איך בוחרים יועץ משכנתאות?

• הוסף לסימניות
מצטרפת מאוד להמלצה על @מוניטין ,
מעבר לזה שהיא תעשה הכל שיצא לך משכנתא טובה,
היא גם מבינה מה טוב:) ,היא יודעת היטב את העבודה ומה הכי נכון וכדאי...

• הוסף לסימניות
זו משכנתה די חדשה בערך בת 4 שנים.
בזמנו הראיתי אותה לכמה יועצים אחרי שכבר לקחנו אותה, וכולם אמרו חד-משמעית שזו משכנתה לא טובה.
היום אנחנו משלמים בערך 6,300 ש"ח בחודש על סכום של 1,050,000 ש"ח.
דיברתי עכשיו עם יועץ חדש, שלחתי לו את כל המסמכים, והוא טוען שהוא יכול להוריד את התשלום לכ-5,000 ש"ח בחודש.
השאלה שלי - איך אני יכולה לדעת אם זה באמת מה שיקרה בפועל?
כי גם היועץ הקודם הבטיח לנו הרבה דברים...
חשוב לי להדגיש שדירוג האשראי שלנו מצוין.

צפה בקובץ המצורף 2103804
אתה בטוח שלקחת מבנק ולא משוק אפור ?
אגב גם אני הייתי לפני 5 שנים אצל יועץ גדול מאוד מאוד המשרד שלו ברוממה
לקח 10 אלף ותוך יום קלטתי שהם מבלבלים את המוח חבר שלי המשיך איתו ואני עשיתי לבד השגתי הרבה יותר זול ממנו בהרבה

• הוסף לסימניות
הרי בפועל אין לו התחייבות לתוצאה,
יועץ לא יכול להתחייב לתוצאה. הוא יכול להתחייב לעשות את המקסימום.
לא המקסימום מבחינתו אלא את המקסימום הנדרש.
צריך לכוון גבוה כדי להשיג דברים מעולים.
ובסוף הכל זה סיעתא דשמיא
ולא צריך ללכת לבית הכנסת
יש כאן יועצים מעולים.
אפשר להתיעץ וללכת לבד

• הוסף לסימניות
מה יש לי מזה?
גם אני שלמתי אחרי שקבלתי את הכסף
אבל התחייבתי.
בהלכה נפסק שלא צריך לשלם לאומן שהתרשל במלאכתו
נביא את המקור בהמשך
אישית מכיר הרבה כאלו שמקבלים בסוף
אגב גם אני הייתי לפני 5 שנים אצל יועץ גדול מאוד מאוד
אישית אני חושב שזה חיסרון למי הוא צריך להוכיח את עצמו?

• הוסף לסימניות
יועץ לא יכול להתחייב לתוצאה. הוא יכול להתחייב לעשות את המקסימום.
לא המקסימום מבחינתו אלא את המקסימום הנדרש.
צריך לכוון גבוה כדי להשיג דברים מעולים.
ובסוף הכל זה סיעתא דשמיא
ולא צריך ללכת לבית הכנסת
יש כאן יועצים מעולים.
אפשר להתיעץ וללכת לבד
ממש לא נכון את רוצה שאני יעלה מייל של יועץ שעושה כעת ל 200 איש משכנתא והביא להם ריביות שאתה משיג במיחזור פנימי נו באמת הם אומרים לבנק תאשר בקלות ונתחשבן בריבית

• הוסף לסימניות
אני גם ממש ממליץ על מוניטין היא מאוד אמינה ביחד עם הבנה מאוד טובה בתחום

• הוסף לסימניות
ממש לא נכון את רוצה שאני יעלה מייל של יועץ שעושה כעת ל 200 איש משכנתא והביא להם ריביות שאתה משיג במיחזור פנימי נו באמת הם אומרים לבנק תאשר בקלות ונתחשבן בריבית
זה נקרא שהוא לא עושה את המקסימום.
איפה הסתירה?
ועוד הערה - אני מתארת מה יועץ ישר צריך לעשות. הוא לא יכול להתחייב לריביות . כי הוא עלול לעמוד בפני שוקת שבורה.
סיפורים כמו שהבאת אני גם יכולה לספר. מתקשרים אלי כל יום עם סיפורים שמעלים תמיהות.
אני לא מסכימה לקחת את התיק אלי כשיועץ אחר באמצע עבודה אבל אני כן מכוונת מה לעשות ומה לומר . ובעיקר לברר. ואם אין סיבה מיוחדת לריביות גבוהות - מה הדרך החכמה לדרוש את מה שמגיע .

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
צריך לחלק בין משכנתא שניתנה לפנים משורת הדין. (בעיות אשראיות,עבודות ללא וותק מספק,גבוליות בהכנסה,נכס בעייתי,וכו').
לבין מקרה של משכנתא של לקוחות שהדבר שבעיקר נצרך להם זה תמהיל וריביות טובים).
לפעמים אנשים חושבים שאם אושר להם המשכנתא אז הם כבר יכולים לקבל את אותם תנאים כמו לקוח שהבנק ממש ממש מעונין בהם.
לא אמרתי שזה המקרה כאן ולפי מה שאתם מציינים המקרה שלכם באמת עונה להגדרה השניה.
אבל לפעמים אנשים עושים איזה ערוב שימושים בין המקרים.
ובנוסף גם במקרה קצת יותר מורכב הריביות לא צריכות להיות מוגזמות אלה לא הכי טובות שיש בשוק.
בכל מקרה בלקוח טוב תשאלו את היועץ האם הוא מגיש רק לבנק אחד או שהוא מנהל מו"מ בין בנקים.

• הוסף לסימניות
אם יש לכם הבנה בתחום וכישרון בסיסי לניירת אפשר למחזר לבד. תמיד אפשר וכדאי להתייעץ כאן על הצעות ספציפיות, וזה תקף גם כשיש יועץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה