איחוד הלוואות- עכשיו או לעולם לא

• הוסף לסימניות
לאחרונה יש עליה חדה בביקוש לא יחוד הלוואות כמעט כל מיחזור בסוף גם מגיע לאיחוד הלוואות, הצורך מאוד מובן החיים יקרים ההוצאות גדלות ואנשים רוצים להתיעל, רוצים להוריד את ההחזר החדשי, בנוסף יש עליה גדולה במודעות למיחזורים, וכמובן שכשרוצים להתיעל הצעד הראשון זה לאחד חובות, כך התשלום החודשי קבוע ומסודר ולרוב גם הריביות טובות יותר ממה שהיה לפני.
העניין הוא שיש שני דברים שהולכים לקרות בקרוב והמשמעות שלהם שהרבה משפחות שכיום יכולות לאחד חובות עוד חודש וחצי זה כבר יהיה בלתי אפשרי
האחד סיומה של ההוראת ההתר שעדיין קימת עד סוף 2025 שמתירה לקבל 200 אלף מעל ה50% במידה ולא עובר את ה70%
השני זה ההוראה של בנק ישראל שלא לראות משכנתא קימת כמו הוצאה כפי שהיה עד היום אלא צריך לחשב שוב יחס החסר לכל המשכנתאות שיש ברשות הלווה, כרגע הוראה זו בטיוטה אבל הערכות שבקרוב אולי אפילו תחילת 2026 זה יהיה ההוראה.
המשמעות היא שיהיו תיקים רבים שלא יהיו רלוונטיים לאחד בבנק ויצטרכו לפנות לגופים חוץ בנקאייםחוץ בנקאי שכמובן ריביות גבוהות בהרבה
אם חשבתם לאחד חובות זה הזמן, לפני שיהיה מאוחר, וחשוב ליידע את הציבור, מי שמכיר חבר או קרוב שחשב לעשות יחוד הלוואות שידעו שזה הזמן לפני שהיהי מאחר

• הוסף לסימניות
השני זה ההוראה של בנק ישראל שלא לראות משכנתא קימת כמו הוצאה כפי שהיה עד היום אלא צריך לחשב שוב יחס החסר לכל המשכנתאות שיש ברשות הלווה, כרגע הוראה זו בטיוטה אבל הערכות שבקרוב אולי אפילו תחילת 2026 זה יהיה ההוראה.
איפה אפשר לראות את הטיוטה?

• הוסף לסימניות
לאחרונה יש עליה חדה בביקוש לא יחוד הלוואות כמעט כל מיחזור בסוף גם מגיע לאיחוד הלוואות, הצורך מאוד מובן החיים יקרים ההוצאות גדלות ואנשים רוצים להתיעל, רוצים להוריד את ההחזר החדשי, בנוסף יש עליה גדולה במודעות למיחזורים, וכמובן שכשרוצים להתיעל הצעד הראשון זה לאחד חובות, כך התשלום החודשי קבוע ומסודר ולרוב גם הריביות טובות יותר ממה שהיה לפני.
העניין הוא שיש שני דברים שהולכים לקרות בקרוב והמשמעות שלהם שהרבה משפחות שכיום יכולות לאחד חובות עוד חודש וחצי זה כבר יהיה בלתי אפשרי
האחד סיומה של ההוראת ההתר שעדיין קימת עד סוף 2025 שמתירה לקבל 200 אלף מעל ה50% במידה ולא עובר את ה70%
המשמעות היא שיהיו תיקים רבים שלא יהיו רלוונטיים לאחד בבנק ויצטרכו לפנות לגופים חוץ בנקאייםחוץ בנקאי שכמובן ריביות גבוהות בהרבה
אם חשבתם לאחד חובות זה הזמן, לפני שיהיה מאוחר, וחשוב ליידע את הציבור, מי שמכיר חבר או קרוב שחשב לעשות יחוד הלוואות שידעו שזה הזמן לפני שהיהי מאחר
נשמע לי מוזר שזה המקום היחיד שזה מופיע אם זה היה נכון בטח כבר היה מופיע בעוד מקומות
אם למישהו ידוע אם זה נכון בבקשה לעדכן, ממש חשוב לי
תודה מראש על העזרה

• הוסף לסימניות
נשמע לי מוזר שזה המקום היחיד שזה מופיע אם זה היה נכון בטח כבר היה מופיע בעוד מקומות
אם למישהו ידוע אם זה נכון בבקשה לעדכן, ממש חשוב לי
תודה מראש על העזרה
ידוע.
פורסם בעיתונות ונשלח כטיוטה לבנקים.
מי שזה חשוב לו זה הזמן כמו שכתב @מימון לבית

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איפה אפשר לראות את הטיוטה?
את הטיוטה אמנם אין לי, אבל יש לי את מכתב התגובה להוראות של ב"י ששלחו חלק מחברי ההנהלה בהתאחדות יועצי המשכנתאות

קבצים מצורפים

• מכתב לב''י שינוי חישוב יחס ההחזר.pdf
    KB 178.1 · צפיות: 71
  • הוסף לסימניות
כרגע הוראה זו בטיוטה אבל הערכות שבקרוב אולי אפילו תחילת 2026 זה יהיה ההוראה
משיחתי עם אחד מחברי ההנהלה של ההתאחדות הבנתי שזה לא יהיה כזה מהר אלא יקח עוד כמה חודשים,
שוב, גם הוא לא היה בטוח בזה, כך אמר שנראה לו לפי הקצב שזה מתנהל.
[אמור להתקיים פגישה בשבועות הקרובים של הנהלת ההתאחדות עם נציגי ב"י לגבי הוראה זו]

• הוסף לסימניות
שאלתי היום את הבנקאית בפועלים אמרה שלא נראה לה נכון, היא לא שמע על זה ולדעתה יהיה ניתן לקבל את ה200 כל מטרה גם בשנה הבאה
בבקשה תבררו לפני שאתם מעלים דברים כאלה, אנשים עלולים לעשות צעדים על סמך זה, תגלו אחריות

• הוסף לסימניות
שאלתי היום את הבנקאית בפועלים אמרה שלא נראה לה נכון, היא לא שמע על זה ולדעתה יהיה ניתן לקבל את ה200 כל מטרה גם בשנה הבאה
בבקשה תבררו לפני שאתם מעלים דברים כאלה, אנשים עלולים לעשות צעדים על סמך זה, תגלו אחריות
לא תמיד בנקאים יודעים מה שהם מדברים
ע"פ רוב יועצים יודעים יותר טוב מבנקאים קלאסיים.
לגבי הנתון הזה---
זה מאוד ברור שיש הוראת שעה של בנק ישראל של תוספת 200 אלף ש"ח ועד ל-70%
הבנקאית פשוט לא יודעת מה היא מדברת [אולי היא התכוונה לומר שהולכים להרחיב את ההוראת שעה גם ל-2026...]

• הוסף לסימניות
לא תמיד בנקאים יודעים מה שהם מדברים
ע"פ רוב יועצים יודעים יותר טוב מבנקאים קלאסיים.
לגבי הנתון הזה---
זה מאוד ברור שיש הוראת שעה של בנק ישראל של תוספת 200 אלף ש"ח ועד ל-70%
הבנקאית פשוט לא יודעת מה היא מדברת [אולי היא התכוונה לומר שהולכים להרחיב את ההוראת שעה גם ל-2026...]
אתה באמת חושב שהבנקאים יודעים פחות טוב מהיועצים כאן בפורום?

• הוסף לסימניות
אתה באמת חושב שהבנקאים יודעים פחות טוב מהיועצים כאן בפורום?
לא דיברתי על כל הבנקאים.
אבל בהחלט ישנם בנקאים שבהרבה נושאים יודעים פחות טוב מיועצי משכנתאות [ודאי פחות מיועצי משכנתאות כאן בפורום...]

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בנקאים מקצועיים בתחומם, אבל חשוב להבין:
המומחיות שלהם היא למכור את מוצרי הבנק - לא לבנות תמהיל אופטימלי ללקוח, ולא להיות מעודכנים בכל הטיוטות של בנק ישראל.
יועץ משכנתאות טוב לעומת זאת, רואה את כל השוק, משווה בין בנקים, בודק תרחישים, נושם את השינויים הצפויים ומתמקד במה שהכי משתלם לכם.
לכן במקרים רבים הידע והראייה שלו רחבים יותר משל הבנקאי שמוגבל למסלולים והמדיניות של הבנק שלו בלבד.

• הוסף לסימניות
היא חזרה אלי הבוקר ואמרה שלאחר בירור, לפי הנראה כרגע לא יהיה ניתן לקבל את ההרחבה של כל מטרה ב2026 וגם לקראת סוף שנה לא יאשרו תיקים שלא יספיקו לבצע לפני סוף 2025
תודה על המודעות כי כבר הרבה זמן מתכננים לבדוק איחוד חובות, ולפי מה שהבנתי היום ב2026 לא יאשרו לי דבר כזה כי על הבית שלי יש כבר משכנתא גדולה, באמת התחלתי את התהליך עם יועץ מהפורום כאן בתקווה שנספיק לסיים את הכול לפני 2026, וסליחה שלא סמכתי עליכם בהתחלה, זה אולי גם הזדמנות לומר תודה לכל היועצים כאן שמקדישים הרבה מזמנם בהתנדבות למרות העומס שיש להם

• הוסף לסימניות
במידה ולא יאריכו את ההוראת שעה..
ולפי מה שהבנתי היום ב2026 לא יאשרו לי דבר כזה כי על הבית שלי יש כבר משכנתא גדולה,
בנק ישראל הוציא היום טיוטה לבנקים לגבי הוראת השעה של התוספת 200,000 ש"ח בכל מטרה שמהיום זו תהיה הוראה קבועה.
אני רק יסייג שלבינתיים זה רק טיוטה.

• הוסף לסימניות
בנק ישראל הוציא היום טיוטה לבנקים לגבי הוראת השעה של התוספת 200,000 ש"ח בכל מטרה שמהיום זו תהיה הוראה קבועה.
אני רק יסייג שלבינתיים זה רק טיוטה.
היום הטיוטה יצאה להערות הציבור.
מצ"ב הטיוטה---
היא כוללת שלש שינויים חדשים
הארכת תוקף של הוראת השעה של 200 אלף בכל מטרה
העלאת סכום השמאות במחיר למשתכן מ-1.8 מיליון ל-2.1 מיליון
וחישוב יחס ההחזר החדש שכל ההחזרים על אותו נכס יחושבו יחד מסך ההכנסה הפנויה.

קבצים מצורפים

• טיוטת הוראות בנק ישראל.pdf
    1.4 MB · צפיות: 16

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה