עזרה איך אפשר לדעת איזו עבודה מתאימה לי?

• הוסף לסימניות
ביריד לבית שיתקיים ביום חמישי מביאים יועצות לכל מיני דברים,
אחד מהדברים זה יעוץ תעסוקתי
ב"ה זכיתי להשתתף ביריד זה כיועצת ומכוונת תעסוקתית
זכיתי לייעץ, לכוון ולקדם
כל אחת ואחת מהצומת שבו היא נמצאת בס"ד.

מי שהצליחה להשתתף הרוויחה...

• הוסף לסימניות
הגעתי למסקנה שמתאימה לי עבודה שהיא לא על מחשב
מה שמתאים לי זה עבודה פיזית לא קשה

• הוסף לסימניות
מה זה פסיכולוג תעסוקתי?
החלום שלי להיות זמרת אבל זה לא ריאלי...
מה שאני הכי הכי הכי טובה בו בחיים זה לאהוב ילדים
ואין עבודה כזאת
סייעת מבחינתי זה עובדת ניקיון עם קצת עזרה לילדים
ועבדתי בזה הרבה שנים ומאסתי בזה
כשאני עם ילדים הם נמשכים אלי ויש לי את הקליקה הזו עם ילדים
גננת או מורה לא בשבילי בכלל
וסייעת כלשהי גם לא בשבילי
מה עם ריפוי בעיסוק לילדים טיפול בילדים וכדומה

• הוסף לסימניות
אור שמש כתבת כאן על פסיכולוג תעסוקתי
יש לך המלצה למשהו ספציפי?
יש בירושלים את גרינבוים הוא מקצוען עובד בכיוון ( שזה אומר כמעט חינמי לתושבי ירושלים) לא יודע אם מקבל נשים
בכל מקרה אם את גרה באשדוד יש שם מאבחנת מורפולוגית מאוד מוצלחת במיוחד לתחום של מציאת נטיות אישיות לעבודה קוראים לה מירי שוורץ גרה בשד' פיטסבורג כמדומני, היא מורפולוגית ובקיאה בעוד תחומי אבחון ככה שכאבחון משולב הוא יותר מקצועי!

• הוסף לסימניות
וואו, שוקולד בלונדי. איך אני מבינה אותך, גם לי יש מלא תחומי ענין שאני טובה בהם, אבל לא מוצאת את עצמי...
ולא יודעת במה כדאי לי לעסוק, אני ממש אבודה
ובשונה ממך, הלכתי ללמוד מיליון דברים
ואני בסוף לא עוסקת בכלום....
הלכתי לגרפולוגית שהדגש שלה הוא ייעוץ תעסוקתי, בתכל'ס חוץ מ1500 ש"ח שנתתי לה, לא קיבלתי שום תשובה, חוץ מזה שאני חייבת לבוא אליה לטיפול רגשי {חצופה, לא?😉}.
בקיצור, עשיתי גם את המבחן של לשכת התעסוקה וגם לא הגעתי לשום מסקנה.....
צרות של עשירים

• הוסף לסימניות
וואו, שוקולד בלונדי. איך אני מבינה אותך, גם לי יש מלא תחומי ענין שאני טובה בהם, אבל לא מוצאת את עצמי...
ולא יודעת במה כדאי לי לעסוק, אני ממש אבודה
ובשונה ממך, הלכתי ללמוד מיליון דברים
ואני בסוף לא עוסקת בכלום....
הלכתי לגרפולוגית שהדגש שלה הוא ייעוץ תעסוקתי, בתכל'ס חוץ מ1500 ש"ח שנתתי לה, לא קיבלתי שום תשובה, חוץ מזה שאני חייבת לבוא אליה לטיפול רגשי {חצופה, לא?😉}.
בקיצור, עשיתי גם את המבחן של לשכת התעסוקה וגם לא הגעתי לשום מסקנה.....
צרות של עשירים
לדעתי ישנם שני סוגי כשרונות - 'ממוקדים' בתחום ספציפי ו'מגוונים' עם כישרונות בתחומים רבים.
המגוונים נהנים מידע רוחבי ומטבע הדברים גם התחביבים שלהם מגוונים במיוחד, ואז מה שקורה שלעתים קרובות מתמודדים עם "הסחות דעת" ונדידה מתחום לתחום (זה מאוד מצוי אצל מוכשרים עם הפרעת קשב). שמעתי פעם ממישהו ששאל 4 מתוך עשירי העולם (דאז לפני 20 שנה, היום יש רק עשיר אחד;) מה לדעתכם גורם מספר 1 להצלחה בחיים? וכולם ענו פחות או יותר כמעט באתם מילים!!! "היכולת להימנע מהסחות ולהתמיד בכיוון שבחרת גם כשתחומים אחרים קורצים"!!

במשך שנים מנסיוני האישי טיפ יעיל למי שמוכשר וקשה לו להתמקד שבו עם עצמכם ותחשבו טוב מה המטרות שלכם בחיים? ולכתוב את המטרות על דף אבל לא "כותרות" אלא עדיף עם פירוט כמו איך יראה בסוף וכו' וכו' וכדאי גם עם תאריכי יעד ספציפיים, וזה עוזר מאוד למוח להישאר ממוקד ולהתמיד בדרך להשגת מה שבאמת חשוב לכם.

• הוסף לסימניות
וואו
אני ממש באותו סירה
לא יודעת מה לעשות....
כבר הייתי בייעוץ לא ככ עזר
אני כל הזמן חושבת שאני צריכה ללמוד משהו שיהיה גם רווחי מספיק
ואני יודעת שלא תמיד זה נכון
איך אפשר להשתחרר מזה?

• הוסף לסימניות
כל הזמן חושבת שאני צריכה ללמוד משהו שיהיה גם רווחי מספיק
איך אפשר להשתחרר מזה?
בס"ד
למיטב ידיעתי, אפשרי ויעיל להיצמד מידי פעם לדרך התורה.
וככל הידוע לי, כאשר מחפשים עבודה, ישנו צורך לבדוק ולברר על הכשרונות, היכולות, והאמונות של האדם.
אז ניתן לחפש עבודה מתאימה.
והריווח - כולו שייך לס"ד בלבד!!
חיים כאלו, יותר משחררים.

• הוסף לסימניות
וואו
אני ממש באותו סירה
לא יודעת מה לעשות....
כבר הייתי בייעוץ לא ככ עזר
אני כל הזמן חושבת שאני צריכה ללמוד משהו שיהיה גם רווחי מספיק
איך אפשר להשתחרר מזה?
מי אמר שנכון להשתחרר מזה???
אם זה משהו שחשוב לך (-והראיה שלא מרפה ממך) לא נכון שלא להתחשב בזה, אם תלכי על עבודה שלא מכניסה הרבה יכול להמאס לך בדיוק כמו ללכת לתחום שלא מדבר אלייך.
תעשי רשימה של 10 דברים שחשובים לך בעבודה, ותנסי באמת לדלות מעומק הנפש מה מדבר אלייך? במה כיף לך להתעסק? באיזה נושא שיחה את מרגישה אנרגיות חיוביות וזה ממש מעניין אותך? האם חשוב לך קצת שעות? ללא נסיעות? שיהיה עבודה עם כבוד? בלי ניהול? וכו' וכו'
אחרי שיש לך 10 דברים תנסי לדרג אותם לפי סדר חשיבות, ואז תוכלי להגיד גם אני מוותרת ביודעין על חלק ממה שחשוב לי אבל לא להפסיד את הראשונים ברשימה!
חשוב להדגיש שבכל תחום יכול להיות מגוון עבודות

• הוסף לסימניות
בס"ד
למיטב ידיעתי, אפשרי ויעיל להיצמד מידי פעם לדרך התורה.
וככל הידוע לי, כאשר מחפשים עבודה, ישנו צורך לבדוק ולברר על הכשרונות, היכולות, והאמונות של האדם.
אז ניתן לחפש עבודה מתאימה.
והריווח - כולו שייך לס"ד בלבד!!
חיים כאלו, יותר משחררים.
תמיד ולא רק מידי פעם
אבל עדיין אם זה חשוב יכול להתייחס לזה כאל נטייה ולא כנטו התייחסות פיננסית. ואז זה לא סותר את החובת הלבבות

• הוסף לסימניות
מכירה כמה אדריכליות צעירות יחסית מצליחות ב"ה
לומדים מינימום שלש שנים - (לא צריכים להיות גאון)
לוקח קצת זמן להשתלב בשוק כי בכל המקצועות יש עודף הציע של עובדות חרדיות.
זה תחום רחב מאד כך שמי שיצירתית משלבת בעיצוב ועבודה במשרד
ומי שיש לה ראש יותר מתמטי מתקדמת לאדיכלות ואישורי בניה ויכולה להיות עצמאית

• הוסף לסימניות
זה תחום רחב מאד כך שמי שיצירתית משלבת בעיצוב ועבודה במשרד
ומי שיש לה ראש יותר מתמטי מתקדמת לאדיכלות ואישורי בניה ויכולה להיות עצמאית
בד"כ זה הפוך- מי שפונה לעיצוב פנים יותר בד"כ עצמאית ומי שפונה להיתרי בניה- בד"כ שכירה במשרד

• הוסף לסימניות
אין ויכוח התכוונתי מצד כשרונות ונטיות באישיות שזה הנושא הנדון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת