התייעצות איך זה נשמע קשר טוב? או לנתק?....

• הוסף לסימניות
אני ממש לא יודעת מה לעשות...
יש לי חברה מהתיכון שאנחנו בקשר ממש טוב.
אך בתקופה אחרונה היא נעשתה מאוד אינטרסנטית...., וכל שיחה שלי איתה היא רק בשביל לספק לה מידע ולקדם את טובתה.
לדג': איפה את עובדת? את יכולה לדבר עם המנהלת שלך שגם אני אכנס? את יכולה לשלוח לי את הקו"ח שלך שיהיה לי דוגמא- ובסוף כששלחתי לה מחקה את שמי ושלחה אותו בדיוק רק ששינתה בין שמי לשמה....
וכן על זה הדרך,
עכשיו אין לה עבודה, והיא רוצה למלא את מקומי כשאצא לחל"ד בעז"ה....
זה מרגיש לי ממש לא נעים כל השאלות האלו והבקשה הזאת עכשיו למלא את מקומי...
היא לא מפסיקה ל"חפור" לי בטלפון ואני לא יודעת מה לעשות?
לנתק איתה קשר כי היא סתם חושבת רק על עצמה? או שיש דרך אחרת??...
אשמח לשמוע מעצתכם ונסיונכם....

• הוסף לסימניות
הקטע עם הקו"ח מאד בעייתי, אם אתן באותו התחום ושלחתן לאותו מעסיק, זה שורף אתכם, צריך ליידע אותה לחומרת העניין.
יכול להיות שמונעת מקנאה, אבל בדרך כלל עם קצת צומי ויחס אוהד זה עובר.

• הוסף לסימניות
הייתי מנסה לתפוס מרחק מעט...
לענות פחות לשיחות טלפון
ואם היא שואלת למה לא ענית וכו' להגיד שהיית עסוקה
להוריד פרופיל מה שנקרא... כמה שפחות. מדאיג קצת הקטע של העבודה
אך בתקופה אחרונה היא נעשתה מאוד אינטרסנטית...., וכל שיחה שלי איתה היא רק בשביל לספק לה מידע ולקדם את טובתה.
לדג': איפה את עובדת? את יכולה לדבר עם המנהלת שלך שגם אני אכנס? את יכולה לשלוח לי את הקו"ח שלך שיהיה לי דוגמא- ובסוף כששלחתי לה מחקה את שמי ושלחה אותו בדיוק רק ששינתה בין שמי לשמה....
וכן על זה הדרך,

• הוסף לסימניות
וכן על זה הדרך,
הייתי עושה מה שאני יכולה בשביל שהיא לא תמלא את מקומי
זה נשמע מאד גרוע.

• הוסף לסימניות
האמת מאד קשה לענות לפי הנתונים שניתנו זה נראה לי מאד תלוי סיטואציה והקשר, מה שגם עם כל הנתונים אני לא מומחה גדול.
רק להוסיף צד שני, בלי עבודה במקרה שצריך לפרנס משפחה זו תחושה של עוד שניה אני טובע, ולא שם לב מספיק למה עושים בדרך, לדעתי אין שום סיבה לנתק קשר ושום סיבה להוריד פרופיל, אלא לומר בצורה יפה ומתוך הבנה אמיתית של הקושי, אני אנסה לעזור בכל דרך אפשרית כולל כל תפילה להזכיר את שמך, אבל אני חוששת שבצורה הזו, אני גם אנזק, מה שבטוח את לא רוצה.
ובתור חברות אמיתית, אם יש אפשרות כן להמליץ מאד, ובהחלט לנסות לדחוף אותה למילוי מקום, (אם לא תינזקי מזה, לכאורה אין סיבה כיוון שאסור לפטר עובד אחרי חופשת לידה)
בהצלחה לשתיכן

• הוסף לסימניות
יש לי חברה ממש טובה
אבל לאחרונה אנחנו ממש בריב
ואני לא יודעת אם טוב לי לחזור איתה לקשר

• הוסף לסימניות
יש לי חברה ממש טובה
אבל לאחרונה אנחנו ממש בריב
ואני לא יודעת אם טוב לי לחזור איתה לקשר
את באמת חושבת שיש מישהו שמסוגל לתת לך עצה הגונה שתועיל לך כאן??
ללא פירוט ללא היכרות עם הבעיה ללא ידיעת של הצדדים ללא שום כלום????
עצה טובה- שווה זהב!!! עצה גרועה- עולה זהב!!!
טוב תעשי אם תתייעצי עם מישהי שמכירה אותך אותה את הצדדים את טיב הקשר את הבעיות את ההשלכות את כל המכלול, ושרוצה בטובתך/כן, ואז בעז"ה תתן עצה הגונה!
(לכל הפחות - מישהי שיש לה את הכוח והזמן והכלים לשמוע ולהבין את כלל הנסיבות וכו' ואז לנסות לחשוב ולייעץ).
אגב, לתת עצה הוגנת לחברו זו מצווה מהתורה, ולתת עצה מהשרוול או הבטן שיכולה להיות רעה זה איסור גמור, מתוודים על זה בווידוי "יעצנו עצות רעות" שלא נכשל!
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
זה מוכר מאוד וגם הגיוני השאלות החופרות
אבל לשלוח את הקו"ח שלך עם שם אחחר- זה קו אדום
עם תשובה מה בתכלס לעשות - לא תצאי מכאן
תחשבי עם עצמך מה מרגיש לך נכון

• הוסף לסימניות
את באמת חושבת שיש מישהו שמסוגל לתת לך עצה הגונה שתועיל לך כאן??
ללא פירוט ללא היכרות עם הבעיה ללא ידיעת של הצדדים ללא שום כלום????
עצה טובה- שווה זהב!!! עצה גרועה- עולה זהב!!!
טוב תעשי אם תתייעצי עם מישהי שמכירה אותך אותה את הצדדים את טיב הקשר את הבעיות את ההשלכות את כל המכלול, ושרוצה בטובתך/כן, ואז בעז"ה תתן עצה הגונה!
(לכל הפחות - מישהי שיש לה את הכוח והזמן והכלים לשמוע ולהבין את כלל הנסיבות וכו' ואז לנסות לחשוב ולייעץ).
אגב, לתת עצה הוגנת לחברו זו מצווה מהתורה, ולתת עצה מהשרוול או הבטן שיכולה להיות רעה זה איסור גמור, מתוודים על זה בווידוי "יעצנו עצות רעות" שלא נכשל!
בהצלחה.
חזק!!

• הוסף לסימניות
קשה לי להגיב כשאני לא מכיר את הנפשות הפועלות, ובמקרה זה בעיקר כיון שמדובר בנשים שזה תחום שאני פחות מתעסק איתו מטעמים מובנים.

מה שכן, מומלץ וכדאי להתייעץ עם אשת חינוך או יועצת או משהי מוסמכת, וזה שלב שכדי לנסות לפני לפנות לעזרה מקצועית בתשלום.

הכל תלוי לפי העניין, אבל זה בגדול.

בברכה והצלחה מתוך רוגע ושלווה.

• הוסף לסימניות
וזה שלב שכדאי לנסות לפני לפנות לעזרה מקצועית בתשלום.
א. לא חושבת שחייבים בתשלום, החיים היום מספיק יקרים.
ב. זו לא שאלה כזאת מסובכת. היתה על זה כתבה כבר באחד ממגזיני הנשים.
בדיוק על כאלו מקרים, שאח"כ היולדת נשארה ללא עבודה, כיון שחברתה פשוט הייתה יותר מוצלחת/עשתה יותר רושם על המעסיקים.
ג. שימו לב!
זהו אשכול מלפני יותר משנה....
היא חזרה ממזמן מחופשת לידה, או שהיא עכשיו שוב בחופשת לידה(הלוואי)......
יש בתגובה 9 שאלה חדשה...

• הוסף לסימניות
א. הוא אשר כתבתי, מה כדאי לעשות לפני שניגשים לעזרה בתשלום.
ב. ייתכן.
ג. צודקת, עכשיו שמתי לב.
אבל עקרונית התשובה יכולה להתאים גם לשאלה חדשה.

בברכה, ותודה על הסטת שימת לב.

• הוסף לסימניות
רק שימו לב שעבר שנה מפתיחת האשכול

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא הייתי פוסלת מכל וכל פניה לפרוג
לפעמים יש כבר כיוון חשיבה ורק צריכים קצת חיזוק ועידוד
עם זאת חשוב לפתוח נושא חדש
זה כבר גרם לבלבול!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה