אני גננת של ילד בן 6
מתוק. ובן יחיד להורים גרושים.
לעיתים מאדד רחוקות נפגש עם אביו, (שנשוי מזמן בשנית)
הילד מדבר על אבא שלו, מספר עליו בעיניים נוצצות,
בכל הזדמנות הוא דואג להגיד מה אבא שלו אומר וכו'...
אני בתור גננת רואה על הילד שהוא זקוק נפשית ליותר נוכחות של האב בחייו.
האמא מסורה ודואגת מאד לילד שלה!
אבל הבנתי בעקיפין שהיא לא מוכנה לקשר של האב עם ילדיו?
איך אפשר לעשות את זה לילד? שזקוק נואשות לדמות אב בחייו!
מה ששום אדם בעולם לא יוכל לתת לו!
מישהו יודע מה אני יכולה לעשות?
ואם בכלל יש לי מה לעשות בתור גננת.....?
היי
כמי שמתמחה בנושא ניכור הורי וסכסוכי גירושין
לעשות אינך יכולה לעשות מאום
מעבר למה שכתבו לתת לילד חום ואהבה ולהכיל אותו ואת שיחותיו- איני יודעת כמה הוא מורשה לשוחח באופן חופשי על אביו, על הרצון שלו לקשר עם האבא ועל החלום שלו לזכות ליותר זמן עם אבא.
מבלי להיכנס לסיפור הכואב הנל
הרבה פעמים ילדים שהורחקו מהוריהם על רקע פגיעה ואין להם קשר עם ההורים- ממשיכים לספר ניסים ונפלאות על ההורים המתעללים ולעשות להם אידאליזציה.
יתכן וטבעי שזו דרכו של הילד לשמר את האבא הקסום והמקסים שלו בעולמו הרך .
כמובן שלתת מידע לאב- באם הוא מבקש- את מחוייבת
האב הוא האפוטרופוס על הילד ובמדינת ישראל נדיר מאד שנשללת אפוטרופסות מהאב, לצורך העניין אם הילד יצטרך לעבור אבחון/טיפול רפואי כירורגי וכל פעולה אחרת המצריכה את חתימת ההורים- האב חייב בהסכמה אא"כ בית הדין נתן לאם סמכויות בנושא מסויים- נניח קבלת החלטה בנושאי חינוך/בריאות
ועדיין מידע מותר לתת
ממה שאת מתארת האב לא בקשר עם צוות הגן ואין לך דילמה מה לעשות מולו אלא מה לעשות מול הילד
אני מניחה שכרגע התחלת את השנה ואולי את עדיין לא מספיק בקשר עם האם- מציעה להמתין לאחרי החגים ולאסוף קצת יותר מידע מקיך על הילד- לימודי, חברתי, רגשי ואז בהחלט לשוחח עם האם וליידע אותה במה שאת רואה.
לשאול האם הילד מקבל מענים מעבר לגן
האם את יכולה בלנסות לקשר לצוות השפ"ח ולבדוק מענה בתחום הגן.
ויחד עם זאת להבין שלפעמים מה שאת רואה הוא קצה התמונה ויש סיפור מורכב וכואב מאחור ולפעמים הדבר היחיד שאת תוכלי לעשות זה להוות עבור הילד דמות מיטיבה ויציבה ולראות בעיניים כלות מציאות חיים מורכבת.
בסוף יש כאן 2 צדדים ויש רבא וישנן תמיהות רבות שלא כאן המקום לשאול ולקבל מענה- על האב, על המקום שלו בדינמיקה הנוכחית, על מה שהיה קודם, נתי ההורים התגרשו, איך היה הקשר הקודם, מדוע הוא בקשר כה דל, למי עדיף במצב הנוכחי, האם ומה היה הסכם הגירושין מבחינת הסדרי הראיה.
בסוף את נחשפת לתוצאה העגומה ולעיתים הבלתי נמנעת של כל הגורמים לעיל.
שמחה בשביל הילד שיש לו גננת אכפתית כמוך