איך אתם מתמודדים עם "חרדת בחינות"?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;903030:
סליחה שאני מתקוממת אבל אם ילדה קשה לה, והתחושה שמכוננת בליבך היא האשמה שהילדה חלשה זה ממש מזיק לילדה הזו

אדם שלא חווה את הקושי פשוט לא יכול להבין עד כמה החרדה הזו יכולה לשתק לחלוטין בן אדם גם כשהוא נבון ומשכיל
ואני מדברת מנסיון כאמא שיש לה ילדה עם חרדת בחינות, דווקא ההבנה של המורה, האכפתיות האמון המוחלט הם אלו שהוציאו אותה מזה
וגילו לנו שבעצם אין לילדה קושי לימודי, אלא חוסר ביטחון וחרדה גדולה.
ראשית את אומרת קצת דברים סותרים: בהתחלה את אומרת "אבל אם ילדה קשה לה," ואח"כ את אומרת "אין לילדה קושי לימודי," אז יש לה קושי לימודי או לא?
שנית לא אמרתי שאני "מאשימה" כזו בת. בכלל לא דיברתי על איך אני מתייחסת לבת כזו כמורה וגם לא כאמא , רק אמרתי שזה לא נובע מחרדה אלא מחוסר בקיאות בחומר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;903173:

חרדה היא חרדה!
היא תחושה של פחד תהומי לא ראלי ביחס למצב (אם זה הגיוני זה פחד סביר ולא חרדה) מה שגורם לזעה קרה, דופק מוגבר, כאבי בטן וראש, תחושת בחילה או יובש בפה וכו' וכד'.

כל הנ"ל זה מציאות!!

אצל אחד זה יגיע בהישמע אזעקה, אצל השני בנסיעה באוטובוס, אצל השלישי בעליה במעלית, רביעי בטיסה, וחמישי ב...
ויש תלמידים שבחינה עושה להם את זה, בלי קשר לרמת הידיעות!!

כמורה ודאי חשוב שתדעי שעלול להיות כזה מצב, האשמה של מורה רק מעצימה את תחושת החרדה במקרה זה.

• הוסף לסימניות
קראתי שבעמותת בית חם מטפלים בשיטת c b t , מסתבר שזה בתשלום, ואם הולכים על הכוון הזה אז כדאי שזה יהיה משהוא שיודע את העבודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י משמשמ;903183:
קראתי שבעמותת בית חם מטפלים בשיטת c b t , מסתבר שזה בתשלום, ואם הולכים על הכוון הזה אז כדאי שזה יהיה משהוא שיודע את העבודה

יש הרבה מאוד מטפלות טובות, שמטפלות בשיטה הזאת, שווה לברר.
ולפעמים זה אפילו עדיף בשביל הילדה ללכת למקום פרטי ושקט, מאשר מקום שמסתובבים בו הרבה בו זמנית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;903177:
חרדה היא חרדה!
היא תחושה של פחד תהומי לא ראלי ביחס למצב (אם זה הגיוני זה פחד סביר ולא חרדה) מה שגורם לזעה קרה, דופק מוגבר, כאבי בטן וראש, תחושת בחילה או יובש בפה וכו' וכד'.

כל הנ"ל זה מציאות!!

אצל אחד זה יגיע בהישמע אזעקה, אצל השני בנסיעה באוטובוס, אצל השלישי בעליה במעלית, רביעי בטיסה, וחמישי ב...
ויש תלמידים שבחינה עושה להם את זה, בלי קשר לרמת הידיעות!!

כמורה ודאי חשוב שתדעי שעלול להיות כזה מצב, האשמה של מורה רק מעצימה את תחושת החרדה במקרה זה.
קראי שוב את תגובתי השניה לגבי האשמה. ולגבי החרדה -יכול להיות שאת צודקת אבל מיניסיוני לא פגשתי במקרים כאלו עם כל סוגי התלמידות.(חלשות וחזקות ופרפקציוניסטיות)

• הוסף לסימניות
במקרה שמדובר בתלמיד שיודע את החומר רק סובל מחרדה:
כדאי לתת לתלמיד שיעשה את המבחן מתוך הספר או מתוך המחברת, ולהגיד לתלמיד מה שאתה יכול לעשות בע"פ תעשה מה שאתה רוצה לעשות בפנים תעשה,
בקיצור לשחרר אותו מהלחץ הזה,
וכמובן הרבה מחמאות שהוא הצליח,
ברוב המקרים אחרי כמה פעמים החרדה הזאת יוצאת, והתלמיד רואה את ההצלחה שלו, וכותב הכל בע"פגם כשהמחברת לפניו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;903262:
קראי שוב את תגובתי השניה לגבי האשמה. ולגבי החרדה -יכול להיות שאת צודקת אבל מיניסיוני לא פגשתי במקרים כאלו עם כל סוגי התלמידות.(חלשות וחזקות ופרפקציוניסטיות)

זה שלא פגשת,
זה לא אומר שזה לא קיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פקאן;902770:
2. דאגה שתאכל משהו מתוק- ממש מתוק, שוקולד, טופי וכד' לפני המבחן רמת סוכר גבוהה גם עוזרת להורדת מינון החרדה.

שוקולד??? לא!!!
הקפאין ידוע שמגביר את החרדה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;903344:
זה שלא פגשת,
זה לא אומר שזה לא קיים.
אמרתי שלא פגשתי.לא אמרתי שלא קיים. (חוצמזה כשיש לך ניסיון של יותר מ15 שנים בהוראת תלמידים מכל הסוגים את מקבלת איזה שהוא מושג \דוגמית של מה שקורה אצל עוד תלמידים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;903173:
ראשית את אומרת קצת דברים סותרים: בהתחלה את אומרת "אבל אם ילדה קשה לה," ואח"כ את אומרת "אין לילדה קושי לימודי," אז יש לה קושי לימודי או לא?
שנית לא אמרתי שאני "מאשימה" כזו בת. בכלל לא דיברתי על איך אני מתייחסת לבת כזו כמורה וגם לא כאמא , רק אמרתי שזה לא נובע מחרדה אלא מחוסר בקיאות בחומר

אני רואה שטעיתי במילה, כוונתי היתה
ילדה שקשה לה בגלל החרדות והיא חשה שלדעתך היא פשוט לא למדה כראוי

אם זה המחשבה שלך, זה מה שהבנות ירגישו ובמחשבה זו יש האשמה
'את חרדה? סימן שלא למדת כראוי'
וילדים כידוע הם רדאר... לכל נושא הרגש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיה יצחקי;903517:
אני רואה שטעיתי במילה, כוונתי היתה
ילדה שקשה לה בגלל החרדות והיא חשה שלדעתך היא פשוט לא למדה כראוי

אם זה המחשבה שלך, זה מה שהבנות ירגישו ובמחשבה זו יש האשמה
'את חרדה? סימן שלא למדת כראוי'
וילדים כידוע הם רדאר... לכל נושא הרגש
אני רואה שלא קוראים במדויק או שאני לא היתי מובנת אז : מה שאמרתי שאצלי מיניסיון רב שלי עם תלמידות כל תלמידה שאני פגשתי אצלי שהיא טענה שהיא "חרדה" לא היתה חרדה אלא לא ידעה מספיק טוב את החומר (באשמתה או לא באשמתה ) ולא אמרתי איך אני מתייחסת לזה . אני יכולה לומר : אכן אם היא לא יודעת את החומר כי לא למדה כראוי יש לי מה לומר לה על זה שתלמד יותר ותשקיע אבל אם היא חרדה כי החומר לא ברור לה שלא באשמתה (סוג לקות למידה )אז אתייחס בצורה אחרת, אבל זה לא הנושא כאן.
ותאמיני לי אני לא "משדרת " אשמות בתלמידות שלא יודעות.. ממש לא. אם כך היה המצב לא נראה לי שתלמידות חלשות מאד היו מצליחות חוצים ובגרויות במתמטיקה (הנחשב מקצוע קשה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;903538:
אני רואה שלא קוראים במדויק או שאני לא היתי מובנת אז : מה שאמרתי שאצלי מיניסיון רב שלי עם תלמידות כל תלמידה שאני פגשתי אצלי שהיא טענה שהיא "חרדה" לא היתה חרדה אלא לא ידעה מספיק טוב את החומר

זה הנקודה,
מי שחרדה לא אומרת את זה,
אלא כל כולה חרדה אמיתית עד כאב.

• הוסף לסימניות
יכול לקרות גם שתלמידה לא תלמד למבחן בכלל מרוב חרדה, תמנע מלהגיע, וכל מיני תרוצים... או לא תקלוט את החומר שהיא משננת מרוב הלחץ...
זה לא רק מילוי השאלון...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה