איך זה יכול להיות???

• הוסף לסימניות
כל פעם, אחרי שאני עורכת תמונות במחשב ושולחת לפיתוח, חלק יוצאות חדות וחלק יוצאות כאילו מפוקסלות, אפילו שכשאני מסתכלת במחשב לפני השליחה ורואה שהן חדות, הן יוצאות לא ברורות? מה הסיבה?(הגדרת התמונות היא (כשפותחת בפ"ש קובץ חדש ע"מ לערוך) 48 על 27 ס"מ ומפתחת 13 18)
חוצמיזה, הלבן בוהק-הופך לאפור, הכחול-לתכלת החום-לבורדו.
המוכרת טוענת שזה קשור אלי.
איך זה יכול להיות אם גם במחשב שלה התמונות נראות בדיוק כמו במחשב שלי? יש לי מה לפנות אליה בטענות?

• הוסף לסימניות
תנסי לפתח בפוטו אחר את אותם תמונות בעיתיות
ותבדקי מה התוצאות

• הוסף לסימניות
רק בקשר ללבן -
תדגמי אותו בפ"ש תראי אם הוא על 255 או תכהיי את הלבלס עד הסוף ותראי אם הוא באמת נשאר לבן (ז"א שהוא בטוח שרוף)
אם את רואה שאת באמת צורבת כמו שצריך ויוצא לך בהדפסה אפור זו באמת בעייה, תנסי פוטו אחר, עדיף מעבדה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1025487:
כל פעם, אחרי שאני עורכת תמונות במחשב ושולחת לפיתוח, חלק יוצאות חדות וחלק יוצאות כאילו מפוקסלות, אפילו שכשאני מסתכלת במחשב לפני השליחה ורואה שהן חדות, הן יוצאות לא ברורות? מה הסיבה?(הגדרת התמונות היא (כשפותחת בפ"ש קובץ חדש ע"מ לערוך) 48 על 27 ס"מ ומפתחת 13 18)
חוצמיזה, הלבן בוהק-הופך לאפור, הכחול-לתכלת החום-לבורדו.
המוכרת טוענת שזה קשור אלי.
איך זה יכול להיות אם גם במחשב שלה התמונות נראות בדיוק כמו במחשב שלי? יש לי מה לפנות אליה בטענות?

תעלי בבקשה קטע מהקיר הלבן.
אולי, בפוטו מתקנים את התמונות שלך.
לכן הלבן יוצא אפרפר.

אולי את שולחת קובץ דרך אאוטלוק?

• הוסף לסימניות
לא, שושיה יקרה את לא צורבת נכון את הלבן. בדקתי בתמונה שהעלת באשכול השני (הילד החמוד עם הקסילופון) אין בה אף פיקסל אחד צרוב! טבעי שזה ייצא קצת אפור בהדפסה
את מכירה את השיטה של רבקה על צריבה? זה יעזור לך המון!!

• הוסף לסימניות
לגבי השריפה ענו לך.
(ואם שאר הצבעים יוצאים לה נכון - או שהמסך שלך לא מכוייל ולכן את לא יודעת מה הצבעים האמיתיים, או שהפוטו לא מספיק מקצועי. אז נסי בפוטו אחר. אבל בכל מקרה הקטע של הרקע הלבן הוא "אשמתך".)

לעניין הפיקסול. תפסיקי להקטין את התמונות. שלחי את הקובץ המקורי להדפסה, וזה הכל.
אם את עושה את זה כדי ליצור יחס 13:18 כדי לדאוג שלא נחתך שום דבר חשוב: כשאת פותחת את היריעה של 13*18 שימי לב שהיא על 300DPI. (גם את זה כבר הזכירו פה.)

===
הסבר למתקדמים, או מי שיש לו כוח לקרוא את זה 3 פעמים...

כבר אמרתי פה בעבר שה-DPI לא משנה כמעט לכלום. הנה איפה שהוא כן משנה: כאשר את אומרת מהו הגודל בס"מ שבו תודפס התמונה - שם נכנס הקטע של ה-DPI.
הקובץ שלך הוא קובץ בפיקסלים, לא בס"מ, נכון? כדי להגדיר על פני כמה ס"מ יפוזרו הפיקסלים האלה - את מגדירה בעצם את צפיפות פיזור הפיקסלים על פני הס"מ, וזה פירוש המספר DPI.
זו הסיבה שהפרמטר הזה רלוונטי רק בנושא הדפסה (מה שהוא אומר, בעברית, זה "צפיפות פיזור הפיקסלים על פני אינטשים" <אינטש שווה בערך 2.5 ס"מ>), ורק כאשר אומרים במקביל אליו גם כמה ס"מ יהיה גודל ההדפסה, או לחילופין מה גודל הקובץ בפיקסלים.

למשל, להגיד "הדפסתי את התמונה ב-300DPI" לא יגיד כלום לגבי גודלה.
להגיד "הדפסתי תמונה של 2000*3000 פיקסלים" לא יגיד כלום לגבי גודלה.
להגיד "הדפסתי את התמונה בגודל 20*30 ס"מ" לא יגיד כלום לגבי חדותה, איכות ההדפסה שלה. (זה מה שקורה אצלך עם הפיקסול.)

להגיד "הדפסתי תמונה של 2000*3000 פיקסלים ב-300DPI" אומר שהדפסת אותה בגודל 16.93*25.4 ס"מ. (איך אני יודעת? בדקתי בפוטושופ. פתחתי יריעה חדשה של 2000*3000 ב-300DPI ובדקתי בimage size מה הגודל שלה בס"מ.)
להגיד "הדפסתי תמונה בגודל 20*30 ס"מ ב-300DPI" אומר שקובץ התמונה שלך הכיל 2362*3543 פיקסלים (ייתכן שהכיל יותר והמדפסת הקטינה אותו בשביל ההדפסה. לא חשוב).
להגיד "הדפסתי תמונה של 2000*3000 פיקסלים בגודל 20*30 ס"מ" אומר שהדפסת אותה ב-254DPI. (אגב, זה מה שבד"כ קורה כשעושים הגדלות. שולחים להדפסה את הקובץ המלא, הם עושים ממנו הגדלה וזה יוצא קצת פחות מ-300DPI, אבל לא ברמה שזה מפריע להסתכלות. אלא אם הקובץ לא מספיק איכותי, כמו שקרה אצלך, אפילו שזה בכלל לא היה הגדלה. הקובץ היה כ"כ קטן במספר הפיקסלים - שאפילו בהדפסה של 13*18 ס"מ ראו את חוסר החדות.)

מקווה שעכשיו זה קצת יותר מובן.
פעם כתבתי בפורום אחר דוגמא עם עוגה וסוכריות שמפזרים עליה. אם למישהו הנושא עדיין לא יושב בראש - אשמח להעתיק את ההסבר לפה.

• הוסף לסימניות
אויש רבקה,
היית צריכה להיות מורה.

בכולופן מצד הסבלנות לפירוט והדגמה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;1025582:
לא, שושיה יקרה את לא צורבת נכון את הלבן. בדקתי בתמונה שהעלת באשכול השני (הילד החמוד עם הקסילופון) אין בה אף פיקסל אחד צרוב! טבעי שזה ייצא קצת אפור בהדפסה
את מכירה את השיטה של רבקה על צריבה? זה יעזור לך המון!!

מהי השיטה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1025639:
לגבי השריפה ענו לך.
(ואם שאר הצבעים יוצאים לה נכון - או שהמסך שלך לא מכוייל ולכן את לא יודעת מה הצבעים האמיתיים, או שהפוטו לא מספיק מקצועי. אז נסי בפוטו אחר. אבל בכל מקרה הקטע של הרקע הלבן הוא "אשמתך".)

לעניין הפיקסול. תפסיקי להקטין את התמונות. שלחי את הקובץ המקורי להדפסה, וזה הכל.
אם את עושה את זה כדי ליצור יחס 13:18 כדי לדאוג שלא נחתך שום דבר חשוב: כשאת פותחת את היריעה של 13*18 שימי לב שהיא על 300DPI. (גם את זה כבר הזכירו פה.)

===
הסבר למתקדמים, או מי שיש לו כוח לקרוא את זה 3 פעמים...

כבר אמרתי פה בעבר שה-DPI לא משנה כמעט לכלום. הנה איפה שהוא כן משנה: כאשר את אומרת מהו הגודל בס"מ שבו תודפס התמונה - שם נכנס הקטע של ה-DPI.
הקובץ שלך הוא קובץ בפיקסלים, לא בס"מ, נכון? כדי להגדיר על פני כמה ס"מ יפוזרו הפיקסלים האלה - את מגדירה בעצם את צפיפות פיזור הפיקסלים על פני הס"מ, וזה פירוש המספר DPI.
זו הסיבה שהפרמטר הזה רלוונטי רק בנושא הדפסה (מה שהוא אומר, בעברית, זה "צפיפות פיזור הפיקסלים על פני אינטשים" <אינטש שווה בערך 2.5 ס"מ>), ורק כאשר אומרים במקביל אליו גם כמה ס"מ יהיה גודל ההדפסה, או לחילופין מה גודל הקובץ בפיקסלים.

למשל, להגיד "הדפסתי את התמונה ב-300DPI" לא יגיד כלום לגבי גודלה.
להגיד "הדפסתי תמונה של 2000*3000 פיקסלים" לא יגיד כלום לגבי גודלה.
להגיד "הדפסתי את התמונה בגודל 20*30 ס"מ" לא יגיד כלום לגבי חדותה, איכות ההדפסה שלה. (זה מה שקורה אצלך עם הפיקסול.)

להגיד "הדפסתי תמונה של 2000*3000 פיקסלים ב-300DPI" אומר שהדפסת אותה בגודל 16.93*25.4 ס"מ. (איך אני יודעת? בדקתי בפוטושופ. פתחתי יריעה חדשה של 2000*3000 ב-300DPI ובדקתי בimage size מה הגודל שלה בס"מ.)
להגיד "הדפסתי תמונה בגודל 20*30 ס"מ ב-300DPI" אומר שקובץ התמונה שלך הכיל 2362*3543 פיקסלים (ייתכן שהכיל יותר והמדפסת הקטינה אותו בשביל ההדפסה. לא חשוב).
להגיד "הדפסתי תמונה של 2000*3000 פיקסלים בגודל 20*30 ס"מ" אומר שהדפסת אותה ב-254DPI. (אגב, זה מה שבד"כ קורה כשעושים הגדלות. שולחים להדפסה את הקובץ המלא, הם עושים ממנו הגדלה וזה יוצא קצת פחות מ-300DPI, אבל לא ברמה שזה מפריע להסתכלות. אלא אם הקובץ לא מספיק איכותי, כמו שקרה אצלך, אפילו שזה בכלל לא היה הגדלה. הקובץ היה כ"כ קטן במספר הפיקסלים - שאפילו בהדפסה של 13*18 ס"מ ראו את חוסר החדות.)

מקווה שעכשיו זה קצת יותר מובן.
פעם כתבתי בפורום אחר דוגמא עם עוגה וסוכריות שמפזרים עליה. אם למישהו הנושא עדיין לא יושב בראש - אשמח להעתיק את ההסבר לפה.

רבקה! אין אין אין לי מילים!!!
עכשיו סופסוף קלטתי!
איפה אני מציינת את ה-dpi?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1025578:

ממש ממש לא!
אני הולכת, כמו פעם ויושבת בעצמי על המחשב;).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;1025578:

מה זה משנה,
זה לא מתערב בנתוני הקובץ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1025824:
אלט + קונטרול + I
רזולוציה

תודה לכולם!
יצא א' א'!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה