קורונה איך אני יודע מיהו החולה המאומת בבניין שלי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אם לא ידעתי אז בבקשה לא להביע דעה בנושא פיקוח נפש אוקי? אני כותב חריף אבל במחילה לאורך כל האשכולות בנושא הקורונה אני רואה מאלו שמצדדים שאי אפשר להישמר מהנגיף וכו וזה לא אשמת אף אחד וכולם בטעות נדבקו וכדו אז בבקשה!

• הוסף לסימניות
אני רוצה לדייק:
הטענות פה היו שאין קשר בין הזהירות להידבקות,
ולכן קמו מחאות.
יש קשר, ברור שיש.
אמנם יש כאלו שנדבקו למרות שפעלו בתוך הזהירות, כי רובנו נאלצים לקחת מידה מסוימת של סיכון באין ברירה (כמו הדוגמא של קופאית שממשיכה ללכת לעבודה ונדבקה בסופר....)

עדיין, היות ואנחנו רואים קשר ברור בין מקומות שלא כל כך נזהרו בהם (אמרתי בעדינות) למקומות שנדבקו בהם, כדאי להפסיק לטעון ש'אין קשר'.

• הוסף לסימניות
לכן לא מקבל את ה"הסתגרה בבית חודש ובכל זאת נדבקה". בעלה יצא? הילדים יצאו? חדר מדרגות? הדבקה.

נו באמת, בעלי יצא לקנות אוכל פעם בשבוע וחצי- שבועיים, ויתרנו על הרבה השלמות נחוצות שביום- יום היינו קופצים לסופר כדי להשלים אותן, הוא היה עם כפפות ומסכה גם לפני שזה יצא כהוראה מחייבת וכשהמוצרים הגיעו הביתה, עברו חיטוי.
הוא גם התפלל במניינים המצומצמים כשזה היה מותר ושמר על עצמו יותר ממה שחייבו ההנחיות הרשמיות. (כרגע לא חזר עדיין לתפילה במניין למרות ההיתר)
הילדים שלי לא יצאו החוצה מאחרי פורים ובהחלט לא רע להם בבית ב"ה.
גם אני במשך כחודש לא הוצאתי את קצה אפי מחוץ לבית. אחרי פסח נאלצתי לחזור לעבודה בלב כבד ואחרי התייעצות עם רב ולהבדיל- גם עם רופא.
ועם כל אמצעי הבטיחות האלה- את רוצה להגיד לי שלא היה לי סיכוי להדבק? כי יש אנשים שנהגו פחות או יותר כמוני וזה לא עזר להם.
אני חושבת שיש פה הבדלה שלא שמים לב אליה בין ציבור לפרט. ודאי שכל אחד חייב לשמור על עצמו ועל משפחתו במקסימום האפשרי, אבל כל עוד אנחנו חיים בעולם ובאים במגע עם אנשים אחרים, אין לנו שמירה הרמטית.
מה שכן, ככל שיהיו יותר יחידים שישמרו על עצמם, המרחב הציבורי יהיה יותר נקי וחלילה להפך ולזה בהחלט צריך לשים לב.
בכל ציבור יש את האנשים השאננים יותר שאולי נוטים לעגל פינות, את אלו שממלאים אחרי ההוראות בדקדקנות יתרה ואת אלו שבאמצע.
לא נכון לחשוב שאם יש בתוכנו אנשים חסרי אחריות שמהוים גורם סיכון אמיתי, אז כל הציבור ככלל הוא גם כזה.
כולי תקוה שלפחות רובנו אנשים עם ראש ושכל ישר שעושים את המקסימום האפשרי כדי לשמור על עצמנו ובוודאי להשמר מלהזיק חלילה לאנשים אחרים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עדיין, היות ואנחנו רואים קשר ברור בין מקומות שלא כל כך נזהרו בהם (אמרתי בעדינות) למקומות שנדבקו בהם, כדאי להפסיק לטעון ש'אין קשר'.
יש קשר. בהחלט.
אך יש הבדל גדול בין ציבור ליחיד. זה שיש קשר בין זהירות הציבור הכללית לקצב ההדבקה, איננו אומר שכל יחיד שחלה הוא אשם בזה כי לא נזהר.

• הוסף לסימניות
ולעצם העניין:
עברתי שוב על כל האשכול הזה וראיתי שיש בו 3 נושאים:
1. האם השיימינג הזה מוצדק ?
2. האם החולים אשמים במצבם ?

במעבר בין 2 הנושאים האלו עלתה טענה המאחדת את 2 הנושאים:
3. למה עושים למסכנים האלו את הפרסום הזה - הרי הם לא אשמים במצבם - וזה יגרום לסבל מסביבתם ?

הקשר בין כל הנקודות, שאם אוטומטית נוטים להאשים חולים במצבם, ממילא זה שיימינג. לא אומרת שבגלל זה לא לשים או כן לשים הודעה כזו.
כן ברור לי שאם היו מתייחסים לחולים כלחולים ולא כאשמים אוטומטית, היתה פחות התתגדות לשלט כזה. והוא היה נחשב הרבה פחות לשיימינג.

• הוסף לסימניות
נו באמת, בעלי יצא לקנות אוכל פעם בשבוע וחצי- שבועיים, ויתרנו על הרבה השלמות נחוצות שביום- יום היינו קופצים לסופר כדי להשלים אותן, הוא היה עם כפפות ומסכה גם לפני שזה יצא כהוראה מחייבת וכשהמוצרים הגיעו הביתה, עברו חיטוי.
הוא גם התפלל במניינים המצומצמים כשזה היה מותר ושמר על עצמו יותר ממה שחייבו ההנחיות הרשמיות. (כרגע לא חזר עדיין לתפילה במניין למרות ההיתר)
הילדים שלי לא יצאו החוצה מאחרי פורים ובהחלט לא רע להם בבית ב"ה.
גם אני במשך כחודש לא הוצאתי את קצה אפי מחוץ לבית. אחרי פסח נאלצתי לחזור לעבודה בלב כבד ואחרי התייעצות עם רב ולהבדיל- גם עם רופא.
ועם כל אמצעי הבטיחות האלה- את רוצה להגיד לי שלא היה לי סיכוי להדבק? כי יש אנשים שנהגו פחות או יותר כמוני וזה לא עזר להם.
אני חושבת שיש פה הבדלה שלא שמים לב אליה בין ציבור לפרט. ודאי שכל אחד חייב לשמור על עצמו ועל משפחתו במקסימום האפשרי, אבל כל עוד אנחנו חיים בעולם ובאים במגע עם אנשים אחרים, אין לנו שמירה הרמטית.
מה שכן, ככל שיהיו יותר יחידים שישמרו על עצמם, המרחב הציבורי יהיה יותר נקי וחלילה להפך ולזה בהחלט צריך לשים לב.
בכל ציבור יש את האנשים השאננים יותר שאולי נוטים לעגל פינות, את אלו שממלאים אחרי ההוראות בדקדקנות יתרה ואת אלו שבאמצע.
לא נכון לחשוב שאם יש בתוכנו אנשים חסרי אחריות שמהוים גורם סיכון אמיתי, אז כל הציבור ככלל הוא גם כזה.
כולי תקוה שלפחות רובנו אנשים עם ראש ושכל ישר שעושים את המקסימום האפשרי כדי לשמור על עצמנו ובוודאי להשמר מלהזיק חלילה לאנשים אחרים.
ודאי שיש סיכוי להדבק!
הטענה היא אחרת. באו פה ואמרו אי אפשר להזהר! זה עובר באויר! זה עובר מהשקית של החלב! וטענות כאלה בד"כ באות שלובות זרוע עם חוסר זהירות פטאלית "כי ממילא". לכן כתבתי שלא מקבלת את הטענה שנשים לא היו במגע עם העולם חודש ובכל זאת נדבקו. סביר להניח שהיו במגע זה או אחר ודרכו נדבקו, ואין ספק שככל שנזהרים יותר, מורידים יותר את אחוזי הסיכון להדבקה וזה מה שנדרש מאיתנו.

אפשר לנהוג ברכב לפי כל כללי הזהירות ובכל זאת לגרום לתאונה קטלנית. זה לא מתיר לא להזהר בפעם הבאה כי ממילא. זה הכל.

• הוסף לסימניות
יש קשר. בהחלט.
אך יש הבדל גדול בין ציבור ליחיד. זה שיש קשר בין זהירות הציבור הכללית לקצב ההדבקה, איננו אומר שכל יחיד שחלה הוא אשם בזה כי לא נזהר.
מקבלת את ההבדל.
לא כל יחיד שחלה אשם כי הוא לא נזהר.
(אבל חלק כנראה שכן... אחרת איך בא לידי ביטוי הקשר שאת מדברת עליו, בין זהירות לקצב הדבקה? לא על ידי יחידים ועוד יחידים ועוד יחידים?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה