- הוסף לסימניות
- #1,461
זה העולם ... את מי שאתה שונא הוא אוהב אותך ומי שאתה אוהב שונא אותך...חצי מהעולם אני שונא
ואת החצי השני אני לא אוהב
זה העולם ... את מי שאתה שונא הוא אוהב אותך ומי שאתה אוהב שונא אותך...חצי מהעולם אני שונא
ואת החצי השני אני לא אוהב
לא על אותו רצף בכלל....קמת בבוקר ? תגיד תודה. כל השאר זה בונוס.
| איזה מעצבן זה כשאתה כותב על דף והעט לא עובד וכשאתה מקשקש בצד הוא עובד ואז כשאתה חוזר לכתוב הוא שוב מקולקל D: |
זה רק בשביל להרגיע את הנשים...זה לא אמיתי, לגמרי.
אין לזה מקור.
האמת היא שיש גברים שמבינים רגשות ממש טוב, יותר טוב מאישה קלאסית.
אז כנראה זו הייתה בדיחה ותו לא.
על אותו רעיוןתאמין לי! אל תאמין לאף אחד וגם את זה אל תאמין
אין הפליות כאן ונא לא לקחת את זה אישי לשום כיוןזה רק בשביל להרגיע את הנשים...
בסיטואציות
זה לא אמיתי, לגמרי.
אין לזה מקור.
האמת היא שיש גברים שמבינים רגשות ממש טוב, יותר טוב מאישה קלאסית.
אז כנראה זו הייתה בדיחה ותו לא.
אני מבין שאומרים את זה למרות שזה לא נכון, בגלל שרוצים להרגיע את הנשים, וכמו שכתבו פה כבר:בהחלט קצת סטינו מהנושא, אבל רק בשביל לא להשאיר אותו פתוח:
התיאוריה לפיו אוטיזם הוא מוח גברי קיצוני, היא תיאוריה של סיימון ברון - כהן, פסיכולוג יהודי בריטי, הספר שלו נקרא "ההבדל המהותי - גברים נשים והמוח הקיצוני" (מתורגם לעברית).
אך למעשה עולם המדע לא מכיר בכך, ומכמה סיבות:
א) התאוריה מסבירה אמנם את מה שהאוטיסיט הממוצע טוב בהבנה של מערכות - כמו מתמטיקה וטכנולוגיה, אבל היא לא מסבירה מאפיינים נוספים של האוטיזם (כמו ויסות חושי גבוה או חזרתיות התנהגותית).
ב) התיאוריה לא מסבירה את הכל, כי הרי ישנם אוטיסטים שאין להם יכולת הבנה מערכתית גבוהה, ובמקביל ישנם - מיעוט אמנם אבל יש - אוטיסטים עם יכולת אמפטיה, כן - יש אוטיסטים עם יכולת אמפטיה.
הסיבה שהיה חשוב לי להבהיר את הדברים:
כי לומר שלכל הגברים יש איזהו חוסר ביכולת להרגיש את הזולת או את החיים, זוהי אמירה ממש לא נכונה כי הרי יש הרבה גברים -אני אישית מכיר כמה- שהם ממש טובים בלהרגיש את עצמם את הזולת ואת החיים.
ולומר את זה פה בפורום זו אמירה קצת בעייתית בעיני, משום שישנם גברים שמתעלמים מרגשות האנשים שקרובים להם, וזה באמת לא בסדר, אלא שמהרגע שהם קוראים את זה פה בפורום כבר יהיה להם תירוץ: "ככה זה גברים".
אז זהו שלא, כל אדם - גם גבר - צריך ויכול להתנהג ברגישות ואמפטיה לאנשים הקרובים אליו.
וכל זה עוד לפני שנדבר על כל המצוות שתלויות רק ברגשות האדם, (אהבת הבורא, הביטחון, הדבקות, זכרון חסדי הבורא), זה פשוט בלתי אפשרי לומר שגברים פחות שייכים במצוות האלו.
אך השאלה אם זה מצדיק את מה שיבינו מזה הגברים.זה רק בשביל להרגיע את הנשים...
בסיטואציות וד'''ל
תקשיב לייייי!!!! אל תקשיב לאף אחד....תאמין לי! אל תאמין לאף אחד וגם את זה אל תאמין
מקורי ביותר!בכביש אל תהיה צודק, תהיה חכם
רואים שאתה מייסם טוב את המשפט.לא נעים מת מזמן
אשתו פדיחה קבורה לידו
והם השאירו צוואה לא להתבייש
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //