דרוש מידע איך אומרים באידיש

• הוסף לסימניות
איך אומרים 'ממתק' באידיש?
איך אומרים 'קצפת' באידיש?
איך אומרים 'שקד' באידיש?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
איך אומרים 'קצפת' באידיש?

קצפת - שניי

• הוסף לסימניות
מה זה נאשעריי? האם לא ממתקים

• הוסף לסימניות
נאשעריי זה חטיפים.
סוכריה לדג' היא לא נאשעריי, היא גוטע זאך.
והחוצניקים משאילים מאנגלית את המילה גודי.
כשהייתי בבורופארק ראיתי חנות "נאש בייגל" ושאלתי אם היא עם הכשר.
כ"כ צחקו עלי, כי הרי "נאש" זה מאידיש,
מי ייתן שם באידיש ללא הכשר?...

• הוסף לסימניות
נאשעריי זה חטיפים.
סוכריה לדג' היא לא נאשעריי, היא גוטע זאך.
והחוצניקים משאילים מאנגלית את המילה גודי.
כשהייתי בבורופארק ראיתי חנות "נאש בייגל" ושאלתי אם היא עם הכשר.
כ"כ צחקו עלי, כי הרי "נאש" זה מאידיש,
מי ייתן שם באידיש ללא הכשר?...
זה עגות וניאונסים.

• הוסף לסימניות
אפשר ביידיש על ממתקים להגיד גם זיסע זאכען

• הוסף לסימניות
במילון (זק) , ממתק , זיסווארג.
נאש , חטיף, ממתק.
נאשעריי, לקקנות, זלילה.
האם מישהו מדבר כך.
וב"דער שליסל" גם תירגם ממתק נאש . וברבים נאשעריי.

• הוסף לסימניות
אני שומעת הרבה את הביטוי גוטע זאך על ממתקים שונים. דו ווילסט א גוטע זאך? מתייחסת כאן לשפה המדוברת. ואני זוכרת את הפליאה הראשונית שלי: איך אפשר לקרוא לממתק גוטע זאך.

• הוסף לסימניות
נאשריי זה יותר נישנושים,
גוטע זאך בתרגום מילולי זה משהו טוב, אבל משתמשים הרבה מאוד לממתק
וברבים- גוטע זאכן

• הוסף לסימניות
נאש מגיע מאנגלית כמדומני, או שפשוט את הנאש הכרתי מאנגלית לאחר שכבר יובא מאידיש. אבל נאש באנגלית זה עוגות וכדומה, ולא סוכריות וממתקים.

• הוסף לסימניות
ברור שנאש באנגלית בשימוש של החרדים ולא של שאר דוברי האנגלית.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאם רוצים לומר משפט כמו "ממתקים מזיקים לשינים " או "ממתקים זה לא בריא" וכדו' ישתמשו ב-"נאשעריי".
אבל כשמדברים לילד אם הוא רוצה ממתק או כשאומרים למישהו "תקנה ממתקים לשבת" ישתמשו ב- גוטע זאכן.
האם אני צודק?

• הוסף לסימניות
אני שומעת הרבה את הביטוי גוטע זאך על ממתקים שונים. דו ווילסט א גוטע זאך? מתייחסת כאן לשפה המדוברת. ואני זוכרת את הפליאה הראשונית שלי: איך אפשר לקרוא לממתק גוטע זאך.
באמת הודעתי לילדיי יום אחד בהיר שיותר לא קוראים אצלנו לממתקים "גוטע זאכן" אלא "שלעכטע זאכן"
לא יודעת כמה זה ישפיע על רמת צריכת הממתקים שלהם שבכל אופן איננה גבוהה, אבל לפחות כשהילד יבקש "קען איך האבן א שלעכטע זאך", שיצהיר שזה "שלעכטע" לפני שהוא צורך אותו...

• הוסף לסימניות
באמת הודעתי לילדיי יום אחד בהיר שיותר לא קוראים אצלנו לממתקים "גוטע זאכן" אלא "שלעכטע זאכן"
לא יודעת כמה זה ישפיע על רמת צריכת הממתקים שלהם שבכל אופן איננה גבוהה, אבל לפחות כשהילד יבקש "קען איך האבן א שלעכטע זאך", שיצהיר שזה "שלעכטע" לפני שהוא צורך אותו...
חחחח מזכיר לי האזהרה על הסגריות שזה מסוכן :p:p

• הוסף לסימניות
אני זוכרת את הסבתא רבתא שלי שואלת את הנכדים והנינים רוצים "משהו טוב"? בדיוק 'אגוטע זאך'....!!
מה שתתני - יהיה טוב!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה