איך לגבות חומר /מחשב בצורה נכונה

• הוסף לסימניות
על דיסק גבוי (אני בורה לגמרי צריכה הסבר מפורט) למקרה שהמחשב הולך לעולמו.....
תודה!

• הוסף לסימניות
ישנם מספר סוגים של גיבויים שלכל אחד מטרה משלו .
1. קריסת דיסק
2. אסון טבע - שריפה - גניבה
3. טעות אנוש - וירוס

1. רוב המקרים שבהם מידע חשוב הולך לאיבוד הוא בגלל דיסק תקול עלות שיחזור יכולה להגיע לאלפי דולרים וצפונה הפתרון הוא גיבוי לדיסק נוסף הדרכים הם
RAID 1 כלומר שהמחשב יכתוב בו זמנית את אותו מידע לשני דיסקים שונים ואם אחד מהם יהרס ישאר השני לפליטה. - היתרון לא צריך לזכור לעשות גיבוי כל הזמן - החיסרון קצת מאט את המעבד .
גיבוי באמצעות תוכנה לדיסק אחר.
2. אסון טבע שריפה או גניבה יפגע בכל הציוד שנימצא באותו מקום הסיכוי שזה יקרה הוא לא גדול אבל אם יש חשש כזה צריף להוסיף גיבוי מרחוק - אפשר להתקין google drive dropbox ועוד החיסרון שהנפח הוא די מוגבל.
3. טעות אנוש - וירוס . גיבוי איכותי חייב לכלול את הפתרון לבעיה מה קורה אם וירוס כמו cryptolocker או צורה אחרת של דריסה חומר חשוב . - לכן צריך להוסיף גיבוי תקופתי כלומר הגיבוי של אתמול נשמר ביחד עם הגיבוי של היום וכן הגיבוי של לפני שבוע חודש (שיקולים כלכליים ) כך שאם מחקתי בטעות קובץ אפשר לשחזר אותו.

המלצה שלי ללקוחות פרטיים
במחשב נייח להוסיף עוד HDD לבנות RAID 1 על חלק מהדיסק הראשון וחלק מהדיסק השני ושם לשמור את הנתונים
בנוסף ליצור חשבון באיזה ענן לגיבוי מסמכים ודברים בעלי נפח קטן.
ותוכנת גיבוי שתגבה ביציאה לHDD חיצוני שנשמר לא ביחד עם המחשב...
(נשמע מסובך ??? עדיף פעם אחת להגדיר נכון ולא לאבד עבודה של שנים)

• הוסף לסימניות
וואו תודה על הפרוט!
אבל נראה לי שהסתבכתי יותר:(
אם יש לי דיסק קשיח חיצוני מה אני עושה איתו?
כרגע אין לי שום גבוי בנייח (5 שנים)

• הוסף לסימניות
ולמי שרוצה לעשות גיבוי אוטומטי עם synctoy החינמי זה הדרך
נניח ואני רוצה לגבות את החומר בתיקייה c:\data כל יום במשך שבוע כלומר להחזיק שש גרסאות של הנתונים שלי לתיקייה f:\backup ושהגיבוי יתבצע כל יום בשעה 2:00 בבוקר
להתקין...
http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.aspx?id=15155

קבצים מצורפים

• 1.png
    KB 85.8 · צפיות: 12
  • 2.png
    KB 34.4 · צפיות: 23
  • 3.png
    KB 22.1 · צפיות: 12
  • 4.png
    KB 17.3 · צפיות: 6
  • הוסף לסימניות
לאחר מכן באמצעות תיזמון של המערכת נגדיר שכל אחד מהגיבויים ירוץ ביום שלו.
כפתור התחל CMD
ואז לרשום (העתק הדבק)
at 2:00 /evrey :su "C:\Program Files (x86)\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R 1
בתרגום חופשי -כל יום ראשון(su) בשעה 2:00 תריץ את התוכנה synctoy שתבצע את 1 (מה שהגדרתי כגיבוי של יום 1.... על אותו הדרך נעשה לשאר הימים
at 2:00 /evrey :m "C:\Program Files (x86)\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R 2
at 2:00 /evrey :t "C:\Program Files (x86)\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R 3
at 2:00 /evrey :w "C:\Program Files (x86)\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R 4
at 2:00 /evrey :th "C:\Program Files (x86)\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R 5
at 2:00 /evrey :f "C:\Program Files (x86)\SyncToy 2.1\SyncToyCmd.exe" -R 6

5 דקות עבודה ויש לנו גיבוי אוטומטי חינמי לחלוטין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה