היי, זה נכון שקצת קשה, אבל אצלנו השתדלו להסתכל על זה מזווית קצת אחרת.
אבא שלי קורא לזה: "אשדוד - מילת הקסם"
בתחילה באמת חפשנו ונפשנו בממ"ד, נמלטנו לשם עם המזלגות (באמצע ארוחת צהריים), עם השמיכות (באמצע השינה, ואח"כ כשנמאס לקום שוב ושוב, נשארנו לישון שם), עם קנקן החלב (באמצע להכין את הקפה, מעשה שהיה

), סתורי שיער, טרוטי עיניים, עם תינוקות מייבבים וילדים מותשים.
אבל אחר-כך באו האטרקציות
- גן החיות התנ"כי, עמדת התשלום בכניסה. תורנו מגיע, אנחנו בקול נונשלנטי: "תושבי הדרום", אגב שליפת תעודת זהות בענייניות מעושה. חיוך נרגש ומרחם מזדרח על פני פקידת הקבלה. משלמים חצי מחיר ונכנסים. (וואוו, 'פספסנו' באותו יום 9 אזעקות!).
- מדעטק, חיפה. האנשים בתור שלפנינו שולפים מכיסם שטרות-כסף ומשלמים לפקידת הקבלה. אנחנו שולפים מכיסינו תעודות זהות, ומוכנסים אחר-כבוד חינם אין-כסף. (פגשנו שם חצי מהעיר

).
- פארק באלגן כנ"ל.
- גוש עציון. טיול מאורגן שיצא מטעם תרבות תורנית. סיור בגוש, האלון הבודד, מיצג אור-קולי, ארוחת צהריים, מסלול רטוב בתוך מערה מבעיתה, אוטובוסים... ללא תשלום.
- עיר הקודש צפת, הכניסה לעיר. הכל פקוק, חגיגות הכליזמרים בעיצומן, השוטרים בכניסה לא מאפשרים לכל אחד להכנס. תורנו מגיע. שוטר: "לאן בבקשה?". "אנחנו מאשדוד ו..." - ""כנסו" קוטע אותנו השוטר, "זה בסדר".
- פארק "עמק המעיינות", בית שאן, עמדת השכרת רכבי שטח ירוקים. "שלום, אני רוצה בבקשה להשכיר רכב ירוק". "רשיון בבקשה", מבקש פקיד הקבלה באדיבות. הרשיון נשלף ומוגש. "אתם מאשדוד? אוקיי, יש לכם הנחה של 75 שקלים". איזה כיף
- מאפייה, קרית אתא. "וואלה, אתם מהדרום? קחו, קחו בחינם! תבואו גם אחר-כך ותקחו, זה פ'סדר". אם אתה אומר שאפשר, מי אנחנו שנגיד לך לא?
עוד? אני כבר לא זוכרת... אבל היה כיף
ברור וכמובן שהייתי מוותרת על כל ההטבות הללו בחפץ לב, העיקר שיהיה לנו קצת שקט, אבל אם כבר זה המצב - אין ספק שזה עזר מאוד.
אז זו הזדמנות לומר תודה לכל האנשים הנפלאים הללו, שבזכותם גם לנו היה כיף והנאה בחופש המשונה הזה. אושרם של הילדים, החיוך שלהם, הצחוק המשוחרר (אמא, נכון פה אין אזעקות?) וההנאה הגדולה - היו הרבה מאוד בזכותכם.
תודה.

Reactions: ד.ב., מ. ברא"י, chani2006 ועוד 6 משתמשים9 //