איך אוכלים קובץ CR2?

• הוסף לסימניות
כל התמונות המהממות מהשלג הם בפורמט הזה

• הוסף לסימניות
מברכים קודם

• הוסף לסימניות
אין לי מושג איך בכלל זה קרה. אבל אני סקרנית לראות את מה שבישלתי היום. היה אשכול בנושא אולי אבל לא ידוע לי איפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;934903:
אין לי מושג איך בכלל זה קרה. אבל אני סקרנית לראות את מה שבישלתי היום. היה אשכול בנושא אולי אבל לא ידוע לי איפה
אלו קבצי RAW למזלך בלי לדעת יצא טוב.
אמור להפתח רגיל...

• הוסף לסימניות
אם זה היה נפתח לי בפוטושופ לא הייתי מטרידה אתכם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;934915:
אם זה היה נפתח לי בפוטושופ לא הייתי מטרידה אתכם
אז תטרידי את הפוטושופ.;)
תכנסי לאתר של ADOBE ותורידי משם תוסף לתוכנה...כנראה חסר לך. (השארה בלבד)

• הוסף לסימניות
ניסיתי להכנס לאתר אבל אים לי מושג נה להוריד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;934926:
ניסיתי להכנס לאתר אבל אים לי מושג נה להוריד
איזה גרסה יש לך?
תריצי חיפוש: Camera Raw עם המספר גרסה שלך
ותורידי את מה שזה יציע לך....

• הוסף לסימניות
לא פוטושופ! את בקנון, יש לך תוכנה טובה יותר לעיבוד בסיסי של קבצי רואו - חינמית. (זה הרבה יותר בסיסי מפוטושופ, אז אח"כ את קובץ הג'ייפג צריך להכניס לפוטושופ לעיבוד מושקע יותר, אם רוצים.)
התוכנה נקראת
Digital Photo Professional = DPP
והיא מבית קנון, ולפיכך האופטימלית לעיבוד קבצי רואו של קנון (היא מייצרת צבעים זהים למה שקנון התכוונו במצלמה הזו, יעני קבצים <די?> זהים למה שהיה יוצא לו היית מצלמת ג'ייפג. בניגוד לתוכנות של אדובי <פוטושופ ולייטרום> שמייצרות צבעים שונים, הכי טוב שאדובי הצליחו לפענח את הקבצים של קנון).

התוכנה הגיעה עליך על דיסק ביחד עם המצלמה. חפשי אותו זרוק בבית איפשהו, אולי אם שמרת את הקרטון של המצלמה או משהו כזה.
אחרי ההתקנה צריך להיכנס לאתר של קנון ולהוריד את העדכון האחרון. הנה הוא פה:
http://www.usa.canon.com/cusa/consu...lr_cameras/eos_5d_mark_iii#DriversAndSoftware
(את צריכה לבחור שם את מערכת ההפעלה שלך, ואת תחת software יש לך את העדכון לתוכנה.)

התוכנה ממש ממש ממש קלה להבנה, ונהדרת. אחרי שתתרגלי אליה לא תרצי להפסיק, תרצי לצלם תמיד ברואו. (כאמור, היא מאוד בסיסית, לא עושה קסמים ולא מאפשרת לך לעבד בצורה רצינית עם מברשות וכו'. אבל היא יכולה להציל לך תמונות שהיו הולכות לפח לו היו מצולמות בג'ייפג. למשל טעויות של איזון לבן, תיקוני חשיפה <למשל אם קובץ יצא בהיר מדי - בג'ייפג אין מה לעשות איתו.)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש לי 5 דיסקים ועל אף אחד לא רשום DPP :(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;934941:
יש לי 5 דיסקים ועל אף אחד לא רשום DPP :(
כתוב על הדיסק EOS DIGITAL Solution Disk
בצד יש רשימה Canon Utilities:
הדיגיטל פוטו פרופשיונל זה הדבר הראשון ברשימה.

• הוסף לסימניות
את יכולה לבוא לקחת ממני

• הוסף לסימניות
תודה לכל המסייעים והעוסקים בצרכי ציבור באמונה. :)

• הוסף לסימניות
לא ידעתי בדיוק מה להשתמש אז חיפשתי רק איפה הופכים לJEPG
אני אולד פיישן. :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה