קורונה איך אמורים להסתדר כשאחד מבני המשפחה אובחן בקורונה?

• הוסף לסימניות
אם כל בני המשפחה צריכים להיכנס לבידוד, אז מי אמור לבצע קניות למשל? איך אמורים לשרוד שבועיים בלי לצאת מהבית?

• הוסף לסימניות
בהרבה עיריות העיריה עוזרת ויש להם מערך מתנדבים

• הוסף לסימניות
למה לא להערך מראש?
במוקדם או במאוחר רובינו נהיה בבידוד כזה או אחר. צריך להתארגן עם מלאי כלשהו של מצרכים. אחרי יומיים שלוש בבידוד כבר האפשרויות יהיו ברורות יותר (עושה רושם שאף אחד לא ימות מרעב בבידוד אבל להערך בצורה כלשהי לכמה ימים נראה לי ממש מתבקש)

• הוסף לסימניות
למה לא להערך מראש?
במוקדם או במאוחר רובינו נהיה בבידוד כזה או אחר. צריך להתארגן עם מלאי כלשהו של מצרכים. אחרי יומיים שלוש בבידוד כבר האפשרויות יהיו ברורות יותר (עושה רושם שאף אחד לא ימות מרעב בבידוד אבל להערך בצורה כלשהי לכמה ימים נראה לי ממש מתבקש)
אי אפשר לקנות יותר מידי חמץ וגם לא חלב וכדו

• הוסף לסימניות
למה לא להערך מראש?
נו באמת! אתה ממליץ שכל ראש בית במדינת ישראל יכין מלאי של שבועיים????
זה בדיוק המתכון לפאניקה וחרדה שאף אחד לא רוצה להיות שם. וזה מזיק הרבה יותר מהנגיף עצמו...

• הוסף לסימניות
אי אפשר לקנות יותר מידי חמץ וגם לא חלב וכדו
לא אמרתי יותר מדי. (אפשר גם לתרום חמץ ואפילו לזרוק. זה לא הדבר הכי קשה שאנחנו עוברים בימים טרופים אלו ואפשר פשוט להערך עם אורז ולא פסטה)
אפשר להערך כמה ימים קדימה.. כדי שאם בידוד יפול עלינו לא נהיה במצב רעב.
וגם להבין שאם יחסר משהו זה לא סוף העולם. אנחנו בהחלט במציאות חרום. כמה שקשה לקבל את זה.
אם אתם יודעים על משהו שאי אפשר בלעדיו כדאי להערך (כמו חלב עמיד או חלב במקפיא)

• הוסף לסימניות
נו באמת! אתה ממליץ שכל ראש בית במדינת ישראל יכין מלאי של שבועיים????
זה בדיוק המתכון לפאניקה וחרדה שאף אחד לא רוצה להיות שם. וזה מזיק הרבה יותר מהנגיף עצמו...
לא זה מה שאמרתי. תקרא שוב.
יש פתרונות לאנשים בבידוד. יש חסד ויש גורמי חרום ורוחה. רק יקח להם זמן להגיע אליך וזה כבר היום כשהמצב יחסית בשליטה. אז להבין שבהתחלה תצטרך לדאוג לעצמך או מראש או על ידי מחסור של כמה ימים. נתון לבחירה ושתי האפשרויות לא בלתי אפשריות.

• הוסף לסימניות
למה לא להערך מראש?
מאה אחוז נכון.

אבל כשאני חושב על ההמתנה בכניסה לחנויות עם כל האנשים יוצא לי החשק.
(במכולת המקומית לא נראה לי שירדו המחירים)

• הוסף לסימניות
במוקדם או במאוחר רובינו נהיה בבידוד כזה או אחר.
למה אתה חושב ככה. לפי הנתונים עד עכשיו, ב"ה אנחנו אוחזים הרבה מאד רחוק מהתחזית השחורה הזו. אכן בכל יום ניתוספו חולים ל"ע, אבל לא במספרים אסטרונומיים, ואפי' אינו גודל בהכפלה.

• הוסף לסימניות
מאה אחוז נכון.

אבל כשאני חושב על ההמתנה בכניסה לחנויות עם כל האנשים יוצא לי החשק.
(במכולת המקומית לא נראה לי שירדו המחירים)
אפשר למצא מקומות ריקים יותר, או משלוח. בעיני החנויות לא כל כך מלאות. אבל אולי באזור שלי אנשים הפנימו כבר לפני כמעט שבוע שאנחנו במצב חרום ונערכו לעומת מקומות אחרים שההפנמה באה מאוחר יותר ואולי לכן שם עדיין עמוס.
לגבי מחירים אפשר לקנות דברים פשוטים יותר ממה שאנחנו רגילים ובכך למלא את ההפרש. בהחלט חשבתי פעמיים לפני כל מוצר שרכשתי וקניתי מה שנדרש לתזונה סבירה וטובה. לא מעבר.
למה אתה חושב ככה. לפי הנתונים עד עכשיו, ב"ה אנחנו אוחזים הרבה מאד רחוק מהתחזית השחורה הזו. אכן בכל יום ניתוספו חולים ל"ע, אבל לא במספרים אסטרונומיים, ואפי' אינו גודל בהכפלה.
לפי כל הגורמים אנחנו לקראת הגל הקשה (נאום ראש הממשלה ומנכ"ל משרד הבריאות אתמול) כל חולה נוסף מביא איתו מאות אנשים לבידוד. ככל שאוכלוסיות המבודדים גדלה הרשויות פחות ופחות מסוגלות לדאג להם ומשאירות להם לדאג לעצמם. הרשויות יתרכזו באנשים שלא מסוגלים לדאג לעצמם או כאלו שבסכנת חיים. (וזה התרחיש האופטימי. ואני לא צינית)

• הוסף לסימניות
בחלק מהעיריות יש שירות של עזרה לאנשים בבידוד בנושא של קניות.
אפשר גם להעזר בשכנים / לקנות באינטרנט.
אין עוד פתרונות.

• הוסף לסימניות
אם כל בני המשפחה צריכים להיכנס לבידוד, אז מי אמור לבצע קניות למשל? איך אמורים לשרוד שבועיים בלי לצאת מהבית?
זה לא שבועיים. ההחלמה מקורונה זה בין ארבע שבועות לשש שבועות. רק הבידוד לשלילת הנגיף זה שבועיים.

• הוסף לסימניות
זה לא שבועיים. ההחלמה מקורונה זה בין ארבע שבועות לשש שבועות. רק הבידוד לשלילת הנגיף זה שבועיים.
רב החולים מאושפזים (אלא אם כל המשפחה חולה) החל מאתמול הם נשלחו וישלחו לבתי מלון שהוסבו לבתי הבראה. אם מצבם קל.
בני המשפחה שלהם בבידוד שבועיים.

• הוסף לסימניות
לפי כל הגורמים אנחנו לקראת הגל הקשה (נאום ראש הממשלה ומנכ"ל משרד הבריאות אתמול) כל חולה נוסף מביא איתו מאות אנשים לבידוד. ככל שאוכלוסיות המבודדים גדלה הרשויות פחות ופחות מסוגלות לדאג להם ומשאירות להם לדאג לעצמם. הרשויות יתרכזו באנשים שלא מסוגלים לדאג לעצמם או כאלו שבסכנת חיים. (וזה התרחיש האופטימי. ואני לא צינית)
אבל אינו דומה מי שנשלח לבידוד מחמת ששהה בקרבת מקום של חולה, שאז רק הוא בבידוד ולא בני משפחתו, ואפשר להתמודד בקלות, למי שאחד מבני המשפחה חולה שאז כל בני המשפחה צריכים לשהות בבידוד, שעל מצב כזה היתה השאלה.

למעשה זה מספיק לבני המשפחה שאינם חולים, שנשלחו לבידוד רק משום ספק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה