים לחודש- חודש וחצי. לא כזה סוף העולם, אבל כן קשוח קצת.

• הוסף לסימניות
לא שמעתי על עבודה שאין בה כסף
הענין הוא לעבוד נכון ולהתאים את העבודה אליך

• הוסף לסימניות
ידוע למישהו על לימודי "הנדסאי מכונות" (דווקא הנדסאי כי מהנדס זה תואר אקדמאי) בדרום במקום מתאים לחרדים?

• הוסף לסימניות
תובנה מעניינת
הייתי עכשיו באמריקה ודיברתי עם חבר שהוא רואה חשבון
והוא אמר לי שכל העסקים הקטנים (או ממש חדשים)
המס הכנסה לא מסתכל עליהם בכלל , במילים אחרות הוא אומר להם תעלימו כמה כסף שאתם רוצים העיקר תגדלו
ואחרי שהעסק מבוסס ויציב צריך להתחיל להיזהר כבר יכולים להתחיל לבדוק אותך
פה בארץ חבר שלי פתח עסק פטור והוא הצהיר על הכנסות של 65000 ש"ח בשנה הראשונה ואחרי כמה חדשים הוא כבר זכה לביקורת של מס הכנסה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה