איך אפשר לעודד זחילה על שש?

• פותח הנושא dem
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
לתינוק בן 10 חודשים שכבר 5 חודשים זוחל על הגחון...? :eek:
מטפלים בזה?

• הוסף לסימניות
כן,
תתמכי בו עם זרוע מתחת לבטן
כשהוא על שולחן שיהיה לך בגובה נח.
ותוך כדי תמיכה שלך - כך שהוא מונח "על שש"
תעזרי לו לדחוף יד - רגל - יד - רגל

מקוה שהובנתי, זה ממש עוזר

• הוסף לסימניות
לתת לו לעלות מדרגות בזחילה, מנסיון אצלינו שזה עזר מאוד.

• הוסף לסימניות
תני לילד לטפס על מדרגות.

שימי לב שתנועות אלו מחייבות שימוש בזרועות.

כך המליצה לי פזיוטרפיסטית, כשביתי מיאנה לזחול (היא גחנה בלא הצלבה).

• הוסף לסימניות
גם אצלנו עזרו מאד המדרגות, עם הבן הגדול. תוך יומים למד לזחול על 6!
אבל הבת שלי לא הסכימה בשום אופן לעלות במדרגות... אצלה דאגנו להניח חפצים מעניינים על שרפרפים ומשטחים מוגבהים, כדי לגרות אותה לעלות, ופיזרנו "מכשולים" בבית, כדי שלא תהיה לה ברירה אלא להפעיל את השרירים הנדרשים.

• הוסף לסימניות
לחבר צעצוע רך וגדול לבטן..

• הוסף לסימניות
לזחול על 6???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;1259269:
תני לילד לטפס על מדרגות.

גם הבן שלי ככה (יותר נכון, ב"ה היה ככה עד לפני כמה ימים...:)) הוא ידע לעמוד עמידת שש, אך כשרצה להתקדם, ירד לגחון וזחל במרץ רב.
באמת לא ידענו מה לעשות, כי הוא כבר התרגל שבצורה כזו הוא מגיע מצוין לכל מקום שהוא רוצה, אז למה לו להחליף גישה?! (הוא עוד לא קרא מאמרים וכתבות בשבח ההצלבה;))
ואז חשבתי על הרעיון של מדרגות!
אבל מה?! נצא החוצה לחדר מדרגות ונפריע לשכנים לעבור?:rolleyes: והוא יצטרך לטפס מדרגות שיש קרות וצרות?!:eek: והוא יסחוף איתו את כל הלכלוך של השכנים?!:confused: [ברור שהלכלוך לא מאיתנו, כן?:D]
ופתאום נפל לבעלי רעיון!
הוא פתח את מיטת השלישיה בעלת המזרונים הנעימים והנקיים, יש מספיק רוחב, שייך לרשות היחיד, וגם אם מתגלגלים קצת אחורה (כמובן שהכל תחת השגחה צמודה!) לא קורה שום דבר מסוכן! והכי חשוב - על הכרית של המיטה העליונה מחכה לו השעון של אבא או הפלאפון של אמא:cool::cool::cool:!!! ובעבור זה כבר שווה לו להתאמץ!

ב"ה, בס"ד, הודו לה'! כמה ימים ספורים ממש של אימונים כאלו ו.... היום אני מגלה אותו מתקדם על שששששששש! יששששששש!
הוא כבר גם גילה שהטיפוס במדרגות הוא ממש חויה בפני עצמה ונהנה לעשות זאת שוב ושוב גם אם מחכה לו שם רק קובית לגו עזובה...

אז תעשו, ותצליחו!

• הוסף לסימניות
אפשר גם לנסות על כרית גדולה, כמו של ספה. עזר מאוד לבן שלי.

• הוסף לסימניות
במדרגות הייתי בודקת את המעקה, האם הרווח התחתון בטיחותי ובינו ובין המדרגה יש רק מרווח צר.

• הוסף לסימניות
לפני שנה בערך פתחתי אשכול דומה, חפשי אותו... הרבה המלצות.
מה שכן, כל ההמלצות בו לא הועילו לבני בן ה-11 חודשים עד שבטעות הוא היה על הרצפה בלי בגדים (יש לי ריצוף גרניט חצי מבריק חצי מט, והוא לא מחליק), הברכיים שלו פשוט נדבקו לרצפה וזה מנע ממנו להשתטח על הגחון, זה מה שהועיל לו בסוף...

• הוסף לסימניות
סתם כך שלא תדאגי ,הבן שלי לא זחל עד גיל 9 חודשים בערך ( הוא היה מתגלגל כדי להגיע לאן שרצה..) ואז על הגחון עד גיל שנה.
נלחצתי והלחיצו אותי והלכתי אתו לרופא התפתחותי טוב של הקופה שיבדוק את חגורת הכתפיים. הוא ממש לא התייחס לזה שאמרתי לו שהוא זוחל רק על הגחון, הוא בדק אותו ואמר שהוא נראה בסדר, ומתייחסים לזחילה על הגחון כאל זחילה. (שאלתי אותו אם זה לא יפריע לו לכתיבה שיגדל וכו'. הוא אמר שלא נראה לו ומקסימום יחזקו לו את זה אז מעט.)הוא אמר לי שכנראה הילד ידלג כבר על השלב הזה ויתחיל ללכת מיד.
חזרתי הביתה רגועה יותר. ואחרי שנרגע הלחץ מבחינתי הילד התחיל לזחול על 6!
(זה היה לתקופה קצרה כי ללכת הוא הלך די מהר)

• הוסף לסימניות
תודה לכולם, על העידוד והעצות!
אתם נפלאים! :):) אנסה מה שאוכל, ואם לא אשאל פה לשם של פיזיותרפיסטית... ראו הוזהרתם :p

• הוסף לסימניות
אצלי הועיל שפשוט הורדתי את החולצה לתינוקת!
הרצפה הקרה (בקיץ) גרמה לה להרים את הבטן וממילא נעמדה על 6

• הוסף לסימניות
אצלי הקטן לא הצליח לזחול כי פשוט כל שניה צנח חזרה כי יש לו גמישות יתר
והרגליים כל שניה התפסקו לו
עצה ששמעתי מפיזטרפיסטית.
לקחתי גרב או איזה חתיכת משהו מגומי
עשיתי לו טבעת לא הדוקה ושמתי לו בין הרגלים באזור בין הירכיים לברכיים
וככה הוא התחיל לזחול ולא נפל כל שניה (הרגלים היו תפוסות במשהו ולא נפרדו ונפלו)
כמובן זה בהשגחה ולכמה דקות כל פעם והכוונה צמודה.
אבל זה עוזר!

• הוסף לסימניות
תעשי לו הצלבות:
כשהוא שוכב על הגב את לוקחת את יד ימין שלו ומפגישה אותה עם רגל שמאול וכן יד שמאול עם רגל ימין
זה מפיעל את המוח (לא זוכרת בדיוק הסבר מדויק) אבל זה בעצם עושה את אותו הרעיון של פעולת הזחילה
מיניסיון רואים תוצאות
בהצלחה

• הוסף לסימניות
מנסיון של החודש האחרון

להוריד לו את הבגדים, ולהשאיר אותו רק עם גרביונים על הרצפה,
ככה שהרצפה קרה והוא אוטומטי מתרומם,
והסיבה להשאיר אותו עם גרביונים, כי שמתי לב שהוא מנסה לזחול (על 6 - בלי בגדים) הרגלים שלו נדבקים לרצפה וזה מקשה עליו, ואם גרביונים הרגלים מחליקות ויותר קל לו ללמוד.
תוך יומיים למד לזחול על 6

• הוסף לסימניות
אצלי הבת שלה התחילה לזחול על 6 רק בגיל 11 וחצי חודשים... אחרי שהנחתי אותה על הרצפה רק בטיטול ללא בגדים, מאז היא זוחלת רק על 4

אנחנו עודנו מחכים שתתחיל כבר ללכת, אבל זה כבר נושא אחר....

(אגב יש למישהו רעיון איך לדרבן אותה ללכת? היא כבר בת שנה כמעט ושלושה חודשים ולא מראה סימניןם של רצון, כבר השענתי אותה על הקיר עם הגב וכבר הלכתי איתה המון עם שתי ידיים, עם יד אחת, כבר הצעתי לה במבה בתמורה לפסיעה אחת שתבצע-וללא הואיל, יש רעיון?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת