תמונות יפות, מעניין האם לצלם הזה יש עוד תמונות של הרב שיהיה אפשר אולי לרכוש ממנו...הנה קישור לאשכול ההוא-
![]()
"התמונה" של מרן הגר"ח זצ"ל
לפני כשנה פורסמה בשער עיתון הניו יורק טיימס, תמונה של מרן הגר"ח קנייבסקי זצ"ל, תמונה שצילם דן בלילטי, צלם וכתב בעיתון הניו יורק טיימס, ואחד הצלמים המוערכים בעולם. אותי באופן אישי התמונה הזאת מאוד סיקרנה, בגלל היחודיות של הצילום הזה, במיוחד...www.prog.co.il
נכוןלענ"ד א"א להצביע על תמונה מסוימת מבלי לראות אותה.
וסתם שאלה, למה לקנות? התמונות נפוצות ופזורות בכל מקום אפשרי.
חייב אישור כדי לצייר ולמכור גם תמונות שמופצות ברשת?
אולי יש עליהם דין של זוטו של ים ואין לאף אחד זכות בעלות עליהן!?
אם החוק לא מחייב הייתי שואל רב.
מכירה סיפור על צלם משלנו שמעלה תמונות איכותיות של גדו''י לרשת ותפקידו כל היום לתבוע את מי שמדפיס ומשתמש בתמונות שלו
מסכים עם כל מילה! וגם יש ייתרון בתמונות שלא מוכרות ולא רצות ברשת שאז האיור ייחודי ומחבר הרבה יותר!!נכון
אבל מעדיפה לא להעלות את התמונות כרגע על אף שחתום שם הצייר עליהם
בכל זאת זה רשות הרבים כאן
ולכן אכפת לי יותר העיקרון של סוג התמונה..
לגבי זכויות יוצרים
אני נזהרת מזה כמו מאש
מכירה סיפור על צלם משלנו שמעלה תמונות איכותיות של גדו''י לרשת
ותפקידו כל היום לתבוע את מי שמדפיס ומשתמש בתמונות שלו
על פי חוק 100,000 ש''ח תביעה בלי הוכחת נזק
מכירה מישהי אישית שנתבעה אחרי פשרה עם הצלם ב70,000 ש''ח (היא הדפיסה את התמונות אמנם אבל עדיין...)
מעדיפה בדרך כשרה וישרה, וזו הסיבה שהגלריה שלי לא מפוצצת...
יש תמונות ישנות שכבר לא חל עליהם זכויות יוצרים ויש תמונות שיש אותן עוד בסגנון אלף פעם
חשוב לי גם תמונה איכותית ולא מפוקסלת אחרת קשה לצייר ממנה...
הוא פרסם רק את התמונות האלה,תמונות יפות, מעניין האם לצלם הזה יש עוד תמונות של הרב שיהיה אפשר אולי לרכוש ממנו...
מישהו יודע?
@איש חדש
אבל בשביל להעתיק תמונה לציור - אין לזה שום עילה לתביעה..נכון
אבל מעדיפה לא להעלות את התמונות כרגע על אף שחתום שם הצייר עליהם
בכל זאת זה רשות הרבים כאן
ולכן אכפת לי יותר העיקרון של סוג התמונה..
לגבי זכויות יוצרים
אני נזהרת מזה כמו מאש
מכירה סיפור על צלם משלנו שמעלה תמונות איכותיות של גדו''י לרשת
ותפקידו כל היום לתבוע את מי שמדפיס ומשתמש בתמונות שלו
על פי חוק 100,000 ש''ח תביעה בלי הוכחת נזק
מכירה מישהי אישית שנתבעה אחרי פשרה עם הצלם ב70,000 ש''ח (היא הדפיסה את התמונות אמנם אבל עדיין...)
מעדיפה בדרך כשרה וישרה, וזו הסיבה שהגלריה שלי לא מפוצצת...
יש תמונות ישנות שכבר לא חל עליהם זכויות יוצרים ויש תמונות שיש אותן עוד בסגנון אלף פעם
חשוב לי גם תמונה איכותית ולא מפוקסלת אחרת קשה לצייר ממנה...
אתם כנראה לא מבינים בזהאבל בשביל להעתיק תמונה לציור - אין לזה שום עילה לתביעה..
הרבה זמן אני רוצה לצייר את הרב חיים קנייבסקי זצוק''ל
לצורך כך מתכננת לקנות בכמה מאות שקלים תמונה מצלם
כדי שיהיה לי אישור להשתמש בזכויות יוצרים
הצלם שלח לי המון תמונות להתרשמות
מתלבטת מה לקנות?
אשמח לשמוע חכמת המונים מה כדאי,
כל איורי גדולי ישראל שלי הרבנים מסתכלים ישירות אלינו או מעט לצד
לרב קנייבסקי יש המון סגנונות של תמונות:
1. הרב יושב ולומד פניו לספר עם סוודר וכיפה גדולה
2. הרב מחייך מביט לצד עם כובע וחליפה
3. הרב בתפילה עם טלית ותפילין פניו לסידור
4. הרב לומד עם שלייקס...
אשמח לשמוע מהמבינים, ואלה שתלו או היו תולים תמונה של הרב קנייבסקי זצוק''ל
איזה מהם אתם ממליצים לי לרכוש ולצייר?
תודה גדולה יעזור לי מאד!
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //