נכתב ע"י Yehuda111;2457187:
אני יצרתי פונט [.otf] מהכתב יד שלי, ואני לא מבין מה עולה כ"כ הרבה ?!
א. השאלה באיזה רמת גימור בנית את הפונט? כולל כל הנלווה אליו?
ב. האם בדקת התאמת גודל בין האותיות (אם עשית מכתב יד, הרי שזה לא כל כך משנה)?
ג. האם ביצעת קרנינג ייחודי לפונט? (שכן, הרי אתה מתהדר בסיומת אופן טייפ, ולפונט כזה כדי שיצא מוצלח צריך להטמיע קרנינג אמיתי, כדי שאינדיזיין ותוכנות אחרות לא יתאכזרו אליו בשרירותיות)
ד. היש ניקוד תואם ומותאם בצורה נכונה?
ה. זה המחיר בשוק בחוץ, ואפילו יותר, למה לשבור שוק, אחי היקר?
ו. אה כן, שכחתי הבדל אחד קטן, והוא שפונט בנוי על עיצוב וסגנון, ועל העיצוב והמחשבה מאחוריו משלמים גם כן, כמו כל ביצוע קריאייטיב אחר. (כת"ר פשוט העתיק כתב יד קדשו אל הקאמפיוטער, איני מזלזל חלילה, אבל אינו דומה זה לתכנון פונט מאפס, אם אפעס השראה, ואח"כ מדידה ובדיקה ותיקון ומחיקה, וחוזר חלילה)
פשוט וברור שכל בר בי רב דחד יומא בתוכנות עיצוב, וקצת ידע באנגלית, ידע לתפעל תוכנת פונטים ולהעתיק אליה מתוכנות עיצוב גרפי וכו', אבל בין זה לבין הכנת פונט מהמסד עד הטפחות, רב ההבדל.
אלו רק חלק מהסיבות שפונט עולה כל כך הרבה, מכובדנו. יבואו המומחים ויוסיפו על דבריי כהנה וכהנה.
נ.ב. אם הייתי מוצא את זה עכשיו, הייתי מעלה וידאו של הנרי פרידלנדר ז"ל, היוצר שעיצב את פונט הדסה המקורי (שרכישה שלו כיום לשימוש עצמי ומסחרי -
לא בלעדי - תאלץ אותך להיפרד מ1000 מצלצלים בערך), איך הוא רוכן ומסרגל כל אות ואות בנפרד, ומדקדק על קוצה של יו"ד, לא פלא שטעמה של אות זו לא נמוג עד ימינו אנו...
וכן, גם היום, כמעט 70 שנה אחרי, התהליך הוא כמעט אותו תהליך, גם עבור אותיות לגופן ממוחשב. ודו"ק.
יהודה היקר - עכשיו שמתי לב שזו למעשה ההודעה הראשונה שלך בפורום, מזל טוב!!! עלה והצלח, ויה"ר שתתמקצע בגשמיות וברוחניות ותעלה מעלה מעלה!