איך אתן מכינות עוגת טורט במיקסר?

• פותח הנושא TK
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
עד שקניתי מיקסר השתמשתי במקציף ידני
הייתי מקציפה חלבונים +סוכר
מוסיפה בהדרגה על מהירות נמוכה את החלמונים
ואז מוסיפה על מהירות נמוכה לסרוגין קמח מים שמן
העוגות יצאו מעולות
עכשיו עם המיקסר (קנווד) אני מסתבכת במקום שיהיה יותר פשוט:(
כשאני מוסיפה את הקמח מים ושמן נתקעת לי כמות של קצף בתוך המקצף ולא מתערבבים טוב כל החומרים
ניסיתי אחרי ההקצפה להחליף לחלק וו הגיטרה(ככה קוראים לו?) וגם כך לא יוצא טוב חשבתי שככה יתערבבו העניינים יותר טוב:cool:
שמעתי שיש חלק שנקרא ניגוב או משהו בסגנון שהוא אמור לקפל את הבלילה אבל לא מצאתי אותו בארץ
אשמח לשמוע איך אתן עובדות ואם יש לכן טיפים וסודות:)

• הוסף לסימניות
אני עושה את זה בשתי קערות נפרדות ומקפלת ביד.

• הוסף לסימניות
כשאני מתעצלת להקציף חלבונים וחלמונים בנפרד (וזהבד"כ מה שקורה :D)
אני מקציפה ביצים שלמות עם סוכר, די הרבה זמן, אפילו 10 דקות
עד שנוצרת קציפה בהירה וקשה יחסית
(אמנם לעולם לא תגיעי לקושי כמו בהקצפה נפרדת, אך זה מעולה לעוגות ביתיות)

אח"כ מוסיפה את שאר החומרים בעדינות
ונעזרת במרית טובה ובמקצף בצורה ידנית

• הוסף לסימניות
אגב, בקטע של הערבוב 2 תערובות,
זה משנה איזו תערובת מכניסים לאן?

(ולגבי שאלת פותחת האשכול- אני מקציפה במיקסר ואת השאר בידני בקערה נפרדת.)

• הוסף לסימניות
עוגות טורט פשוטות אני מקציפה ביצים שלמות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה ומוסיפה את שאר החומרים תוך הקצפה במהירות איטית. לסיום אני נותנת עוד סיבוב במהירות גבוהה.

העוגות היחידות (כמעט) שאני מפרידה ביצים זה רולדה ועוגת גבינה.

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1306197:
עוגות טורט פשוטות אני מקציפה ביצים שלמות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה ומוסיפה את שאר החומרים תוך הקצפה במהירות איטית. לסיום אני נותנת עוד סיבוב במהירות גבוהה.

העוגות היחידות (כמעט) שאני מפרידה ביצים זה רולדה ועוגת גבינה.

חני

ויוצא לך גבוה ואוורירי?

• הוסף לסימניות
אצלנו יוצא גבוהה ואוורירי בקערה אחת.

הקצפה במהירות גבוהה עד לקבלת קצף קשה הוספת הסוכר בהדרגה,
הורדה למהירות הכי נמוכה ולהוסיף לסרוגין רטובים ויבשים ולקינוח סיבוב מהיר אחד.
אח"כ ידנית עם המרית לערבב בעדינות ו... זהו יוצר מעולה.

בקנווד יוצא יותר טוב מהבוש בגלל שיש לו מהירות יותר איטית מהבוש שהאיטי שלו די מהיר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;1306213:
אצלנו יוצא גבוהה ואוורירי בקערה אחת.

הקצפה במהירות גבוהה עד לקבלת קצף קשה הוספת הסוכר בהדרגה,
הורדה למהירות הכי נמוכה ולהוסיף לסרוגין רטובים ויבשים ולקינוח סיבוב מהיר אחד.
אח"כ ידנית עם המרית לערבב בעדינות ו... זהו יוצר מעולה.

בקנווד יוצא יותר טוב מהבוש בגלל שיש לו מהירות יותר איטית מהבוש שהאיטי שלו די מהיר.

לא נתקע לך גוש קצף בתוך המקצף כשאת מוסיפה את שאר החומרים
לי נתקע ולא מתערבב הכל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;1306226:
לא נתקע לך גוש קצף בתוך המקצף כשאת מוסיפה את שאר החומרים
לי נתקע ולא מתערבב הכל

ממש לא ניתקלתי.

אפשר לתת לזה להתערבל בנחת על המהירות הכי נמוכה,
אולי אצלך זה אחרת, תנסי אם כן להוציא את המקצף, לנער ולהמשיך.

• הוסף לסימניות
אני מקציפה חלבונים עם סוכר, מוסיפה חלמונים, שמן, כוס מיץ -כל הנוזלים, בקיצור-
מנמיכה מהירות ואז מבליעה בעזרת כף את היבשים, לאט ובעדינות. כלום לא נתקע, הקצף נשאר אוורירי ותפוח והעוגות יוצאות עסיסיות ורכות.
בקנווד, כמובן... (רק במקצף בלון)

• הוסף לסימניות
לחמץ יש לי בוש ואני עובדת איתו כמו שכתבת בהתחלה וזה כייף שאין מלא קערות ומלא כלים לשטוף אחרי האפיה.
לפסח יש לי קנווד ואני תקועה עם הגוש קצף כמוך,אני מרימה את המקצף ועם מרית אני מורידה את כל הקצף חזרה לקערה ונותנת לו עוד סיבוב קצר שיתערבב הכל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומית;1306263:
לחמץ יש לי בוש ואני עובדת איתו כמו שכתבת בהתחלה וזה כייף שאין מלא קערות ומלא כלים לשטוף אחרי האפיה.
לפסח יש לי קנווד ואני תקועה עם הגוש קצף כמוך,אני מרימה את המקצף ועם מרית אני מורידה את כל הקצף חזרה לקערה ונותנת לו עוד סיבוב קצר שיתערבב הכל.

אז אני רואה שזה לא בעיה רק שלי
אף אחד לא שמע על החלק של הניגוב זה חלק שעשוי מגומי אני חושבת

• הוסף לסימניות
אתן כנראה מקציפות את הביצים לקצף קשה מידי ולכן הוא נתקע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;1306149:
העוגות יצאו מעולות
כשאני מוסיפה את הקמח מים ושמן נתקעת לי כמות של קצף בתוך המקצף ולא מתערבבים טוב כל החומרים
ניסיתי אחרי ההקצפה להחליף לחלק וו הגיטרה(ככה קוראים לו?) וגם כך לא יוצא טוב חשבתי שככה יתערבבו העניינים יותר טוב:cool:
שמעתי שיש חלק שנקרא ניגוב או משהו בסגנון שהוא אמור לקפל את הבלילה אבל לא מצאתי אותו בארץ

טוב, אז את לא יחידה עם בעיה כזו, המקצפים של הכמה שנים האחרונות בהחלט יוצרים את הבעיה הזו, ואני מדגישה שזה המקצף ולא המיקסר, כי במקצף הישן שלי זה לא קורה. אני הוספתי מקצף והוא עובד בדיוק כמו שאת מתארת.
ישנה אפשרות להתגבר על הבעיה אם את מוסיפה את החומרים לקצף רגע לפני שהוא חזק מאד. ברגע שהוא עדיין גמיש הוא עוד לא נתפס בתוך המקצף והחומרים שאת מוסיפה נספגים באחידות. ואם בכ"ז פספסתי את הרגע שלפני, אני מתחילה להוסיף את החלמונים עדיין במהירות גבוהה, זה כבר מגמיש את הקצף ואז מורידה לאט לאט מהירות תוך כדי הוספת נוזלים נוספים.
אם גם את זה פספסת, אז פשוט אחרי שהוספת את כל החומרים, תעצרי לרגע את המיקסר, תרוקני ממנו את הקצף שנלכד לקערה-ולא למרכז כי זה ילכד שוב- ותעשי עוד סיבוב שניים ולתנור.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י TK;1306149:
העוגות יצאו מעולות

תוך כדי ההקצפה, אחרי הוספת החלמונים ועוד
אני מרימה מעט את ראש המיקסר ומורידה, כמה פעמים וכך הקצף התקוע יורד לתוך הבלילה.

• הוסף לסימניות
תודה על העצות ננסה את זה בעוגה הבאה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;1306310:
תוך כדי ההקצפה, אחרי הוספת החלמונים ועוד
אני מרימה מעט את ראש המיקסר ומורידה, כמה פעמים וכך הקצף התקוע יורד לתוך הבלילה.

אכן, בדוק ומנוסה, תוסיפי לרשימת האפשרויות.
בסוף יעמדו אצלך בתור לקנות עוגות טורט...:)

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול כאחת שעד יום שישי האחרון עבדה רק עם מיקסר ידני (שהלך לעולמו) והתחדשה במיקסר חדש...

מה עושים אם צריך להקציף בשתי קערות?
הרי למיקסר יש קערה אחת...
אשמח לתובנות מהמנוסות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1306527:
קופצת על האשכול כאחת שעד יום שישי האחרון עבדה רק עם מיקסר ידני (שהלך לעולמו) והתחדשה במיקסר חדש...

מה עושים אם צריך להקציף בשתי קערות?
הרי למיקסר יש קערה אחת...
אשמח לתובנות מהמנוסות.

מקציפים את החלק הראשון, מעבירים בעדינות לקערה אחרת ואז מקציפים את החלק השני
או שמקציפים חלק אחד במיקסר וחלק שני בידני.

אני עושה את כל הטורטים מביצים שלמות, הקצפה של שמונה דקות לפחות נותנת קצף בהיר תפוח ואוורירי, פשוט מעולה, ואין את הבעיה שהקצף נופל ונשבר.

• הוסף לסימניות
מומלץ לקנות קערה נוספת.
זה חוסך את ההעברה, השטיפה והיבוש בין ההקצפה הראשונה לשניה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה