איך לברור בשבת?

• הוסף לסימניות
כל שבת אני מסתבכת מחדש...
אשמח לשמוע עצות.

אנחנו מגיעים לשלב של לארגן את הבית
שיראה בית של בני אדם(אחרי שהילדים משחקים בכל הצעצועים)
אז נכון שאני לא מרשה להוציא יותר ממשחק אחד.
במיוחד בשבת....
אבל כשמגיעים לשלב הסופי, של הטאטוא הכללי,
תמיד עומדת לי בסוף ערימה שמכילה פרורים, טישויים, מפיונים, סכו"ם קצת, כמה קליקסים,
ועוד ועוד......
איך מתמודדים עם הערימה הזאת בשבת???????????????????
מותר לברור? אסור לברור? לשמור ככה למוצ"ש?
או לחילופין, איך מונעים אותה?

• הוסף לסימניות
שואלים את הפוסק המפורסם פרוג שליט"א...

• הוסף לסימניות
בדרך כלל,
שלב א': לרכז את הכל לצד אחד, עם הפירורים ועם המשחקים ועם ה.. וה.. וה..
התוצאה: כבר אור בעיניים. שמחה בלב.... (אולי רק לאבות.. ???)
שלב ב' :
אופציה 1. לתמרץ, לחנך, ולהרגיל את הילדים שהם צריכים לאסוף את המשחקים שהם שחקו בהם.. אמנם תלוי בגילאים אבל בגדול כבר מגיל ,4,3 + וכ"ש כשיש בגילאי 5-10 ויותר.
בדרך כלל לבצע את תרגיל העורף לפני ממתקים, לפני יציאת ביקור, וכדו', כך שהם יבינו שזה תלוי בזה אז המוטיבציה היא גבוה לאין ערוך והתוצאות... פסססססססססס מקססימות.
אופציה 2. להכין ארגז או 2 (של שפע וכדו') להעמיס את כל המשחקים בערבוביא לתוכם,
האבק שנשאר לאסוף עם יעה לאשפה.. והשאר למיין במוצ"ש...
התוצאה: מקסימום בית מאורגן ונוצץ, מינימום מאמץ
שלב ג' להמתין למהפכה הבאה.... מה חשבת? בית זה קייטנה?? לא, זה קרקס... :)

• הוסף לסימניות
כפי הידוע לי כדאי
קודם להרים את הפריטים דהיינו לסדר - אם הם לא מעורבבים צמוד
ורק אח"כ לטאטא את הלכלוך
ברגע שאת קודם משתמשת במטאטא
את גורמת לפריטים להיות צמודים ומעורבבים ואז באמת יש בעיה למיינם
אבל כדאי לשאול מורה הוראה בכל דבר שקשור להלכה
בהצלחה

• הוסף לסימניות
בלי קשר לשבת...
אני שונאת לטאטא משחקים...
סתם ממלא את המשחקים בליכלוכים... ואח"כ לתת לילדים במשחקים המעורבבים באבק/ שערות / פרורי חלות/ נמלים ועוד... :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
בגדול ההלכה היא שמותר לברור רק לפני השימוש, ולכן אם הילדים משחקים בכל משחק קצת לאחר שבוררים ואוספים- מותר לברור. אם רק אוספים ומכניסים למקום זו אכן בעיה ולא נראה לי שיש לה פתרון מלבד להשאיר את התערובת.

• הוסף לסימניות
המצב טיפה יותר מורכב ממה שכותבים פה
ישנן אפשרויות לברור בהיתר, ובאותה נשימה אפשר לאסור אותן בשל תנאי אחד שלא התקיים.
לכן עצתי שתתעלמו מכל ההמלצות שנכתבו כאן (אפשר לברר עליהם) ותפנו לרב השכונתי, שלמד את ההלכות, יודע אותם, וישמח לתת לכם תשובה נכונה על פי ההלכה.

נ.ב. אין בכוונתי לזלזל באחת מן התושבות, פשוט הן נכונות רק במקרים מסויימים.

• הוסף לסימניות
אצלינו הסדר הוא שקודם שמטאטאים (אז המשחקים עדיין לא מעורבים עם הלכלוך) אוספים את כל המשחקים בצורה מעורבבת לתוך הקופסאות ורק לאחר שהרצפה נקיה ממשחקים מטאטאים את הלכלוך לפינה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה