כללי איזון אנכי בין טבלאות באינדיזיין

• הוסף לסימניות
במקרה של טבלאות - אי אפשר להחיל יישור מלא לתיבת המלל.
יש דרך לגרום לשני הטורים להסתיים באותו קו?
זה ספר ענק, ולא שייך לעשות זאת ידני עמוד-עמוד.
מה גם שבכל עמוד זה רק חלק מטבלה גדולה, כך שא"א להגדיל את כל התאים של העמודה הקצרה ע"י גרירה עם העכבר + shift - בהתאם לעמודה השנייה.

קבצים מצורפים

• מילון.jpg
    KB 246.4 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
שאלה מעניינת.

כטבלה אחודה שרצה לכל אורך העמודים נראה לי שאין לכך פתרון פשוט.
מעבר לכך, גם אם כל עמוד יסודר על ידי מתיחה, כל שינוי שיגרום לתאים לעבור לעמוד הבא או לחזור לעמוד קודם יפר את איזון הזה ויאלץ אותך לחזור ולבצע את כל העבודה מחדש.

באופן אישי, הייתי שוקל לפרק את הטבלה הארוכה וליצור מצב שבו כל שורה בטבלה מוצבת בתיבת הטקסט כיחידה עצמאית.
במצב כזה, הוראת היישור האנכי תפזר את הטבלאות הללו בעמודה ותייצר את התוצאה המבוקשת.
בפעם השניה היום אני נאלץ לנבור במעמקי הסקריפטייה שלי ולדלות ממנה סקריפט עתיק בשם RowSplitter שמבצע את הפירוק הזה.

לפני שמריצים את הסקריפט הזה:
1. רצוי לשמור עותק של המסמך ולהריץ עליו ולא על המקור.
2. אישית אני ממליץ לבחור את הטבלה כולה ובאמצעות Table > Table Options > Table Setup ולהגדיר את המרווחים מעל ומתחת לטבלה (Space Before ו-Space After) לגודל 0.
3. כדי שהסקריפט יפעל צריך לבחור את הטבלה כולה לפני שמריצים אותו.

פירוק טבלאות ארוכות לוקח זמן וארוכות מאד, קצת הרבה יותר זמן, א לא להתייאש (אלא אם כן עבר כבר המון זמן והסקריפט לא סיים).

קבצים מצורפים

• RowSplitter.zip
    400 ביטים · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;425547:
שאלה מעניינת.

כטבלה אחודה שרצה לכל אורך העמודים נראה לי שאין לכך פתרון פשוט.
מעבר לכך, גם אם כל עמוד יסודר על ידי מתיחה, כל שינוי שיגרום לתאים לעבור לעמוד הבא או לחזור לעמוד קודם יפר את איזון הזה ויאלץ אותך לחזור ולבצע את כל העבודה מחדש.

באופן אישי, הייתי שוקל לפרק את הטבלה הארוכה וליצור מצב שבו כל שורה בטבלה מוצבת בתיבת הטקסט כיחידה עצמאית.
במצב כזה, הוראת היישור האנכי תפזר את הטבלאות הללו בעמודה ותייצר את התוצאה המבוקשת.
בפעם השניה היום אני נאלץ לנבור במעמקי הסקריפטייה שלי ולדלות ממנה סקריפט עתיק בשם RowSplitter שמבצע את הפירוק הזה.

לפני שמריצים את הסקריפט הזה:
1. רצוי לשמור עותק של המסמך ולהריץ עליו ולא על המקור.
2. אישית אני ממליץ לבחור את הטבלה כולה ובאמצעות Table > Table Options > Table Setup להגדיר את המרווחים מעל ומתחת לטבלה (Space Before ו-Space After) לגודל 0.
3. כדי שהסקריפט יפעל צריך לבחור את הטבלה כולה לפני שמריצים אותו.

תודה!
אנסה זאת מחר, ואבין יותר איך זה עובד.

דרך אגב, הוראה 3 היא קצת בעייתית, מפני שהמילון מחולק לנושאים, כך שיש טבלאות רבות בקובץ, שכל אחת משתרעת על כמה עמודים. תהיה לי הרבה עבודה להריץ את הסקריפט על כל אחת בפני עצמה.

• הוסף לסימניות
אני מקווה שהנושאים השונים מתחילים בשירשורים נפרדים, כי הסקריפט הזה לא נבנה חכם מספיק על מנת שיטפל בכמה טבלאות בזו אחר זו בתוך שירשור אחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עדי רביד;425554:
אני מקווה שהנושאים השונים מתחילים בשירשורים נפרדים, כי הסקריפט הזה לא נבנה חכם מספיק על מנת שיטפל בכמה טבלאות בזו אחר זו בתוך שירשור אחד.

צר לי, הכל משורשר בשרשור אחד.
מלבד זאת, הקווקווים לא מסתדרים מספיק יפה באופן הזה.

חשבתי להמיר את הטבלה למלל מופרד בטאבים, ואז להכין את הקווים החיצוניים והאנכיים במסטר, ובין השורות - קווים המעוגנים לטקסט.
אבל לא שייך לבטל את הטבלה, כי כשיש שורות ארוכות יותר - העברית והאנגלית נכנסות אחת בשנייה.

מה עושים???

אין כל פתרון אחר לאינדיזיין המהוללה?

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון די פשוט.

האם יש סקריפט השובר את כל השרשורים בכל הקובץ בהוראה אחת?
והאם ניתן לשבור שרשור גם בין טורים בתיבת הטקסט?
כך כל טור יהיה טבלה בפני עצמה ואוכל למתוח אותו בשווה לחברו.
עבודה ידנית, אבל נסבלת. כמובן בסיום העבודה.

אם א"א לשבור שרשורים בין טורים ניתן לבנות את העמוד מתחילה: במקום שני טורים - שתי תיבות טקסט.

• הוסף לסימניות
מצטער
סקריפט כזה אין לי וגם הוא ברמת הלא הגיוני כי אי אפשר למקם טבלאות זו לצד זו.

כנראה שיש גבול עד להיכן אפשר למתוח את יכולתיה של התוכנה.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את כוונתך שא"א למקם טבלאות זו ליד זו.
הנה קובץ שמדגים את כוונתי.
במצב כזה, לאחר שבירת השרשור, ניתן למתוח את הטבלה הקצרה יותר.

תודה על הנכונות ועל הייעוץ!

קבצים מצורפים

• שתי תיבות.rar
    KB 348.9 · צפיות: 0

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה