דרוש מידע איך והאם להתכונן עם הילדים הקטנים למלחמה אם תפרוץ ח”ו??

• הוסף לסימניות
אני תמה אם יש כאן מישהו שחושב שהוא הולך למות ח"ו במלחמה הזאת?
ואני יותר תמה אם יש מישהוא שחושב שהפחד יעזור לו למשהוא
צריכים כמובן לעשות את ההשתדלות וה' ירחם עלינו ויביא משיח צדקנו ברחמים

• הוסף לסימניות
מסתבר שגם אם/כשזה יקרה - זה לא יקרה ממש בהפתעה מיידית. [וזכור לכולנו שבמלחמה הקודמת המרמור של כולם היה על זה שהעירו אותנו 'סתם' ב-3 בלילה בעוד הטילים הראשונים הגיעו רק כמעט יממה אח"כ...]
כך שזה לא שהאזעקות/צרצורי הפלאפונים יתפסו אותנו בהפתעה 'גמורה'.
ולהכין כבר מעכשיו את הילדים - מה העניין..

כמעט כל יום באזור השעה 10 בערב מתחילים לצוץ כל מיני דיווחים שהנה זה קורה והנה זה קורה.
בתכלס' גם בתרחיש שפורצת מלחמה, לא אמור להיות השפעה מסיבית עלינו.
מטרת האמריקאים להפיל את השלטון ככה שלא יהיה מי שיתן את ההוראה לירות לעבר ישראל.
אף אחד לא יכול לדעת.
וגם הפלת השלטון לא מונעת ממפעילים בשטח לשגר מה שהם תרגלו מראש, הם לא באמת צריכים 'גדול עומד על גביו'.
ככה שאין עניין לחזות מראש מה יהיה/לא יהיה...
מסתובבות שמועות שבשבת תהיה התקיפה.
מי יודע??
החוסר וודאות הזה הכי גרוע...
מסכנות השמועות.
מסתובבות כבר שבועות,
ולא מוצאות מנוח לכף רגלם.
ואפילו בשבתות אף אחד לא מסכים לארח אותם.
ואף על פי כן, אל תשברו את השרשרת.
גם אתם - אל תסכימו לארח את השמועות,
הם יסתדרו גם בלעדיכם.
תשאירו אותם לאחרים שיש להם מקום פנוי לארח שמועות מיותרות.

מצרף קטע מתוך ספר 'כד הקמח' לרבינו בחיי:
וּמָצִינוּ שֶׁהַתּוֹרָה הִזְהִירָה שֶׁלֹּא לִירֹא מִן הָאֻמּוֹת, הוּא שֶׁכָּתוּב (דְּבָרִים כא) 'כִּי תֵצֵא לַמִּלְחָמָה עַל אֹיְבֶיךָ וְרָאִיתָ סוּס וָרֶכֶב עַם רַב מִמְּךָ לֹא תִירָא מֵהֶם', וּכְתִיב (שָׁם כ) 'מִי הָאִישׁ הַיָּרֵא וְרַךְ הַלֵּבָב יֵלֵךְ וְיָשֹׁב לְבֵיתוֹ', לְפִי שֶׁגָּבְרָה עָלָיו יִרְאַת הָעָם וְהוּא חָרֵד בִּרְאוֹתוֹ רֹב מַחֲנֵיהֶם, וְיִתָּכֵן שֶׁהוּא מַאֲמִין בֶּאֱמֶת כִּי הַכֹּל בְּיַד הַשֵּׁם יִתְעַלֶּה אֲבָל מִפְּנֵי שֶׁלֹּא גָּדַל נַפְשׁוֹ בְּמַדְרֵגַת הַבִּטָּחוֹן, מִפְּנֵי זֶה רַךְ לְבָבוֹ וְנַחַת טִבְעוֹ, וְצִוָּה עָלָיו לַחֲזֹר בּוֹ.
וְזֶהוּ שֶׁכָּתוּב (מִשְׁלֵי כט) 'חֶרְדַּת אָדָם יִתֵּן מוֹקֵשׁ', יֹאמַר - הַחֲרָדָה שֶׁיֵּחָרֵד מִן הָאָדָם הוּא חֵטְא לְנַפְשׁוֹ וְנוֹתֶנֶת לוֹ מוֹקֵשׁ וּמַגְּבֶּרֶת הָאוֹיֵב עָלָיו וּמְקָרֶבֶת הַצָּרָה אֵלָיו. כִּי רָאוּי לוֹ לָאָדָם שֶׁלֹּא יִירָא מִזְּרוֹעַ בָּשָׂר וָדָם.
(שָׁם) 'וּבוֹטֵחַ בָּהּ' יְשֻׂגַּב' - מִן הַצָּרָה, בִּשְׂכַר הַבִּטָּחוֹן אַף עַל פִּי שֶׁהָיְתָה הַצָּרָה רְאוּיָה לָבֹא עָלָיו.
וְאֵין הַסָּפֵק כִּי הַיָּרֵא מִזְּרוֹעַ ב"ו לְשִׁפְלוּת הַנֶּפֶשׁ הוּא וְהַיָּרֵא מִן הָאָדָם הוּא שׁוֹכֵחַ השי"ת, וְזֶהוּ שֶׁהַנָּבִיא מַזְהִיר עַל מִדַּת הַבִּטָּחוֹן כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (יְשַׁעְיָה כא) 'מִי אַתְּ וַתִּירְאִי מֵאֱנוֹשׁ יָמוּת וּמִבֶּן אָדָם חָצִיר יִנָּתֵן', כְּלוֹמַר הַיּוֹם כָּאן וּמָחָר בַּקֶּבֶר, 'וְתִשְׁכַּח ה' עוֹשְׂךָ וּתְפַחֵד תָּמִיד' כְּלוֹמַר בִּרְאוֹתְךָ הַצָּרָה קָרוֹב וּמוּכֶנֶת וְנִבְצְרָה מִמְּךָ מְזִמַּת הִצַּלְתָּהּ, וַתְּפַחֵד תָּמִיד כָּל הַיּוֹם מִפְּנֵי חֲמַת הַמֵּצִיק כְּלוֹמַר הָיָה לְךָ לַחְשֹׁב כִּי פְּעָמִים רַבּוֹת מְצָאַתְךָ כָּזֹאת והשי"ת הִצִּיל אוֹתְךָ בְּרַחֲמָיו וְעַל כֵּן אֵין לְךָ לִירֹא מִן הָאָדָם הַמַּכֶּה אֶלָּא מִן השי"ת.

ועוד כתב שם:
עִנְיַן הַבִּטָּחוֹן בהשי"ת פֵּרֵשׁ הָרַב הַקָּדוֹשׁ ר' יוֹנָה זצ"ל כִּי הוּא שֶׁיֵּדַע הָאָדָם עִם לְבָבוֹ כִּי הַכֹּל בִּידֵי שָׁמַיִם וּבְיָדוֹ לְשַׁנּוֹת הַטְּבָעִים וּלְהַחֲלִיף הַמַּזָּל וְאֵין לוֹ מַעְצוֹר לְהוֹשִׁיעַ בְּרַב אוֹ בִמְעָט. וְגַם כִּי צָרָה קְרוֹבָה אֵלָיו יְשׁוּעַת הַשֵּׁם קְרוֹבָה לָבֹא כִּי כָּל יָכוֹל וְלֹא יִבָּצֵר מִמֶּנּוּ מְזִמָּה.

ויעויין שם בכל דבריו המתוקים והנעימים המרפאים הלבבות והמחיים הנפשות.

5 דרכים שיעזרו לכם להתמודד עם התקף החרדה ולמתן את התסמינים

1. תרגלו נשימה עמוקה

נשימה עמוקה וסדירה יכולה לסייע לכם לשלוט בהתקף החרדה, בעוד שנשימה קצרה ומהירה תגביר את תחושת המתח. שאפו אוויר דרך האף וספרו עד ארבע, לאחר מכן נשפו באיטיות ובהדרגתיות. תרגלו את הנשימה העמוקה מספר פעמים, עד שתרגישו ירידה בעוצמת התסמינים.
יש לציין שלפעמים יש מצב של היפרונטילציה שגורם לתחושה של 'מחנק' ו'אי יכולת' לשאוף עוד אוויר.
במצב כזה - הסדר הוא הפוך.
קודם כל לנשוף.
כלומר, כווצו שפתיים כביכול אתם נושפים באמצעות קש,
ושחררו נשיפה ארוכה-ארוכה עד שיצא כ-ל האוויר הכלוא בראות,
תנו לסרעפת לקחת לבד את השאיפה חזרה - זה בא אינסטינקטיבית מיד לאחר שהריאות מתרוקנות מהאוויר הקודם.
בקיצור, דגש על הנשיפה יותר מעל השאיפה. ובשאיפה רק לשים לב שהיא לא תהיה 'שטוחה וקצרה', וכנ"ל.

• הוסף לסימניות
אני תמה אם יש כאן מישהו שחושב שהוא הולך למות ח"ו במלחמה הזאת?
אני לא
אבל אתה לא חושב שיש לא מעט כאלה?
ואני יותר תמה אם יש מישהוא שחושב שהפחד יעזור לו למשהוא
ודאי שלא , אבל כמו בתקופת פיגועים יש הרבה שמפחדים
למרות שלא שמענו שבזכות הפחד מישהו ניצל
כנראה שיותר סיכוי להפגע בתאונת דרכים או מחלה כל שהיא רח"ל
שכחת את השכונות שנחרבו במלחמת 12 ימים

• הוסף לסימניות
למה רק הילדים שלי מחכים בקוצר רוח למלחמה?:oops:
וכל אמבולנס שעובר ברחוב הם צורחים באושר, אזעקה! אמא מהר לממ"ד
בוא ננסה לראות את הטילים מהחלון (זה כבר הבחורים שלי) ייייייייייייייייייייייששששש!!!!

נראה לי שיש כמה תשובות לכך:
1.הילדים שלי חובבי אקשן וכל מה שמשנה להם את השגרה (הברוכה) זה ממש כיף
2.אני גרה במ"ע... גיסות שלי מבני ברק בטראומה עמוקה מהמלחמה האחרונה
3. שקית מקסימה של פרסים מהכל בשקל שאני דואגת למלא מהשביעי באוקטובר ועד למלחמה האחרונה, מחכה בארון וכל אזעקה רצים לממד לבחור פרס מהשקית.
4. אומרים בקול ובהתלהבות בממ"ד פרק תהילים וצועקים בהתלהבות שה' שומר עלינו כל הזמן ולא לפחד כלל!

אני כן משקשקת באזעקות, ששששששששששש על תספרו לילדים שלי.

• הוסף לסימניות
למה רק הילדים שלי מחכים בקוצר רוח למלחמה?:oops:
וכל אמבולנס שעובר ברחוב הם צורחים באושר, אזעקה! אמא מהר לממ"ד
בוא ננסה לראות את הטילים מהחלון (זה כבר הבחורים שלי) ייייייייייייייייייייייששששש!!!!

נראה לי שיש כמה תשובות לכך:
1.הילדים שלי חובבי אקשן וכל מה שמשנה להם את השגרה (הברוכה) זה ממש כיף
2.אני גרה במ"ע... גיסות שלי מבני ברק בטראומה עמוקה מהמלחמה האחרונה
3. שקית מקסימה של פרסים מהכל בשקל שאני דואגת למלא מהשביעי באוקטובר ועד למלחמה האחרונה, מחכה בארון וכל אזעקה רצים לממד לבחור פרס מהשקית.
4. אומרים בקול ובהתלהבות בממ"ד פרק תהילים וצועקים בהתלהבות שה' שומר עלינו כל הזמן ולא לפחד כלל!

אני כן משקשקת באזעקות, ששששששששששש על תספרו לילדים שלי.
חשבתי שרק אצלי זה ככה.
אני נכנסת להסטריה וצרחות ופחדים בכל אזעקה והילדים שלי מאושרים ברמות לא יתוארו :)
(טוב. החלון ממד שלנו תקוע אז רואים את כל היירוטים זה באמת מעניין חח. אני מתחבאת מתחת למיטה והם צופים)

• הוסף לסימניות

איך והאם להתכונן עם הילדים הקטנים למלחמה אם תפרוץ ח”ו??​

שההורים ישרו רוגע ושלוה (לפחות מבחוץ), לספר לילדים שיכולה לפרוץ מלחמה כל הזמן אבל אין שום סיבה לפחד,
יכול להיות שיהיו אזעקות וטילים ואז נעשה כמובן את המוטל עלינו שזה להתגונן כפי ההוראות ובעזרת השם לא יקרה כלום לאף יהודי.
צריכים לשלב גם להכין אותם וגם להגיד להם (שזה האמת) שאין שום סיבה לפחד, ואם כן מרגישים פחד אז אומרים פרק תהילים ובזכות זה הכל יהיה טוב.

• הוסף לסימניות
טוב, עד עכשיו צפיתי מהצד באשכול הזה,
הילדים שלי קטנים מאד (6 ומטה) ואנחנו מפחדים בעיקר מההזעקות (גרים ממש מול הצופר וזה מפחידדדד) אני חוששת גם מהבומים אבל אל תספרו לאף אחד...
לא דיברתי עם הילדים בינתיים כי אני אישית קצת לא רגועה, אבל הלילה הבן שלי התעורר ובא למיטה שלי כי הוא 'מפחד שיהיה אזעקה' מאיפה לכל הרוחות הוא מרגיש? (ביררתי הוא לא יודע מחברים)
תכל'ס, אולי אני נאיבית אבל אני מרגיעה את עצמי שמי אמר והם ינקמו בארה"ב דווקא דרך ישראל? אולי הם ישלחו למוצרים אמריקניים באזור כמו אחרי התקיפה של מתקני הגרעין? בסוף תסאםם יעירו אותנו באמצע הלילה ולא יהיה כלום...

• הוסף לסימניות
אבל יש את "ההתראה מקדימה", אז אני הרבה יותר רגועה,
מרגישה שזה יותר בשליטה, אין את ההפתעה של האזעקה..

ואז "הנהה עוד כמה דקות אולי תהיה אזעקה, בואו נחכה בממ"ד"

היו פעמים שצעדנו לממ"ד במחיאות כפיים תוך צעקות שלנו ושל הילדים אֶהה/אוֹוֹ/אֶהה/אוֹוֹ (מכירות את זה?)
ובממ"ד- תנו לי א', תנו לי ב' וכו' מה יצא? אבא! וככה עוברים על כולם,
(תוך כדי יכולה להתחיל אזעקה... אבל אנחנו הרבה יותר רגועים)

(ילדים בני 2-13)

• הוסף לסימניות
לדעתי לחזור ולשנן גם לעצמנו וגם לילדים שבורא עולם שומר ומגן על עם ישראל שאנחנו הילדים שלו ככה הרגעתי
שהיינו במקלט בבני ברק והרגשנו טוב מה שהיה בקירוב מקום אין עוד מלבדו ולחזק את הנקודה אצלנו ממילא זה יעבור לכל הסובבים אותנו

• הוסף לסימניות
זה רק אני שהחשש שלי מתמקד בעיקר ב"איך אני אסתדר עם הילדים בבית 24 שעות"?
מרגישה אנוכית :ROFLMAO:
יש לי ילדה מיוחדת מאתגרת,
ואני רועדת פיזית מהמחשבה על מלחמה,
עוד בטראומה מהפעם הקודמת
אמיתי לא מפחדת מהטילים, רק מזה🙈
(למרות המתנדבות המסורות והמדהימות שאין מילים ובאמת שאין, אבל זה לא כמו מוסד לימודים...)

• הוסף לסימניות
יש לי ילדה מיוחדת מאתגרת,
ואני רועדת פיזית מהמחשבה על מלחמה,
עוד בטראומה מהפעם הקודמת
אמיתי לא מפחדת מהטילים, רק מזה🙈
(למרות המתנדבות המסורות והמדהימות שאין מילים ובאמת שאין, אבל זה לא כמו מוסד לימודים...)

כל אחד והפחדים שלו...
בהתקפה הראשונה, לפני קרוב לשנתים, הייתי לפני לידה
ובכיתי לילה שלם בהיסטריה, כי דמיינתי את עצמי יולדת במקלט השכונתי או בבית חולים של הצלב האדום :ROFLMAO:

• הוסף לסימניות
זה רק אני שהחשש שלי מתמקד בעיקר ב"איך אני אסתדר עם הילדים בבית 24 שעות"?
מרגישה אנוכית :ROFLMAO:
כנראה שלא
1769689909344.png

• הוסף לסימניות
הקטנה בת 5 הציע שנעשה בכאילו אזעקה ושכל השכנים ירדו למקלט...
ניסיתי להבין את הקונספט... טענה שזה כיף שכולם במקלט עם פיג'מה והציעה אספת דיירים כזו לפחות אחת לחודש ...
כנראה נהנתה מהחוויה . טופחת לעצמי ל השכם שכנראה לא החרדתי אותה מידי...

• הוסף לסימניות
אני שמעתי על מישהו שאמר לילדים שלו כל פעם שיש אזעקה עושים תחרות מי מגיע ראשון לממד/מקלט ומי שמגיע ראשון מקבל פרס

• הוסף לסימניות
אני שמעתי על מישהו שאמר לילדים שלו כל פעם שיש אזעקה עושים תחרות מי מגיע ראשון לממד/מקלט ומי שמגיע ראשון מקבל פרס
לא כדאי לרוץ לממד, זה יכול להפחיד יותר מסוכן יותר וגם יכול לעשות חרדות לאחרים.
אפשר כן לתת ממתק אחרי כל אזעקה! לכל אחד.

• הוסף לסימניות
אפשר לספר את הבדיחות על כל העיכובים של טראמפ ושמחכה לייארצייטים וכו'
וכך הם גם יקבלו את זה בצחוקים וגם יידעו שיש משהו על הפרק.

• הוסף לסימניות
לא כדאי לרוץ לממד, זה יכול להפחיד יותר מסוכן יותר וגם יכול לעשות חרדות לאחרים.
אפשר כן לתת ממתק אחרי כל אזעקה! לכל אחד.
הם לא רצים מפחד וחרדה הם רצים בכיף הם סוג של מחכים לאזעקה כמו ליריית פתיחה לתחרות הם נהנים מזה.
הם גרים בדרום ובזמנו היה מלא אזעקות שם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה