- הוסף לסימניות
תודה רבה, יצא מעולה.אני מתבלת אחרי הבישול.
מסננת מהמים. מייבשת כמו ההסבר לעיל.
אחר כך שמה מלח ופלפל לפי הטעם.
פורים שמח!!!
נהיה רך מאוד (כמעט מידי) כבר אחרי שעתיים של בישול.
מישהו אמר לי להוסיף קצת שמן - מכירים?
לאיפה לשלוח קופסא?
תודה רבה, יצא מעולה.אני מתבלת אחרי הבישול.
מסננת מהמים. מייבשת כמו ההסבר לעיל.
אחר כך שמה מלח ופלפל לפי הטעם.
פורים שמח!!!
תודה!קיבלתי מבעל קייטרינג (ביום שישי מוכר גם אוכל לשבת ולא נשארת לו קופסת ארבעס אף פעם!)
1. כמו שכבר נאמר פה- להשתמש רק ב''חומוס לבן ענק''
2. להשרות לפחות 14 שעות -ללא סודה לשתיה ובקיץ במקרר
3. לשטוף
4.סיר לחץ+כף גדושה מלח גס מים כדי כיסוי שעה וחצי אחר הרתיחה
5. לסנן ולשפוך את הגרגרים על מגבת גדולה לייבוש יסודי
6. לתבל בפלפל שחור (אין צורך בעוד מלח
פצצה!!
הילדים בקשו השנה קופסא למשלוחי מנות לחברים..
לדעתי פחות, אבל לא בטוח בכלל כי אני שם לפי הרגשה ואין אצלי כמויות מדודות.תודה!
האם כף מלח לקילו חומוס?
אני גם הכנתי כ2 + קילו וברוך השם יצא מצוין - רק מחמאות קיבלנו,זהו ,
אחרי כל העצות עכשיו הארבעס על האש.
נקווה שבעז"ה יצאו טוב.
תודה לכל המייעצים , פורים שמח וכל הישועות !
אגב , לא הוספתי סודה לשתיה....
מישהו יודע איך מתבלים את הארבעס שיצאו מתוקים? יש חנויות שמוכרות את זה, והילדים מתעניינים...
אם כך - מה הטעם? (תרתי משמע...)שמעתי להוסיף רבע כפית כמון בבישול,
ניסיתי ויצא מצוין ואין זכר לטעם הכמון
טעמו של העניין,ך - מה הטעם?
אחרי שפרטתי כאן איך לבשל ארבעס אל תשאלו מה שקרה לי.
לקראת סוף הבישול אני נכנסת לבדוק את שלום הארבעס ולתדהמתי המים גלשו על הגז (חצי שעה קודם עוד הכל היה בסדר) כל הגז היה מלא בשכבת גלי חומה ירקרקה בגובה של כס"מ ממי הארבעס, הסיר היה ללא נוזלים בכלל וכ-1.5 ס"מ ארבעס נשארו דבוקים לסיר
הארבעס הנותרים יצאו מצוין, אבל חצי שעה ניקיתי את הגז![]()
אגב, אני ראיתי שמי החומוס שגלשו הפכו למעין קצף נוקשה ונדמה לי שקראתי פעם שאפשר להכין נשיקות ממי חומוס
יש לך מתכון עם קבלות?המים מעולים להכנת חומוס ביתי שיוצא חתיכת בריאות.
המים דביקים וצמיגים ומסייעים לייצוב החומוס,
יש שאומרים שחומוס שווה ערך לבשר.
מוסיפים בתיבול מעט סוכר (כאשר הארבעס לחים עדיין) ומערבבים היטב.מישהו יודע איך מתבלים את הארבעס שיצאו מתוקים? יש חנויות שמוכרות את זה, והילדים מתעניינים...
יש לך מתכון עם קבלות?
היה פעם מתכון ב"מרווה לצמא", להוסיף כף דבש בתיחלת הבישול, לכל חצי קילו חומוס.כמו כן טעמתי ארבעס מתובלים טוב במתיקות -טעם מיוחד , מי יודע מה שמים בהם ?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים