דרוש מידע איזה משפט אמרו לך פעם ולא שכחת אותו עד היום?

אל תלך איפה שכולם הולכים. צפוף שם. (אין לי מקור)
סנטימטר בצניעות, קילומטר בילדים. (הרבנית קניבסקי ע"ה.)
קשה זה לא מילה גסה. (אמא שלי שתחיה)
תורידי 5 ס"מ בפאה ותוסיפי אותם בחצאית. (לא זוכרת מי בכנס צניעות. אגב אני לא חובשת פאה ב"ה.)
כל טיפה של זיעה בצניעות היא טל חיים. (שוב לא זוכרת מי. בטח עוד אחת מהמורות בשיעורי צניעות בסמינר).
בלי הקב"ה אי אפשר לעבור את מפתן הדלת. איתו אפשר לחצות ימים. (האדמו"ר מקוצק?)

סנטימטר בצניעות, קילומטר בילדים. (הרבנית קניבסקי ע"ה.)
היה רב אחד (לא זוכר את שמו - נ"ל היה לו ארגון משובב נתיבות למנוע נשירה בבני ובנות ישראל. היה מבטיח שמי שיתרום לא יהיו אצלו נשירות ואם יש יחזרו בתשובה.
נפטר בשנים האחרונות, לא היה מבוגר מאוד) שמסר נפש והיה מכתת רגליו בכל הארץ לדבר על ירא"ש וצניעות וכדו' והיה חוזר על זה תדיר במנגינה מיוחדת. ואמר את זה בשם החזו"א. (בזה"ל "סנטימטר בשרוול קילומטר בבנים" )
קשה זה לא מילה גסה. (אמא שלי שתחיה)
אהבתי
תורידי 5 ס"מ בפאה ותוסיפי אותם בחצאית. (לא זוכרת מי בכנס צניעות. אגב אני לא חובשת פאה ב"ה.)
חזק, אשרייך!
כל טיפה של זיעה בצניעות היא טל חיים. (שוב לא זוכרת מי. בטח עוד אחת מהמורות בשיעורי צניעות בסמינר).
בלי הקב"ה אי אפשר לעבור את מפתן הדלת. איתו אפשר לחצות ימים. (האדמו"ר מקוצק?)
כל משפט, בומבה!
עוצמתי!!

יש את זה ביותר טוב
שהפאה שלך לא תהיה יותר ארוכה מהחצאית...
פעם כשנהגו ללכת עם תחתיות(ביטנה) מתחת לחצאיות כתוספת צניעות
והיו רוצים להעיר למשהי שזה מציץ מעבר לחצאית
היו אומרים בעדינות
יום שישי ארוך מיום שבת... ?!

לא משנה מה יגידו
משנה מה יגיד - הוא!

מאחת שהתראיינה באם הדרך
המשפט כנראה מגיע מסיפר ידוע
ליל הסדר באחת העיירות ברוסיה צדיק הלך מתחת לחלון של יהודי פשוט ותמים
הוא רואה איך היהודי יושב עם אשתו ובוכים ומצביעים למעלה ''תם- מה הוא אומר? תם- מה הוא אומר?''
הצדיק לא הבין מה יש לבכות בתם מה הוא אומר??
נכנס הצדיק ושאל את היהודי למה הוא ככה בוכה דווקא בחלק הזה של ההגדה
ענה לו היהודי: תם там- ברוסית שם (שמצביעים עם היד למקום מסויים ששם זה ממוקם)
אני ואשתי לא מבינים לשון הקודש, לא מבינים את הפירוש המילים
דבר אחד מעניין אותנו ''שם- מה אומרים עלינו?''

איןןןןןןןןןן הצלחה בלי כישלון(ות) לפניה

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה