כללי איך אני יכול לעשות בפוטושופ מסכה ?

• הוסף לסימניות
כזאת : יש לי תמונת מקור
יש לי מסכה שמורכבת משחור / אפור / לבן
מה שלבן מוצג, מה שבגווני האפור משפיעים על השקיפות ושחור לא מציג את המקור (שקיפות 0 % )
אותו רעיון כמו layer mask רק עם תמונה מוכנה
כמו בתמונות הדוגמא שהבאתי:
1. תמונת מקור ( הילדה)
2. תמונת המסכה.
3. תמונת התוצאה.

1hvtylhqzrrz9qfzprhe.jpg

lfycs7ow9pddbdp9rs3m.jpg

7q1y3ehl90b8dhban2mc.jpg

• הוסף לסימניות
לא רואים תמונה... את התמונה הראשונה...
שאר התמונות הופיעו אחרי הרבה זמן...
אני לא מבינה מה השאלה. המסגרת היא בעצם מסיכה, לא?

• הוסף לסימניות
1.
לפתוח את 2 התמונות
2.
לגרור את התמונה שרוצים שתהיה מסיכה, לקובץ של התמונה שרוצים לתת לה מסיכה, ולכבות אותה
3.
קונטרול-קליק על שכבת המסיכה
4.
שיפט-קונטרול-I להפיכת אזור בחירה (אינברס)
5.
לבחור את שכבת התמונה וללחוץ על כפתור המסיכה למטה

• הוסף לסימניות
כן אבל היא שמורה אצלי

במחשב בתור תמונה (JPG), איך אני יכול לטעון 2 תמונות הראשונה היא תמונת המקור ( הילדה) והשניה היא תמונת המסכה ולשלב אותם ( כלומר תבוצע המסכה על תמונת המקור - כמו שהראתי בדוגמא את תמונת התוצאה, בדומה ללייר מאסק , רק שבלייר מאסק אני "מצייר" את המסכה ע"י מברשת , ואילו פה כבר יש לי כביכול את ה"ציור" הזה - שזה תמונת המסכה שלי)

• הוסף לסימניות
תעשה בדיוק מה שכתבתי ותראה שזה עובד
כמובן שהתמונה שמיועדת להיות מסיכה צריכה להיות בשחור-לבן

• הוסף לסימניות
ariels זה לא מצליח לי

לפי מה שהבנתי ממך יש לי 2 שכבות : העליונה שכבת המסכה ( כבויה) והתחתונה תמונת המקור, אני לוחץ קונטרול קליק על שכבת המסכה הוא מסמן לי את כל השכבה, שיפט קונטרול קליק על שכבת המסכה הוא מודיעה לי שלא נבחרו פיקסלים ( אני רוצה להזכיר שתמונת המסכה לא שקופה, אלא עשויה בגווני לבן אפור שחור) ואחר כך אני מסמן את תמונת המקור ולוחץ על כפתור המסכה נפתח לי לייר מאסק רגיל אבל בלי תמונת המסכה שלי.
מה שכביכול הייתי רוצה לעשות זה כאילו על הלייר מאסק "להדביק" את תמונת המסיכה שלי ואז זה היה מייצר בעצם את המסכה על תמונת המקור.
אולי לא הבנתי טוב את השלבים ?

• הוסף לסימניות
אוקיי, תנסה דרך צ'אנלס -

2 שכבות כנ"ל, שכבת המסיכה למעלה
בחלונית הצ'אנלס קונטרול קליק על הערוץ הראשי
בחלונית השכבות לכבות את שכבת המסיכה
לבחור את שכבת התמונה ולהחיל מסיכה

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון את השאלה -
מה שצריך לעשות הוא, לעמוד על התמונה שברצונך להפוך למסיכה, לבחור אותה, ולהעתיק (ctrl+c) , לתמונה שעליה רוצים את המסכה - להוסיף מסכה, לעמוד במצב עריכת מסיכה (לחיצה על סמל המסיכה בחלון השכבות + alt) ולהדביק (ctrl+v) כל זאת בהנחה שהגדלים תואמים, אם לא תצטרך להתאים אותם. בהצלחה!
ודרך אגב, גם תמונה שהיתה צבעונית - בתור מסכה תהפוך אוטומטית לאפורה.

• הוסף לסימניות
ariels זה הסתדר עם הצאנלס

תודה רבה :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה