איך יודעים אם היא מוזיקלית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1995541:
האמת שהרבה מהזמרים הטובים יודעים לנגן (מב"ד, פריד, גראוכר, ועוד רבים).
אני בעצמי אורגניסט וזמר, (אולי ירשתי מאבי את ההרמוני ומאמי את המלודי)
אבל יש אנשים רבים שיכולים לשיר מדהים, להיות בעלי תפילה נפלאים, אבל לא לחוש כלל בהנאה מהרמוניה מאקורדים טובים.
לא ראיתי מלחינים ומוזיקאים זייפנים, אבל כאלה שהשירה שלהם סתמית יש הרבה. הרוב אפילו.

אני חושב, ששירה טובה והבעה מגיעה הרבה משמיעה הרמונית, יש איזו תחושה שכשכל הסולם והאקורדים פתוחים לפניך, ההבנה שלך במוזיקה מורחבת יותר ועמוקה...
מרדכי בן דוד, למשל, לא צריך הרבה לשמוע כדי להבין שהבן-אדם פשוט כשרון מוזיקלי יוצא דופן, ברור לי שגם הרמונית, זה שליטה בשיר, משחק בין קול ראשון לשני לשלישי והלאה...
אני אישית גם מנגן משמיעה, על פסנתר וקצת כינור, אני לא יודע אם אני כזה "מבין", אבל ראיתי הרבה ילדים ובחורים שלפעמים למדו שנים עם מורה, הם מנגנים מדויק ומדהים, אבל משהו חסר בפיל, בטא'צ...
זה משהו שקשה ללמד אותו, כנראה עניין של אנינות טעם...
לא נראה לי שאפשר להלחין או לעבד באמת בצורה טובה, כשההבנה היא סתמית וטכנית...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1995330:
אולי קצת...
לי יש שמיעה יחסית. אבל אני מנגן מילדות משמיעה.
אגב ככל הידוע לי יש 2 סוגי חושים מוזיקלים, ההרמוני והמלודי.
ההרמוני מביא ליכולת להלחין ולעבד, המלודי הוא המקור ליכולת לשיר יפה. בפרט חזנות או סלסולים מזרחיים.
(יכול להיות מי שיש לו את שניהם)

ומנין הביטחון שכל מי שניחן בכשרון הרמוני מסוגל גם להלחין ולעבד?
לי, למשל, יש כשרון הרמוני נפלא, ולהלחין עדיין לא הצלחתי מעולם.

• הוסף לסימניות
הלחנה זו יצירתיות מסוג מסוים, עיבוד משלב את יצירתיות ההלחנה וכשרון השמיעה ההרמונית.
דווקא נראה לי ששמיעה מלודית אמורה להניב קו יותר משובח. אבל הכול השערות נטו.
בדר"כ מי ששמיעתו מלודית והולך ללמוד לימודי מוסיקה מעבר לנגינה בכלי מלודי ישפר וישביח את הכיוון ההרמוני שלו. (בעבודה יותר קשה מאלו שנולדו עם שמיעה הרמונית)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1995663:
הלחנה זו יצירתיות מסוג מסוים, עיבוד משלב את יצירתיות ההלחנה וכשרון השמיעה ההרמונית.
דווקא נראה לי ששמיעה מלודית אמורה להניב קו יותר משובח. אבל הכול השערות נטו.
בדר"כ מי ששמיעתו מלודית והולך ללמוד לימודי מוסיקה מעבר לנגינה בכלי מלודי ישפר וישביח את הכיוון ההרמוני שלו. (בעבודה יותר קשה מאלו שנולדו עם שמיעה הרמונית)

במה מתאפיינת שמיעה מלודית? איך אני יודע אם יש לי יותר שמיעה הרמונית או מלודית?
אני שומע בשיר או יצירה את מהלכי האקורדים, וגם את רוב הסוגים שלהם מוקטן ספטאקורדים וכו', וגם יכול לעקוב אחרי כל קו מלודי בפני עצמו, מה זה אומר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלאסיקה;1995691:
אני שומע בשיר או יצירה את מהלכי האקורדים, וגם את רוב הסוגים שלהם מוקטן ספטאקורדים וכו', וגם יכול לעקוב אחרי כל קו מלודי בפני עצמו, מה זה אומר?

למה זה משנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קלאסיקה;1995691:
בשמיעה מלודית תוכלי בקלות לזהות מרווחים, ולכתוב קו מלודיה לפי שמיעה. זו שמיעה נקודתית.
בשמיעה הרמונית תוכלי לזהות בקלות את הדרגות ההרמוניות. זו שמיעה של צבע- הרבה יותר כוללת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;1996553:
בשמיעה מלודית תוכלי בקלות לזהות מרווחים, ולכתוב קו מלודיה לפי שמיעה. זו שמיעה נקודתית.
בשמיעה הרמונית תוכלי לזהות בקלות את הדרגות ההרמוניות. זו שמיעה של צבע- הרבה יותר כוללת.

תודה!
אני חושב שאם כן, אני בסדר יחסית בשניהם.
רק שבגלל שאני מנגן משמיעה, ולא התאמנתי מספיק על כתיבת תווים, קשה לי לכתוב, אבל אני מסוגל לנגן את המלודיה בצורה מדויקת, וגם מבחינת הקצב.
אני לומד סולפ'ז כרגע לבד, ואני גם מתאמן על כתיבה, אני מאמין שבעזרת השם, גם היכולת של הכתיבה תתפתח...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד מרדכי;1995541:
האמת שהרבה מהזמרים הטובים יודעים לנגן (מב"ד, פריד, גראוכר, ועוד רבים).
אני בעצמי אורגניסט וזמר, (אולי ירשתי מאבי את ההרמוני ומאמי את המלודי)
אבל יש אנשים רבים שיכולים לשיר מדהים, להיות בעלי תפילה נפלאים, אבל לא לחוש כלל בהנאה מהרמוניה מאקורדים טובים.
לא ראיתי מלחינים ומוזיקאים זייפנים, אבל כאלה שהשירה שלהם סתמית יש הרבה. הרוב אפילו.

היו לי כמה וכמה תלמידות שניגנו מצוין לפי שמיעה (וכמובן גם לפי תוים וקצב מעולה וכו') אבל בשירה הן זוועתיות. ממש מזייפות.
המוח שלהן שומע את המנגינה נכון ולכן הן יכולות להפיק אותה על הקלידים בצורה מצוינת, אבל יש קצר בין המוח לבין ההפקה הקולית, ובשעתו כשביררתי אמרו לי שיש לזה גם איזושהי הגדרה ל"באג" הזה. בכל אופן, אני כן מאמינה שתלמידה כזו עשויה גם להלחין שירים.

• הוסף לסימניות
אני מנגנת גם מלודי וגם הרמוני
ומאד מפריע לי זיופים כאחרים שרים
אבל אני בעצמי מזייפת- זה פשוט יוצא לי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמלה;1997559:
אני מנגנת גם מלודי וגם הרמוני
ומאד מפריע לי זיופים כאחרים שרים
אבל אני בעצמי מזייפת- זה פשוט יוצא לי

אולי אפשר לעבוד על זה, בצורה שתנגני ותשירי את התו ביחד עם הנגינה עד שמתכווננים לגובה הנכון.
איך שאני מבין, כנראה המיומנות של הפקת צליל בפה, קשורה פשוט לצורה של השירה ומיתרי הקול, ולא לתפיסה של הצליל עצמו, רק שכנראה צריך לעבוד על זה...
אני מרגיש שאני יכול לדמיין את המוזיקה יותר בקלות דווקא אחרי שאני שר בפה, ובאמת למודי סולפג' מאוד עוזרים לשיר נכון, ולתפוס את המוסיקה נכון בדמיון...

• הוסף לסימניות
כתבתי באחת ההודעות, שאין לי שמיעה אבסלוטית, כלומר אני לא יכול לזהות תו בפני עצמו, אבל כשאני מנגן יצירה ומתאמן עליה הרבה, היא נתפסת לי בסולם המקורי, וכשאני שומע אותה מבוצעת בסולם אחר אני מיד שם לב...
יש מישהו שגם אצלו זה ככה? והאם זה קשור לשמיעה אבסלוטית?
פשוט מעניין אותי אם יש לאן לפתח את זה...

• הוסף לסימניות
מה זה סולפג'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavi9;1997949:
מה זה סולפג'?

לימוד שירה מתוך תווים, בלי להעזר בכלי נגינה.
יש הרבה מוזיקאים שלומדים את זה כי זה עוזר לפיתוח השמיעה, למרות שהם לא זמרים...

• הוסף לסימניות
אולי אפשר לעבוד על זה, בצורה שתנגני ותשירי את התו ביחד עם הנגינה עד שמתכווננים לגובה הנכון.
איך שאני מבין, כנראה המיומנות של הפקת צליל בפה, קשורה פשוט לצורה של השירה ומיתרי הקול, ולא לתפיסה של הצליל עצמו, רק שכנראה צריך לעבוד על זה...
אני מרגיש שאני יכול לדמיין את המוזיקה יותר בקלות דווקא אחרי שאני שר בפה, ובאמת למודי סולפג' מאוד עוזרים לשיר נכון, ולתפוס את המוסיקה נכון בדמיון...

ניסיתי פעם ללמוד לבד סולפ'ז, ושירים פשוטים אני יכולה לקרא בלי כלי נגינה אבל זה לא עזר לעצם השירה שלי (לא שזה דחוף לי לדעת לשיר...)
כשאני שרה יש לי בראש את השיר בדיוק אבל מהמוח למיתרי הקול...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה