איזו דירה היית שוכרת?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,
אשמח לעזרתכם בבחירת האופציה / שיפור אופציה קיימת.
מדובר בחלל של 60 מ"ר עם חלונות אנגליים וחלון אחד למדרגות.
מעונינת שהתכנון יתאים כמה שיותר לדירה ולא ליח"ד (בה מתפשרים יותר)

אשמח מאד לשמוע אם יש לכם רעיונות למיקסום התכנון.
תודה מראש!!

1.JPG
22.JPG

• הוסף לסימניות
מעלה גם PDF אם יעזור

קבצים מצורפים

• 1.pdf
    KB 21.2 · צפיות: 42
  • 2.pdf
    KB 20.6 · צפיות: 33
  • הוסף לסימניות
אופציה א' עדיפה בעיני. כי הסלון נמצא בכניסה.
מה שקצת מפריע לי שהחלונות נמצאים במסדרון
אולי אפשר להפוך את המטבח לצד השני ממול ולהצמיד לחלון?

• הוסף לסימניות
תודה, האמת חשבתי על האופציה הזו.
אבל היא לא מעשית כי הכניסה לחדרים היא דרך המטבח...

3.JPG

• הוסף לסימניות
דווקא אני הייתי מעדיפה את האופציה השניה, למרות החסרון שהמטבח בכניסה.
מבחינת תפקוד הבית - חיים בעיקר בין הסלון לחדרים, ברגע שהמטבח נמצא בין הסלון לחדרים, הוא נהיה מן מעבר ויסתובבו בו משחקים ובלאגן שלא קשורים אליו....

• הוסף לסימניות
אני גם חושבת שאופציה ב' יותר יפה, החלל שמול הספה והשירותים יכול ממש להרחיב את הדעת.

• הוסף לסימניות
הייתי הולכת על שילוב של האופציות: סלון ומטבח כמו אופציה ב' ואיזור השירותים / אמבטיה / פינת כביסה כמו אופציה א'.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאופציה א' עדיפה. לא הייתי רוצה שכל חברה שהייתי מזמינה לכוס קפה על הספה תעבור לי במטבח. ובכלל תכנית א' שומרת על איזהשהיא נורמליזציה מקובלת בתוך המבנה המוזר של הדירה.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שההתיחסות הכללית לדירה הזו לא כלכך נכונה. המבנה הלא רגיל שלה מחייב בחינה כללית של הרעיון של הדירה. קודם כל להעמיד בסימן שאלה את כל הרכיבים הבנאליים שצריכים להיות בדירה, ודבר שני לזרום עם הצורה של הדירה. לדוגמא- למה בדירה כזאת קטנה צריך גם אמבטיה וגם שירותי אורחים? (שימי לב כמה מקום מתבזבז על המסדרון לשירותים), או למה צריך שולחן עם 6 כסאות לבית שמיועד כנראה לזוג צעיר עם ילד או שניים גג. יש תחושה שלא נוצרים חללים אמיתיים אלא שהפונקציות מסודרות אחת אחרי השניה... למשל לעולם לא הייתי מעמידה ספה מול דלת הכניסה. גם מדירה קטנה אפשר להוציא מקסימום איכותי. (ראי השראה- 1.הדירות הקטנות בתצוגה של איקאה. 2.בזמן האחרון ממש נדלקתי על הפרויקטים של סטודיו XS, יש להם פתרונות מקוריים)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שההתיחסות הכללית לדירה הזו לא כלכך נכונה. המבנה הלא רגיל שלה מחייב בחינה כללית של הרעיון של הדירה. קודם כל להעמיד בסימן שאלה את כל הרכיבים הבנאליים שצריכים להיות בדירה, ודבר שני לזרום עם הצורה של הדירה. לדוגמא- למה בדירה כזאת קטנה צריך גם אמבטיה וגם שירותי אורחים? (שימי לב כמה מקום מתבזבז על המסדרון לשירותים), או למה צריך שולחן עם 6 כסאות לבית שמיועד כנראה לזוג צעיר עם ילד או שניים גג. יש תחושה שלא נוצרים חללים אמיתיים אלא שהפונקציות מסודרות אחת אחרי השניה... למשל לעולם לא הייתי מעמידה ספה מול דלת הכניסה. גם מדירה קטנה אפשר להוציא מקסימום איכותי. (ראי השראה- 1.הדירות הקטנות בתצוגה של איקאה. 2.בזמן האחרון ממש נדלקתי על הפרויקטים של סטודיו XS, יש להם פתרונות מקוריים)
הוצאת לי את המילים מהפה...
אני גם חושבת שהרצון לא להפוך את החלל ליחידת הדיור אבל במציאות זה מה שהיא.. לדעתי האישית צריך לחשוב מחדש על החלוקה ומה כן נצרך ומה לא לחשוב למי מיועד החלל הזה.. הרי ברור שלבית מרובה ילדים זה לא יתאים.. הבעיה ביחידות דיור או בתים שרוצים להשכיר רוצים לדחוף כמה שיותר חדרים וזה לא תמיד נכון. צריך לחשוב אם גודל המטבח באמת שייך לאנשים שהולכים לגור שם. האם החדרים נעימים ונוחים מבחינה פרקטית. האם האמבטיה נוחה.. אני ממש לא אוהבת את הרעיון שהאסלה ילד האמבטיה הכל מתרטב ולא נוח.. צריך ממש להיכנס בעובי הקורה עם הדירה הזאת כי זה אתגר לא קטן..

• הוסף לסימניות
מנסיון ענק (ב"ה לא לרעה..) ברגע שזו יחידה של 2 חדרי שינה, אנשים רוצים 2 שירותים. (ילד נגמל..)
לגבי האופציות- אחרי השינוי- מושלם. הייתי שוכרת אותה...

• הוסף לסימניות
הוצאת לי את המילים מהפה...
אני גם חושבת שהרצון לא להפוך את החלל ליחידת הדיור אבל במציאות זה מה שהיא.. לדעתי האישית צריך לחשוב מחדש על החלוקה ומה כן נצרך ומה לא לחשוב למי מיועד החלל הזה.. הרי ברור שלבית מרובה ילדים זה לא יתאים.. הבעיה ביחידות דיור או בתים שרוצים להשכיר רוצים לדחוף כמה שיותר חדרים וזה לא תמיד נכון. צריך לחשוב אם גודל המטבח באמת שייך לאנשים שהולכים לגור שם. האם החדרים נעימים ונוחים מבחינה פרקטית. האם האמבטיה נוחה.. אני ממש לא אוהבת את הרעיון שהאסלה ילד האמבטיה הכל מתרטב ולא נוח.. צריך ממש להיכנס בעובי הקורה עם הדירה הזאת כי זה אתגר לא קטן..
הכל תלוי איפה זה, בב"ב ובמיוחד בי-ם לצערינו גרים בכאלו יחידות גם עם 4 ילדים..

• הוסף לסימניות
הבעיה ביחידות דירות ברוב המקומות וזה לא קשור לחרדים.. זה שהתכנון לא נכון ולא מותאם לגודל החלל. ותמיד ההרגשה היא לדחוף כמה שיותר במקום קטן. זה ברור שכשאין ברירה אנשים גרים בכל מה שיציעו לו.. אבל אם לוקחים את השירות שלנו אז אנחנו לא צריכות להביא תכנון שהוא לקוי מבחינה פרקטית בתכנון. בתור אשת מקצוע את צריכה להביא למצב כזה שיהיה נוח לשוכרים ככל שניתן וזה לפעמים על ויתור של דברים שהם לא הכרחים, לא נראה לי שההחלטה של שוכר תיפול על שני שירותים או אחד.. אנשים מחפשים גודל של חדרים, מקום לאיחסון, נוחות להתקלח ולהתארגן. מה זה שווה שיש לי שני שירותי ובחדר אני יכולה להכניס רק שני ילדים בלחץ ואני לא יכולה לשים שם ארונות? והחדר של ההורים צפוף ואם את מכניסה ארון לשם זה הצטופפות. בקיצור זה ממש לחשוב למי מיודעת הבית הזה ואז לתכנן אותו בהתאם הבית הזה לא יכול להתאים לגם וגם וגם.
אני מדברת מנסיון על עצמי ועוד על רבים מסביבי..מכירה תנושא הזה יותר מידי מקרוב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה