דרוש מידע איזה משפט אמרו לך פעם ולא שכחת אותו עד היום?

כשהתארסתי, ושמעתי משפט ממישהי שחשבה שאני לא שם:
"היא התארסה? מי זה שנפל בפח????"
כמעט לא התחתנתי בגללה. תודה גדולה.
וואו מזעזע
אבל אני מצדיעה לך שזה היה רק 'כמעט'
לא כל אחד היה יכול להמשיך הלאה.
זה כח של מילים.
כמה צריך להזהר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אצלי לדוגמא לא היו מפשטים, אבל זה חרוט לי בזכרוני משש

א. קיבלתי בכיתה ציון 27% והמורה אמר לי תעלה אל הלוח ותרשום את הציון שלך.

ב. מעשה הפוך, אבל לטובה הרם בישיבה שהיה נחשב מאוד, נתן לי את העט שלו בזמן שגם לאחרים לא היה עטים לכתיבה.

ג. משפט של המשגיח, "אם לא תצא רב גדול אני יתבע אותך בבית דין". (אמירה טובה אבל אני לא שם).

1- "אל תעשה דברים שתצטרך להתנצל עליהם ולהסביר אותם אח"כ"
2- "אנחנו עניים מידי בשביל לקנות בזול"

אה ?!(סגול בא')
זה שאלה 3 בקטגורית ידע כללי
הכל ברוח טובה;)
לשאלתך זיגמונד פרוינד היה פסיכיאטר ופסיכולוג נערץ בדורו שעסק רבות בתורת נפש האדם ופיתח שיטות וקווי חשיבה שחלקן מיושמים עד ימנו (הרבה מהן שלא בצדק בגלל היותו יהודי כופר ואכמ"ל)
פחות נערץ היום
ושמו פרויד ולא פרוינד
ולכן השואל לכאורה לא הבין

אם אני אתחיל לכתוב משפטים שאבא שלי אומר וגדלתי עליהם...
מרוב שיש כ"כ הרבה משפטים כאלה הוצאנו לאבא שלי ספר עם המשפטים ועוד כתבנו מהדורה ראשונה- כי ידענו שבטוח שכחנו הרבה...;)

"עדיף להיות צעיר בריא ועשיר
מחולה עני וזקן..."

שלח לחמך על פני המים,
כי ברוב הימים תמצאנו- רטוב...

אם אני אתחיל לכתוב משפטים שאבא שלי אומר וגדלתי עליהם...
מרוב שיש כ"כ הרבה משפטים כאלה הוצאנו לאבא שלי ספר עם המשפטים ועוד כתבנו מהדורה ראשונה- כי ידענו שבטוח שכחנו הרבה...;)

"עדיף להיות צעיר בריא ועשיר
מחולה עני וזקן..."
נו, אדרבה כאן המקום להוסיף עוד לציבור

1737460209506.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה