מסכימה עם כל מילה כאמא צעירה לילד בכור מאד מעסיק אותי הנ"ל, איך את מלמדת אותו להתמודד נכון עם החיים גם כרגע וגם הקניית כלים וערכים להמשך החיים, מרגישה שזהוא הגיל להחדיר וללמד כמה שיותר אח"כ בגיל ההתבגרות הכל נהיה יותר מאתגראותי הכי מעסיק איך לפתח ולהעמיק חוסן נפשי שממנו נגזרים יכולת התמודדות עם אתגרים, מוגנות, ערך עצמי, ביטחון עצמי, חוויות הצלחה, יחסים בינאישיים ועוד.
באיזה גיל?והתמודדות עם התפתחות החוצפה ובדיקת הגבולות. (לדוג' ילד שמתחיל לענות , מתערב בדברים שלא אמורים להיות העסק שלו, משקר- שקרים קטנים , מנסה להגיד לאבא ואמא מה לעשות).
לדעתי זה הפוךאבל ממנו נגזרים אסרטיביות, מודעות לתחושות, אמון בהורים לספר כשמשהו קורה ועוד...
ברור.לדעתי זה הפוך
כשיש את מה שפירטת יש גם מוגנות
ממילא הכי טוב להתמקד בשורש
שזה הקשר הטוב עם ההורים וביטחון וערך עצמי
הבן שלי בן כמעט 6, בכור חכם מאוד וטיפוס קצת משתלט ולוקח אחריות על הקטנים..באיזה גיל?
את מרגישה אולי מאוימת מולו?הבן שלי בן כמעט 6, בכור חכם מאוד וטיפוס קצת משתלט ולוקח אחריות על הקטנים..
ואני מרגישה שהוא די גומר אותי מבחינה נפשית בהתמודדות מולו
זה מעייף אותי יותר מהתמודדות עם משימות טכניות כמו להאכיל, לנקות , להלביש וכו'
וואי, בדיוק כמו הבת שלי (כמעט בת 7)הבן שלי בן כמעט 6, בכור חכם מאוד וטיפוס קצת משתלט ולוקח אחריות על הקטנים..
ואני מרגישה שהוא די גומר אותי מבחינה נפשית בהתמודדות מולו
זה מעייף אותי יותר מהתמודדות עם משימות טכניות כמו להאכיל, לנקות , להלביש וכו'
לא נראה לי מאוימת, יותר מאותגרת...את מרגישה אולי מאוימת מולו?
חד משמעי. כל מילה! כשיש קשר טוב והילד מרגיש בנוח לשתף את אבא ואמא בכל העובר עליו הוא הרבה יותר מוגן.לדעתי זה הפוך
כשיש את מה שפירטת יש גם מוגנות
ממילא הכי טוב להתמקד בשורש
שזה הקשר הטוב עם ההורים וביטחון וערך עצמי
משמעת והצבת גבולות
אהבה ואחווה בין האחים
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים