כללי איזה פונטים מומלצים לעימוד סידור?

• הוסף לסימניות
חוץ כמובן מפונט ארץ הצבי. יכול להיות שאקבל לעמד סידור עם מפרשים. מה כדאי למפרשים ומה לסידור עצמו? אם אפשר לתת לי כמה אפשרויות אודה לכם מאד מאד.

• הוסף לסימניות
וילנא לסוגיו, דרוגולין לסוגיו, ליבורנה של פונטביט

להערות ביניים - דוד, פרנקריהל
למפרשים - אולי הדסה, אולי רש"י (תלוי למי הסידור מיועד)

• הוסף לסימניות
דרוגולין - של מי זה?

• הוסף לסימניות
שפע, קטיפה (רגיל/נטוי.) ותראה לנו!
מזל, קליגרף ויגואר. לכולם גרסא מנוקדת לא מטועמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;285823:
וילנא לסוגיו, דרוגולין לסוגיו, ליבורנה של פונטביט

להערות ביניים - דוד, פרנקריהל
למפרשים - אולי הדסה, אולי רש"י (תלוי למי הסידור מיועד)

מי בעליו של וילנא האמיתי ? דווקא ממש חיפשתי אותו לאחרונה כדי לעמד מחדש ספר שהיה בוילנא ולא הצלחתי להשיג מידע אודותיו, (השתמשתי בסוף בליבורנה. מבחינתי הוא היה מצוין, אבל הלקוח טען שהוילנא יותר נח וקריא בעין.יש דברים בגו?) של מי הוא? כמה משקלים יש לו, והאם הוא בא מתאים לניקוד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;285872:
דרוגולין - של מי זה?

של בית-דפוס שנוסד בלייפציג ב1829....

הגירסאות הדיגיטליות הנפוצות שלו הם של גוטמן שמקבלים כשרוכשים Office, ושל אחד בשם שימשון שאין לי מושג מי זה ואם יש עליו זכויות יוצרים (גופן מאד ישן)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pessi&chani;286028:
מי בעליו של וילנא האמיתי ? דווקא ממש חיפשתי אותו לאחרונה כדי לעמד מחדש ספר שהיה בוילנא ולא הצלחתי להשיג מידע אודותיו, (השתמשתי בסוף בליבורנה. מבחינתי הוא היה מצוין, אבל הלקוח טען שהוילנא יותר נח וקריא בעין.יש דברים בגו?) של מי הוא? כמה משקלים יש לו, והאם הוא בא מתאים לניקוד?

וילנא האמיתי זה של האלמנה והאחים ראם, אבל זה לא גופן של מחשב אלא אותיות דפוס בלט או משהו כזה...

יש וילנא למסטרפונט, עם טעמי המקרא וניקוד מתקדם (החלפת שוואים אוטומטית וכו'), יש את וילנא גוטמן שהוא יפה לדעתי, אבל טעמי המקרא לא ממוקמים בכלל.

ויש עוד גירסאות ישנה ויפה, שאינני יודע אם יש עליהם כיום זכויות יוצרים כיון שחברת כיוון ששיווקה אותן התפרקה (נראה לי שכיום פלרון מוכרים את זה)

וגם גופן שהניקוד לא יושב יפה - אפשר לתקן ולהפוך ל OpenType. (בתנאי שאין עליו זכויות יוצרים או שמקבלים אישור בכתב מבעל הזכויות. מי שמעוניין - מוזמן לפנות אלי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פתוש;285926:
שפע, קטיפה (רגיל/נטוי.) ותראה לנו!
מזל, קליגרף ויגואר. לכולם גרסא מנוקדת לא מטועמת.

של מי הפונטים האלה?

• הוסף לסימניות
של פונטביט

• הוסף לסימניות
לא מצאתי שם קטיפה.

האם נהוג בעימוד סידור עם מפרשים, שלכל מפרש נותנים פונט אחר, או שלכל מפרש נותנים גודל אחר?
אודה על כל עזרה בנדון.

• הוסף לסימניות
זה נקרא "אות קטיפה"
אפשר פונט אחר, אך שהשינוי לא יבלוט מדי, אלא פשוט ידגיש שמדובר בשני מפרשים שונים, ואולי עדיף אותו פונט במשקל אחר.

• הוסף לסימניות
אני באמת לא אוהבת להשתמש בהרבה סוגים, אני מעדיפה משחק משקלים.
תודה רבה באמת לכל העונים

• הוסף לסימניות
הפונט של סידורים היום הוא ווילנא ישן של פלרון.
האו מגיע באופן טייפ מלא - לא נראה לי שיש טעמים.
כמו"כ יש את הדסה שלהם.
משיגים אותם אצל הרב דניאל ויסמן.
המחיר של הפונטים האלה הוא מאד יקר. הם עולים $75 לכל משקל!

אני דיברתי עם חברת פלרון אתמול וביקשתי מהם שיעשו לנו, חברי פרוג, חבילות, מבצעים, ומחירים טובים יותר. כמו"כ פניתי בעניין למנהל הפורום שלנו, הרב חיים דיקמן, בבקשה שיפעל מולם בנושא.

• הוסף לסימניות
וילנא מסורה

למעשה, עיצבתי ווילנא מיוחד שמשמר את התחושה של הסידורים גם בפורפורציות וגם בתחושת הבלט.
הוילנא הזה הוא רחב יחסית.

קבצים מצורפים

• Vilna.pdf
    KB 321 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
אליהו, אני מחפש וילנא כזה כבר זמן רב!

תרשום אותי !!!!
(מזל שעוד לא בחרתי כבר 30 משקלים מהחבילה...)

• הוסף לסימניות
אליהו,
wow

אפשר לראות גם משקל רגיל?
יש גם ל שוכב?

• הוסף לסימניות
כמו שאני מכיר את אליהו, יהיה גם ל' שוכב, גם ל' עומד, גם ל' יושב וכן בשאר האותיות.

...

• הוסף לסימניות
בע"ה הוא יבוא ב4 משקלים מנוקדים ומטועמים

• הוסף לסימניות
משום מה יש הבדל בחלק העליון בין אות לאות, לדוגמא בין ל' ות' - לב' ור'?

אני אוהב מאוד הישרות של הל' והת', לעומת הב' שהולך בקומה זקופה.

צפה בקובץ המצורף 43164

אני שואל גם על וילנא הישן.

קבצים מצורפים

• 1.png
    KB 22.9 · צפיות: 12
  • הוסף לסימניות
הנה העידכון של הפונט

...

קבצים מצורפים

• Vilna.pdf
    KB 350.7 · צפיות: 21

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה