איך יוצרים צבע בש"ל?

• הוסף לסימניות
איך אני גורמת לתמונה צבעונית שהפכתי בפ"ש לש"ל להשאיר אובייקט אחד צבעוני?
כמה אופציות, השאלה אם הן נכונות או שיש משהו קל מזה?
1. מסכה ש"ל על התמונה הצבעונית ולהשאיר רק את האובייקט צבעוני (או ההפך:confused:)
2. גזירה מתמונה צבעונית (בכלי הלאסו) ולגרור לתמונה ש"ל.
מה אתם מציעים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;937859:
איך אני גורמת לתמונה צבעונית שהפכתי בפ"ש לש"ל להשאיר אובייקט אחד צבעוני?
כמה אופציות, השאלה אם הן נכונות או שיש משהו קל מזה?
1. מסכה ש"ל על התמונה הצבעונית ולהשאיר רק את האובייקט צבעוני (או ההפך:confused:)
2. גזירה מתמונה צבעונית (בכלי הלאסו) ולגרור לתמונה ש"ל.
מה אתם מציעים?

זה ענין של עדיפות, אבל אם בחרת באופציה השניה, תזכרי להפוך את התמונה חזרה לצבע מלא (אחרת כל אוביקט שתעביבי אליו יהוך גם הוא לש"ל)

• הוסף לסימניות
תחסכי לעצמך את העבודה. זה לא הופך את התמונה למיוחדת או מגניבה או מקצועית או אמנותית.
זה דבר שכל מי שמגלה את הטכניקה הזו מנסה (טוב, רוב) וזה יוצא קיטשי מיושן.

(לדעתי. זכותך לחלוק עליי...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;937865:
תחסכי לעצמך את העבודה. זה לא הופך את התמונה למיוחדת או מגניבה או מקצועית או אמנותית.
זה דבר שכל מי שמגלה את הטכניקה הזו מנסה (טוב, רוב) וזה יוצא קיטשי מיושן.

(לדעתי. זכותך לחלוק עליי...)

לפעמים צריך גם לדעת לזרום עם לקוחה....
היא חלמה על צילומי סטודיו כאלו ובכל פעם שדברה איתי בענין זה או אחר, היא הזכירה לי את הנושא.
בכל מקרה כשדברתי איתה על עריכת התמונות היא שאלה מה זה נקרא הסברתי במילים מקצועיות כמובן על תיקוני צבע וכו', מיד אמרה לי, רגע אני רוצה גם תמונות בש"ל עם משהו צבעוני.
אני רוצה שתהיה מרוצה, מה לעשות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;938076:
לפעמים צריך גם לדעת לזרום עם לקוחה....
היא חלמה על צילומי סטודיו כאלו ובכל פעם שדברה איתי בענין זה או אחר, היא הזכירה לי את הנושא.
בכל מקרה כשדברתי איתה על עריכת התמונות היא שאלה מה זה נקרא הסברתי במילים מקצועיות כמובן על תיקוני צבע וכו', מיד אמרה לי, רגע אני רוצה גם תמונות בש"ל עם משהו צבעוני.
אני רוצה שתהיה מרוצה, מה לעשות?

זה תלוי בך ובמיתוג שאת רוצה ליצור לעצמך. אני לא מוכנה שלקוחות יכתיבו לי את אופני העריכה שאני עושה, אבל אני כן מוכנה לשמוע בקשות ולעשות כמיטב יכולתי.
למשל לקוחה שהיתה מבקשת ממני דבר כזה - הייתי מסבירה לה שזה לא הסגנון שאני עושה, אבל שאני מוכנה לעשות לה תמונות בשחור לבן מיוחד. (יש לי כל מיני פריסטים ללייטרום של עיבודים יותר מעניינים. אבל אף אחד מהם לא סלקטיבי על חלק מהתמונה, כי אני לא אוהבת את הדברים האלה.)

בעבר היה לי בירור על צילום חתונה מזוג שרצה אלבום דיגיטלי "יותר מושקע" (הגדרה שלהם). אחרי בירור מעמיק ושליחת דוגמאות אליהם - הבנתי שהם מתכוונים לעיצובים בסגנון של תמונה מטושטשת של הזוג על רקע תמונת שקיעה, תמונות של הזוג מסודרות בתוך איור של פילם (סרט צילום) וכדו'.
הסברתי להם שאני לא עושה דברים כאלה ושאני כ"כ לא מתחברת לסגנון הזה עד שאני גם לא מעוניינת להעביר את התמונות שלהם למעצבת אחרת שתעשה את העיצוב בסגנון הזה, אלא אם זה מה שהם מחפשים - אני חושבת שעדיף שהם ימצאו צלם יותר בסגנון הזה.
וכך אכן היה.

• הוסף לסימניות
אמרתי לה שאני בעקרון לא מתעסקת בנושא, אבל תמונה אחת אני אעשה לה בכיף. ס"ה זה חלום שלה למרות שזה מיושן.
חוצמיזה אני לא חושבת שלמי שהיא מסוגלת להראות את התמונות הוא יהיה אחד שיבין במקצועיות אלא יותר באפקטים של עריכה (כמו רוב הישראלים המוחצנים), ואם אני רוצה לשווק את עצמי, אני חייבת קודם לספק את רצון הלקוחות ובאיזשהוא שלב כשאני מספיק מבוססת אני יכולה לומר "לא" לרעיונות שאינני מתחברת אליהם.
(סתם ככה-מישהי עכשיו שאלה אותי אם אני מסכימה להשכיר לה את הסטודיו שלי לכמה שעות והיא תשלם שכר מינימום על שעה, היא עושה לבן שלה חלאק'ה, והיא לא רוצה לשלם על תמונות סטודיו... מה היית עונה על כזו חוצפה?, (עניתי לה אוהו עניתי, אל תדאגי...))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;938088:
אמרתי לה שאני בעקרון לא מתעסקת בנושא, אבל תמונה אחת אני אעשה לה בכיף. ס"ה זה חלום שלה למרות שזה מיושן.
חוצמיזה אני לא חושבת שלמי שהיא מסוגלת להראות את התמונות הוא יהיה אחד שיבין במקצועיות אלא יותר באפקטים של עריכה (כמו רוב הישראלים המוחצנים), ואם אני רוצה לשווק את עצמי, אני חייבת קודם לספק את רצון הלקוחות ובאיזשהוא שלב כשאני מספיק מבוססת אני יכולה לומר "לא" לרעיונות שאינני מתחברת אליהם.
(סתם ככה-מישהי עכשיו שאלה אותי אם אני מסכימה להשכיר לה את הסטודיו שלי לכמה שעות והיא תשלם שכר מינימום על שעה, היא עושה לבן שלה חלאק'ה, והיא לא רוצה לשלם על תמונות סטודיו... מה היית עונה על כזו חוצפה?, (עניתי לה אוהו עניתי, אל תדאגי...))

חחח. איזו בקשה קורעת. האמת היא שאני קיבלתי בקשה כזו מחברה שלי שהיא בעלת עסק (לא צילום) שרצתה לעשות הפקה עם צלם אחר, כי המחיר שלי היה לה יקר מדי. (אבל היא כמובן לא קבעה לי שזה יהיה שכר מינימום לשעה, אלא שאלה כמה אקח לשעה. אם היא היתה קובעת שכר מינימום - היא כנראה לא היתה נשארת חברה שלי, רק בגלל החוצפה...)
אני עניתי בפשטות שאני לא עושה דברים כאלה.

גם כשחברות שלי (צלמות) מבקשות לשכור ציוד שלי כי חסר להן (מצלמה, עדשה, פלאש... כל דבר) אני מסבירה בפשטות שאני לא משכירה את ציוד העבודה שלי, כי הציוד הזה הוא הפרנסה שלי והחיים שלי תלויים בו, ואני ממליצה לפנות לחנות שמשכירה ציוד.

סיפור מהחיים: לפני כמה חודשים אחת מהעדשות שלי הפסיקה לעבוד בפתאומיות (לא התפקסה, והמצלמה לא צילמה כשהעדשה היתה מורכבת עליה ומכוונת על פוקוס אוטומטי). הכנסתי למעבדה והם תיקנו בערך ב-800 ש"ח. (כואב בכיס...)
מסתבר (מממצאי הבדיקה) שהעדשה חטפה מכה חזקה שעיקמה את חילזון הפוקוס (כן, יש דבר כזה...). זה הזכיר לי שכמה חודשים לפני כן, כשצילמתי חתונה ועמדתי על חופה מוגבהת מטר מעל הרצפה, העדשה נפלה לי מהיד והתגלגלה בבומים על רצפת האבן של החופה, וכמעט נפלה מהחופה לרצפה (נעצרה ברגע האחרון בגלל רגל של חצובה).
הבומים האלה השפיעו באיחור של כמה חודשים וגרמו לקלקול בעדשה.

אם הייתי משאילה עדשה לחברה והיא היתה נופלת לה וחוטפת בומים אבל "כלום לא קרה, ב"ה" (זה מה שחשבתי בזמנו אחרי הנפילה) - אני הייתי צריכה אח"כ לשלם מאות שקלים על תיקון! לכי תוכיחי שזה בגלל אותה הנפילה שקרתה כמה חודשים לפני כן.

בקיצור, המוטו שלי הוא: ציוד עבודה לא משאילים ולא משכירים. (חנויות שמשכירות ציוד עושות את זה בזול כי הן בונות על כך שרוב השוכרים לא גורמים נזק, ויש בלאי גבוה שמכוסה כי יש הרבה שוכרים. אבל בנאדם פרטי שמשכיר פעמים בודדות - אם משהו קרה העלות של ההשכרה לא תכסה את התיקון.)

• הוסף לסימניות
בקיצור לעניננו, אז מה עדיף?
באמת לגזור מתמונה צבעונית כדי להעביר לש"ל או למסך (פתח, צירה)?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;938134:
בקיצור לעניננו, אז מה עדיף?
באמת לגזור מתמונה צבעונית כדי להעביר לש"ל או למסך (פתח, צירה)?

האופציה הטובה היא ע"י יצירת מסכה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה