כללי איך התחלתם?

• הוסף לסימניות
מעניין אותי לדעת, בתור גרפיקאית מתחילה, איך כל אחד מהמקצוענים פה התחיל. לראות עבודות שלכם היום כמקורות השראה זה בונה, אבל גם לדעת מאיפה התחלתם...
כמה קיבלתם בהתחלה? איפה התחלתם? האם אפשר בלי לעבוד בשעות הזויות ולהוציא הכל על מטפלת?

• הוסף לסימניות
וואו, איזו התקפה...;)
אני הולכת להכין קפה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1473316:
וואו, איזו התקפה...;)
אני הולכת להכין קפה.

אם כי את האשכול שחיפשתי עדיין לא מצאתי
היה מה לקרוא שם

• הוסף לסימניות
כל ההתחלות קשות...
אני התחלתי לעשות בהתחלה עבודות בבית לקרוב משפחה שיש לו עמותה וקרן צדקה, אני עושה לו עד היום את כל העבודות, ועשיתי קצת לחברות מודעות וכדומה, את הפרסום הראשון עשיתי חינם או במחיר נמוך ואח"כ פשוט מעלים את המחיר - כן ! גם לחברים!
ולאט לאט - מפה לאוזן פונים אלי ב"ה.

כמה טיפים למתחילים היקרים:
1. לדבר כל הזמן סביבכם על התחום שלמדתם בלי להתבייש, ועם הרבה בטחון! כדי שכמה שיותר אנשים יכירו אותך! גם לאנשים שנראה לך שלא יצטרכו אותך....
2. לא להתפשר על מחיר נמוך מאד שינצל אתכם...
3. לא להוציא שום קובץ לדפוס כל עוד לא ראיתם במו עיניכם את הכסף שמגיע לכם.
4. לא לשלוח בשום אופן קובץ פתוח! לאף אחד! (גם אם הגרפיקאי של העיתון צריך לשנות משהו...)
5. כדאי מאד להתחיל כשכיר - (גם מי שמטרתו היא להיות עצמאי) - לשלוח קו"ח לכל מקום אפשרי - עם הרבה בטחון!
6. אפשר לעשות עבודה ראשונה בחינם אם זה לחסד ורק אם על ידי כך יתפרסם שמך.
7. אם עדיין לא מצאתם עבודה, ועדיין אין לכם פניות פרטיות, ומשעמם לכם, ואתם כנראה מתגעגעים לתחום שאתם אוהבים, תיצרו דברים מעצמכם! למשל: קחו מודעה בעיתון שלא היתה מוצלחת, העתיקו אותה ועצבו אותה בצורה מקצועית ו... נוסף לכם לתיק עבודות עוד עבודה שתרשים בע"ה. גם מרוויחים נסיון אישי ובלי לחץ, גם חוויה וגם עוד נפח בתיק עבודות.
8. אם התחלתם לעשות עבודה מורכבת, כל חודש לדרוש משכורת על השעות שכבר עבדתם.
9. לכבד מאד לקוחות! לענות לטלפונים ולענות במיילים תוך זמן סביר, במיוחד בתחילת דרככם, אתם צריכים אותם יותר ממה שהם צריכים אתכם.
10. להתפלל ל"זן ומפרנס לכל" ולבקש סיעתא דשמיא.
בהצלחה רבה לכולם!

• הוסף לסימניות
אתם רואים למה טוב ששאלתי? כי גרנולה לא היתה פה ב-2009...
אבל בכ"א אשמח לקרוא את מה שתמצאו.

• הוסף לסימניות
דאבל אימפקט, פתחת נושא מעולה. גמני דיי חדשה בתחום, אבל מסוג האנשים שזכו להפוך אהבה למקצוע.
גרנולה, אשמח להסבר נוסף איך הכי טוב לסגור קובץ כך שלא יוכלו לפתוח אותו לעריכה. אני מניחה שפידיאף רגיל לא מספיק.
והערה קטנה: ברור שצריך לכבד לקוחות, ואנשים בכלל, אבל אף פעם אל תחששו לעצור שניה ולחשוב האם העניין לא מתחיל להגיע לניצול. כן, גם אם אנחנו חדשים. אנשים שלא מעריכים מספיק את העבודה שלכם, בדרך כלל לא יהיו מאלה שיעבירו את השם שלכם הלאה.
הייתי ממליצה לקרוא על זה פוסט מעולה של המעצב רן סגל: http://blog.ransegall.com/?p=1544
לתשומת לבכם, לעיתים רחוקות ישנן תמונות לא ראויות בבלוג שלו. אבל בדרך כלל הכל בסדר, במיוחד הפוסט הספציפי הזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;1473473:
וואו, איפה מצאת את האשכולות העתיקים האלה......
דווקא קראתי שכתבו "אני מתחילה וחדשה יחסית" (משו כזה) וצחקתי לעצמי כמה מדהים לראות את ההתנסחות החששנית של המתחילים, מה שלא הייתי רואה אם היו כותבים לי היום איך התחילו, ממרומי הנסיון..
ראיתי את חוסר הבטחון ומדהים לראות איך נראים כמה שנים אחרי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאבל אימפקט;1473498:
דווקא קראתי שכתבו "אני מתחילה וחדשה יחסית" (משו כזה) וצחקתי לעצמי כמה מדהים לראות את ההתנסחות החששנית של המתחילים, מה שלא הייתי רואה אם היו כותבים לי היום איך התחילו, ממרומי הנסיון..
ראיתי את חוסר הבטחון ומדהים לראות איך נראים כמה שנים אחרי...

דווקא אין לי בעיה לדבר על טעויות שעשיתי כמתחילה.
זה חלק מהעניין.

לסגור עבודה על RGB ולגלות זאת רק אחרי הדפסה, כשהצבעים יצאו זוהרים בצורה מוזרה...

לעצב ברושור שלם ב... וורד (!) - עבודת פרך.
להגיע לדפוס ולשמוע שהם לא יכולים להדפיס את זה בכלל, אלא צריכים לעצב מחדש בפריהנד (בתקופה שלא היה סגירה ל-PDF מוורד, ואילוס בכלל לא הכירו בארץ)
(למה עשיתי בוורד? כי המזכירה במקום שבו עבדתי כבר הכינה איזו תבנית בסיסית לעיצוב, בוורד. אז ברור שאני אשתמש בה, או בכל אופן כך היה ברור לבוסית שלי)

להכין פלייר בפוטושופ, להשתמש בפילטר שלא זכרתי מהו, לשמור את הקובץ בטעות משוטח ולסגור את התוכנה. התוצאה יצאה מעוותת, אבל נמחקה ההיסטוריה, והלך הפלייר.

עבודה עם פונטי X (פונט עברית הפוך) כי במקום העבודה שלי לא הייתה תוכנה בעברית.

לעצב פלייר על שבתון בי"ז בתמוז שנקרא "על חומות ירושלים" בלי תמונה של חומות ירושלים (אז לא היה פרוג, תעריכו מה שיש פה היום!!!) - מצאתי תמונה של מבצר אנגלי עתיק, ועם כלי החותמת עבדתי שעות כדי לשכפל ולמחוק חלקים שלמים מהתמונה (למשל תעלת מים שהקיפה את החומה). התוצאה דווקא הייתה מוצלחת למדי, בהתחשב בנתונים...

זה משעשע להיזכר.
הסיפורים הנ"ל - מלפני כ-12-13 שנה.....ורובם - לפני הלימודים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה