דרוש מידע איזה משפט אמרו לך פעם ולא שכחת אותו עד היום?

אמר פעם מי שאמר-
ירידת הדורות זו מציאות-
רק אין עניין לרדת במעלית...
הועתק מאשכול אחר, קרדיט ל @דף וצבע
חזק
משפט שאמא שלי אמרה לי בתור ילדה קטנה כששאלתי אותה- למה כולם כן ואנחנו לא... 🙄
-"כל דור מתקדם צעד קדימה, אז אני הולכת צעד אחורה כדי שכשאתם תלכו צעד קדימה- תישארו על אותו מקום שהייתי אני."

"כשהנשמה מאירה – גם שמים עוטי ערפל מפיקים אור נעים"
(מגד ירחים)

משפט של הרס וההפך מדרך התורה
מה עם כל זמן שהנר דולק אפשר עוד לתקן? ועוד כמו זה
זה גם משפט שליווה אותי הרבה שנים ולקח לי זמן להבין עד כמה זה לא נכון

הייתי אומרת יש הזדמנות שניה לרושם ראשוני אך זה דורש עבודה
המשפט הזה לא אומר שאי אפשר לתקן, זה נושא אחר, שהרושם הראשוני שלך בעיני אנשים נקלט להם חזק בתת מודע ואפילו אם יגלו שטעו זה לא ירצה לצאת מהם לגמרי.

"אתה לא מה שאתה חושב שאתה
אתה גם לא מה שאחרים חושבים עליך
אתה מה שאתה חושב שאחרים חושבים עליך"...
שמעתי מרב חשוב ומפורסם בפיקחותו כתשובה לאחד שבא לדבר איתו על עניני שידוכים...

沒錯。他們還教了我這門語言。😉

וברצינות: חובבת משפטים אנוכי...
כדובר סינית, להגיד ש-他們還教了我這門語言 זו טעות תחבירית צורמת מאד שנובעת מאי-הבנה של ה-Deep Structure בשפה.

קודם כל, ה-Lexical Choice שלך בשימוש ב-門 (mén) כ-Measure Word ספציפית עבור 語言 (yǔyán) בתוך קונטקסט של למידה אישית הוא ארכאי מדי. בסינית מודרנית (现代汉语 - Xiàndài Hànyǔ), המילה 門 משמשת לקורסים אקדמיים, לא לשפה מדוברת; זה יוצר Nominal Phrase כבד שחונק את ה-Predicative focus של המשפט.

מעבר לזה, המבנה של 還教了我 (hái jiāole wǒ) סובל מבעיה של Word Order. ה-Adverbial Adjunct מסוג 還 (hái) ממוקם כאן בצורה שיוצרת התנגשות עם ה-Perfective Aspect Marker של ה-了 (le). בסינית, כשמתארים פעולה מתמשכת מהעבר כמו למידה מהזקנים שציינת, המבנה חייב להישען על Topic-Comment logic ולא על ה-SVO הליניארי.

חסר לך שם Modal Particle הכרחי בסוף (כמו 呢 - ne או 吧 - ba) כדי לאזן את ה-Prosodic constraints. בלי זה, ה-Attributive Clause שלך פשוט דורס את ה-Grammatical Particles (助词 - zhùcí), וזה נשמע כמו תרגום מילולי של ניב דרומי שבור (方言 - fāngyán) ולא כמו שפה חיה. אם כבר רצית לטעון שהם 'לימדו' אותך, היית צריך להשתמש ב-Resultative Verb Compound הרבה יותר מדויק כדי להראות שליטה בשפה.
בהצלחה בהמשך הלימודים.

חזק
משפט שאמא שלי אמרה לי בתור ילדה קטנה כששאלתי אותה- למה כולם כן ואנחנו לא... 🙄
-"כל דור מתקדם צעד קדימה, אז אני הולכת צעד אחורה כדי שכשאתם תלכו צעד קדימה- תישארו על אותו מקום שהייתי אני."
על אותו רעיון, שמעתי משפט יפה:
'הרכבת (של ירידת הדורות) בין כה ממשיכה לנסוע, בואו נשתדל ליהות בקרון האחרון'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה