התייעצות איך הציבור החרדי כחברה יעודד חרדים להיות נהגי אוטובוס?

מצב
הנושא נעול.
הפתרון למצוקה באוטובוסים? 500 נהגים חרדים בדרך לכביש
מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן חושף בראיון מיוחד ל'עושים סדר' תוכנית מהפכנית: גיוס 500 נהגי אוטובוס חרדים בשכר של 15,000 ש"ח. "בלי בגרות, הכשרה קצרה והתאמה תרבותית מלאה". כל הפרטים
סוף סוף אחרי 22 עמודים מסבירים את פרץ הרצון הטוב להוריד את הסטיגמה מנהגי האוטובוס
בכמה זול האנשים האלה מוכרים את הציבור שהם חיים בו ומלכלכים עליו
בשביל כמה שקלים ממשרד התחבורה
לא שיש לי בעיה עם נהגי אוטובוס אבל ההכפשות על מנהלי החיידרים על הציבור האטום והמרושע
על ההתעלמות של המגזר משלדי הילדים וכל מיני נוסחאות אימה הכל בשביל כמה גרושים
עצוב.

סוף סוף אחרי 22 עמודים מסבירים את פרץ הרצון הטוב להוריד את הסטיגמה מנהגי האוטובוס
לא שיש לי בעיה עם נהגי אוטובוס אבל ההכפשות על מנהלי החיידרים על הציבור האטום והמרושע
עצוב.
דמגוגיה

פשוט החסידים חיים בראי פחות סטיגמות
הליטאים מה יגידו וכו אבל לרוץ מגמח לגמח ולחיות בלחץ והילדים מרגשים זה בסדר?
ואם יש מסדות שלא יקבלו זה אבסורד הרי אדון מנהל גם אתה עובד... וחלאס
"כל מלאכה מכבדת את בעליה"

הנהג החרדי: "הנוסעים צועקים? זה לא אשמתם"

בראיון לתוכנית 'עושים סדר' ב'קול חי', שיתף אלעזר הנפלינג, נהג אוטובוס חרדי ממודיעין עילית, בסיבות שהובילו אותו למקצוע לפני כשמונה שנים. לדבריו, מעבר לפרנסה המכובדת, המניע העיקרי הוא תחושת השליחות כלפי הציבור: "הרגשתי שיש פה שליחות מאוד מאוד גדולה לציבור ושהם יותר רגועים כשהם נוסעים איתו". הנפלינג הגדיר את הנהיגה כאתגר רוחני לא פחות מפיזי: "העבודה הזאת היא לא עבודה קלה, היא עבודה של עבודת המידות, המון סבלנות, המון קור רוח".

כשנשאל על יחס הנוסעים והאווירה המתוחה לעיתים באוטובוסים, גילה הנפלינג אמפתיה מפתיעה כלפי זעם הציבור. הוא הסביר כי התסכול נובע מחוויות קשות מול נהגים אחרים, תופעה אותה כינה במונחים חריפים: "אני קורא לזה טרור שקט. פשוט מתעללים בהם. ואחרי זה, כשהם רואים אוטובוס מגיע, הם כבר לא מבחינים מי הנהג. אני לא חושב לרגע שזה אשמת האנשים".

לצד הקושי, תיאר הנפלינג רגעי סיפוק המצדיקים את הבחירה במקצוע, כמו המקרה בו נוסע התפעל ואמר לו: "איזה כיף לראות יהודי עם פאות מסולסלות יושב מאחורי ההגה. איזה רוגע זה נותן לנו". לדבריו, הנוכחות של נהג מתוך הקהילה משנה את כל חווית הנסיעה עבור הציבור החרדי.

הנפלינג חתם את הראיון בקריאה נרגשת למשרד התחבורה להגביר את המודעות לגיוס נהגים מהמגזר, תוך שהוא מדגיש כי אין בושה במקצוע: "זו עבודה שמכבדת את בעליה. חייבים שיהיו כמה שיותר נהגים יהודים בתחום הזה. זה ממש פיקוח נפש". (אמס)

הפתרון למצוקה באוטובוסים? 500 נהגים חרדים בדרך לכביש
מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן חושף בראיון מיוחד ל'עושים סדר' תוכנית מהפכנית: גיוס 500 נהגי אוטובוס חרדים בשכר של 15,000 ש"ח. "בלי בגרות, הכשרה קצרה והתאמה תרבותית מלאה". כל הפרטים
ראיתי פרסומים של הארגון עבודת הקודש של טובה וברכה,
שנשארו רק 12 מקומות אחרונים לרישום של נהגי אוטובוסים.

כשנשאל על יחס הנוסעים והאווירה המתוחה לעיתים באוטובוסים, גילה הנפלינג אמפתיה מפתיעה כלפי זעם הציבור. הוא הסביר כי התסכול נובע מחוויות קשות מול נהגים אחרים, תופעה אותה כינה במונחים חריפים: "אני קורא לזה טרור שקט.
אני מסכים שזה אמפתיה מפתיעה...
אבל זה לא אומר שהייתי ממליץ לאדם שמתאים לא לנהוג ללכת לעבודה כזו
שתנאי בסיסי בה הוא אמפתיה קיצונית וגם אם הייתה לו אמפתיה שכזו
לא בטוח שהייתי ממליץ לו עבודה עם 200 שעות עבודה חודשיות כולל ערב שבת ומוצ"ש
וגם אם כל ה"מעלות" שיש בעבודה הזו מסתדרות לו הייתי אומר לו
שפער השכר מעבר למה שישיג הוא עוד 10 שקל לשעה ולא מנפח לו את השכר ומתעלם מכמות השעות

וגם אם החלטתי שלנו כציבור טוב נהג חרדי שזה נכון מאד!!!
לא הייתי אומר לו שהסיבה שהוא לא הגיע לכזו עבודה זה רק בגלל תופעת הסטיגמה
הייתי אומר לו את האמת ומוסיף שהציבור מאד יהנה מזה שהוא יעבוד
וזה שהציבור יהנה לא יגרום לו לציבור לפרגן לו למעט בודדים

חישבתי כמה משכורת יקבל נהג שיעבוד מהשעה 09:00 עד 16:00 לא כולל ערבי שבתות וחגים ומוצאיהן
הוא יקבל מקסימום 10 א' ש"ח בחודש, סכום יפה מאוד.

עצוב.
מודה שלא הבנתי

זה.
החברה החרדית צריכה להגדיל ראש בתחום הזה.
א"א לנסות להשפיע ולמצוא פתרונות כלכליים, בזמן שהקרקע נשמטת מתחת לרגליו.
את ילדיו לא יקבלו לחיידר תלמודי תורה ובית יעקב. בבית הכנסת יסתכלו עליו בעין שלילית, וכנחות דרגה/סוג ב'.
ואין ספק שסוג א' א' זה האברכים שיושבים ולומדים (באמת). אבל זה חייב להגיע בכבוד הדדי - יד לוחצת יד. זה לא יכול להיות חד סיטרי.

ונכון ש -

נראה שאתה מכיר מקרה ספציפי
בטוח שזה בגלל שהוא נהג ולא בגלל משהו אחר?
לדוגמא אינטרנט לא מסונן?

אני לא מכיר נהגים בסביבתי שיש להם בעיות עם קהילה ומוסדות בגלל שהם נהגים
עצוב.

והשבוע היה בעיתון משפחה

IMG_20260203_090241_362~2.jpg

יענקל'ה פרידמן אמש בקול חי:
"אני שוקל להעביר את התכנית שלי בשידור חי ליד/בתוך עיריית ירושלים על מנת לזעוק את הזעקה של הציבור החרדי משתמשי התחבורה ציבורית.
צריך לעשות לדבר הזה סוף!!!
כל הציבור מוזמן!
תעקבו, יש מצב שאחרי התוכנית נלך לאכול משהו יחד.."

אני מוסיף. מספר לי מישהו שהוא פגש מכר עובד כנהג תח"צ דווקא בעיר חילונית (הסמוכה לעיר מגוריו החרדית). הפרשנות שלו הייתה שהוא פשוט חושש משכניו ומכריו החרדים שיפגשו אותו. לכן בחר דווקא בעיר החילונית עם כל המשמעות. כמה מצער.

יענקל'ה פרידמן אמש בקול חי:
"אני שוקל להעביר את התכנית שלי בשידור חי ליד/בתוך עיריית ירושלים על מנת לזעוק את הזעקה של הציבור החרדי משתמשי התחבורה ציבורית.
צריך לעשות לדבר הזה סוף!!!
כל הציבור מוזמן!
תעקבו, יש מצב שאחרי התוכנית נלך לאכול משהו יחד.."
כדרכו, פופוליזם בסנט וחצי. מה העיריה קשורה?

כדרכו, פופוליזם בסנט וחצי. מה העיריה קשורה?
לא יודע.
אין לעירייה שום יכולת לפעול מול משרד התחבורה איזה חברה להכניס איזה חברה להוריד??
גם כשהיה אגד התלוננו גם באקסטרה התלוננו זה התרבות של הנהגים!

אז לסיכום לכותרת האשכול, יש המון שאנחנו כחברה יכולים לעשות, פשוט לכבד את הנהגים, לגרום לאווירה שתכבד אותם.

אגב לדעתי היחס לנהגי אוטובוס איננו פחות מלכל עובדי עבודה פיזית אחרת. ההבדל הוא שהם כביכול "מוצגים לראווה" וכולם רואים אותם. ואז מנהל החיידר חושב לעצמו, כולם יראו שהילדים של ההוא נמצאים אצלי... ):

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה