התייעצות איזה ספר תבחרו - הכתוב בגוף ראשון או בגוף שלישי?

הצביעו

• כתיבה בגוף ראשון

• כתיבה בגוף שלישי

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
סופר.jpeg
לכל הקוראים והקוראות!

מה אתם אומרים: מה סגנון הכתיבה האהוב עליכם, בגוף ראשון או בגוף שלישי?

בעולם הכללי, שלא נדע ולא נשמע, יש מגמה שהגיעה גם אלינו, בין אם נרצה ובין אם לא, להעדיף כתיבה בגוף ראשון.

וכך גם אני עשיתי בספרי האחרונים.

זאת מגמה חדשה יחסית. אז מתי זה התפתח?

עד המאה ה- 21 (למנינם): שלטון מוחלט של גוף שלישי, קול מספר אובייקטיבי, יודע כל, מרוחק מהדמויות.

מתחילת המאה ועולה בהדרגה: מתחילים לכתוב בגוף ראשון. הקוראים רוצים להיכנס לתוך הראש של הדמות, לחוות איתה.

למה זה קורה?
  • חיבור רגשי עמוק יותר
  • זה מרגיש יותר "אותנטי" לדור של היום.
  • הקורא רוצה לא רק לראות את הסיפור אלא לחיות אותו

אבל - גוף שלישי לא מת! הוא עדיין עוצמתי כשרוצים:

• מספר קווי עלילה מורכבים
  • לקפוץ בין דמויות
  • לשמור על מתח ומסתורין (מה המספר לא אומר לנו?)

מה עוד פספסתי? ומה אתם חווים? מה עובד לכם יותר כקוראים?

• הוסף לסימניות
אני יותר מתחברת לספרים שנכתבים בגוף שלישי..
נהנת לדעת דברים שהגיבור לא יודע..
וגם אם מסתכלים מהצד של הסופר/ת, זה לא יותר קשה לכתוב בגוף ראשון? כי אתה כאילו אמור לדעת רק מה שהגיבור יודע..

• הוסף לסימניות
אל תדאגו בינתיים לסופר... :)
תכתבו אל מה אתם מתחברים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גוף שלישי. כי גוף ראשון בדכ יותר מצומצם בעלילה

• הוסף לסימניות
גוף שלישי. כי גוף ראשון בדכ יותר מצומצם בעלילה
זה תלוי בסופר. כך נדמה לי לפחות.
יש ספרים בגוף שלישי שהעלילה שם דלה. ויש ספרים בגוף ראשון שהעלילה דינמית.
אני חושבת וכך אמרו לי שהצד החזק של הספר החדש שלי הוא העלילה. יש שם המון תהפוכות, דברים קורים כל הזמן. תקנו אותי אם אני טועה :)
אבל מצד שני יש בזה משהו, כמובן. כי באמת צריך להיצמד לגיבור הראשי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא חושבת שיש לי העדפה ברורה. זה תלוי בסופר וגם במצב הרוח.
יש משהו כובש בסיפור בגוף ראשון.
אבל יש גם יתרונות לגוף שלישי.
אוהבת לקרוא משניהם.
בלכוד בקוד ספציפית מאד אהבתי את הסגנון, הוא לא פגע בעלילה. ולא היה מדי רגשני או מוגזם. היה ממש במקום. סוחף, מרתק, גורם לשקוע אל תוך המאורעות ולהזדהות עם הקשיים והלבטים.
האמת שאני לא מכירה הרבה ספרי מבוגרים אצלינו שכתובים בגוף ראשון.
תוכלו להמליץ?

• הוסף לסימניות
העדפה לגוף שלישי,
ושנמצאים ברגע שיא של העלילה זה כיף לקבל חוות דעת של הדמויות, בקטנה כמו נגיעות קטנות של גוף ראשון.

• הוסף לסימניות
ואו! בינתיים יש כאן נצחון גורף לגוף שלישי...
לא ציפיתי לזה. מעורר למחשבה.

• הוסף לסימניות
ואו! בינתיים יש כאן נצחון גורף לגוף שלישי...
לא ציפיתי לזה. מעורר למחשבה.
רק שזה לא מסתדר עם הסקר...
כנראה שהרבה רק הצביעו בלי להגיב.
אני אישית יותר אוהבת גוף ראשון.
(אבל קוראת כל ספר טוב... ואם אין אז כל מה שכתוב... ;))

עכשיו ראיתי את כמות המצביעים...

• הוסף לסימניות
גוף ראשון - נימה יותר אישית, כאשר אני עייף זה תופס אותי יותר בקלות.
גוף שלישי, לקריאה יותר רצינית.
תלוי מתי ותלוי מי הסופר.

• הוסף לסימניות
גוף שלישי
אפשר לשלב מונולגים פה ושם אבל לדעתי כתיבה טובה בגוף שלישי עשירה יותר מכתיבה בגוף ראשון. ההבדל ביניהם, בעיני, הוא כמו לקרוא פרוטוקול משפטי לבין לצפות באותו שיח בלייב- לראות את הטונים וההנגנה, מבעי הפנים, תיאורים חיצוניים של המיקום והמשתתפים. גוף ראשון יותר מאכיל את הקורא בכפית ומספק תיאור חד ממדי וסובייקטיבי, של המספר עצמו.

• הוסף לסימניות
גוף שלישי
אפשר לשלב מונולגים פה ושם אבל לדעתי כתיבה טובה בגוף שלישי עשירה יותר מכתיבה בגוף ראשון. ההבדל ביניהם, בעיני, הוא כמו לקרוא פרוטוקול משפטי לבין לצפות באותו שיח בלייב- לראות את הטונים וההנגנה, מבעי הפנים, תיאורים חיצוניים של המיקום והמשתתפים. גוף ראשון יותר מאכיל את הקורא בכפית ומספק תיאור חד ממדי וסובייקטיבי, של המספר עצמו.
נדמה לי שזה תלוי בתיאור. כמעט אותו קטע תאור אפשר לכתוב בין בגוף ראשון, בין בשלישי. אולי בהמשך נביא דוגמאות :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....