כללי איך דדליין הורס לנו את היצירתיות

• הוסף לסימניות
אם היו 48 שעות ביממה, היינו לוקחים את הזמן.

מה לעשות שבגלל הדדליין אנחנו עושים יותר כסף (עבודה).

• הוסף לסימניות
...the dead line kills
זה נכון בכל מה שקשור להפעלת הראש.
ורוב האנשים לא מבינים את ההבדל בתוצאות.

אך לפעמים עדיף לקוח 'דד לייני'
שהפרפקציוניזם לא מעניין אותו,
מאשר לקוח ספקן שלא יודע מהחיים שלו
ואין לו מושג 'מה הוא רוצה' אלא רק 'מה לא'.
עד שהיינו מעדיפים לראותו בליין של הדד...

• הוסף לסימניות
אוי, לגמרי להפך.
דדליין לחוץ מוציא ממני את המיטב.
לקוח שיודע מה הוא רוצה ותוחם את זה בזמן מוגדר הוא הלקוח המועדף עליי.

אני רואה את המקצוע שלנו כמקצוע של פתרון בעיות מיטבי במסגרת של אילוצים.
ככל שהאילוצים חריפים יותר (אם זה אילוץ של זמן, מגבלות טכניות או קונספטואליות וכד') כך המעצב נדרש להפעיל יותר יצירתיות כדי להגיע לפתרון.

אגב, בסרטון שצירפת (חמוד להפליא, אגב), בדקו הבדל של 10 שניות מול 10 דקות. בינינו, גם 10 דקות זה דד-ליין לחוץ. אם היו נותנים לילדים החמודים 10 שעות, הם כבר היו מתחילים להתחרפן ו"ללכת לאיבוד".

• הוסף לסימניות
אפשר להעלות את הסרטון לכאן, עבור נתיביים?

• הוסף לסימניות
אני חסומה ולא יכולה לראות את הסרטון. אבל אצלי כשיש לחץ יוצא דברים הכי טובים, הכי יצירתיים, והלקוחות המלחיצים (לצערי) מקבלים שירות הכי טוב. יש לי לקוחה עדינה שתמיד אומרת לי 'אני רואה שמאוד לחוץ אצלך אז לא דחוף... אני יכולה לחכות עוד...' ואני בזמן האחרון מתחננת אליה שתגיד לי שהיא צריכה את זה לאתמול, כי אם לא זה נסחחחחב בלי סוף...
כמובן שכשעומדות לפני מס' עבודות אני קודם כל חושבת מי צריך את זה הכי דחוף ולא מי הזמין ראשון.
וכמובן שהעבודות הכי מוצלחות שלי הם עבודות שנעשו בלחץ של זמן ותנאים...

• הוסף לסימניות
מחקרים נוירולוגיים מוכיחים שלחץ (בגבול יכולת הספיגה של האדם) מעורר אזורים נרחבים במוח.

• הוסף לסימניות
אגב, כתוב שם 10 דקות לאותה משימה, אבל בטוח שבפעם השניה היה מוסבר לילדים מה צריך לעשות בצורה יותר מורחבת כי כולם ציירו שעון בתוך משהו (פרח, חיה וכד').
אבל ברור שכדי לקבל תוצאות טובות, אי אפשר לדרוש ממעצב עבודה מהיום למחר.

• הוסף לסימניות
אלמלא ה'דד-ליין' דברים רבים לא היו יוצאים אל הפועל בכלל. כל השאלה היא כמה זמן יש לך עד ה'דד-ליין'...

• הוסף לסימניות
ממש לא מסכים עם הסרטון.
ברור שבעשר שניות אי אפשר להוציא הרבה בדר"כ. וברור שבעשר דקות אפשר ליצור משהו הרבה יותר מוגמר, כך שלא ברור מה ניסה יוצר הסרטון להוכיח?
אין פה שום לחץ, יש פה רק בעיה שלא ניתן זמן מינימלי מספק (10 שניות זה כלום).
לחץ זה להוציא עיתון ביום אחד לאורך כל היום. לחץ זה לסגור 100 עמודים בשעה וחצי ולבדוק שהכל פיקס.
שם נמדדים הלחוצים שמתייאשים ונכנסים להיסטריה מול הנהנים מהלחץ ועושים את המטלה בשני שליש זמן ממה שנדרש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה