איך לגרום לסמארטפון מוות בעריסה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1114448:
את עורכת את הודעתך פעם אחר פעם ולא נותנת למקד את תגובתי זה כמו להסתובב סביב הזנב של עצמנו.
מבלי לפרט יותר מדי, אסור להעלים את המכשיר בשום אופן. נקודה.
מכשיר חלופי המכורים יודעים להשיג ב - 1001 דרכים, כשרות ולא כשרות.
לכן יש מומחים, אחד מהם הוא הר' איתן.
לא ענית- מנין הסקת שהוא מכור?

• הוסף לסימניות
אגב... אין דבר כזה ילד ׳מקולקל׳...
זה ביטוי מקומם ומזעזע
ומי שעוסק בחינוך לא ראוי שיתבטא כך.

סליחה
חיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1114464:
לא ענית- מנין הסקת שהוא מכור?

זה רציני התגובות שלך?
כך כתב פותח האשכול:
"אני מנסה להציל ילד שהתקלקל והתמכר בצורה קיצונית לצרה הזו."

תגובתו הראשונה והשנייה של ר' חיים דיקמן זה משהו שאני אשלח לר' איתן אקשטיין יותר מאוחר, הוא אוהב אנשים עם תגובות נכונות כאלה.

• הוסף לסימניות
אין צורך להוסיף על דבריו של חיים,
אבל זה ברור כשמש שהתמכרות לאינטרנט זה סה"כ תסמין כל שהיא שמצביע באצבע אדומה וכואבת לעבר הבלתי נודע ש... יכולים להיות הרבה המשכים.
אם תקחו לו את הסמארטפון, זה בדיוק מה שחכמי חלם יעצו-לבנות בית חולים מתחת לגשר שבור, זה אותו הדבר!
בלי שום קשר לעניין הזה שהוא ישיג מכשיר אחר וככה לא הרווחתם כלום, חוץ מזה-שורש הבעיה עדיין קיימת ואותה לא פתרנו, והיא רק תמשיך ותעצים ותתפרץ חלילה במקומות ובתסמינים אחרים שאין לנו לדעת מתי ואיפה הם יקרו, ה' ישמור..

זה רק להתפלל ובד בבד לגשת לאיש מקצוע, וה' ישלח לו רפואת הנפש במהרה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו נועה;1114477:
זה רציני התגובות שלך?
כך כתב פותח האשכול:
"אני מנסה להציל ילד שהתקלקל והתמכר בצורה קיצונית לצרה הזו."

תגובתו הראשונה והשנייה של ר' חיים דיקמן זה משהו שאני אשלח לר' איתן אקשטיין יותר מאוחר, הוא אוהב אנשים עם תגובות נכונות כאלה.

עיניים להם ולא יראו....

• הוסף לסימניות
סליחה מראש על ההתערבות:

למה כולם קופצים על עצם הרעיון ומציעים לגשת לעזרה.
הרי זה מה שנעשה כאן.

מחברי פרוג היקרים התבקשה כאן עזרה מקצועית בתחום העיסוק - בפרט מאד ספציפי. יש לכם אופציה לעזור?
ה"עייצעס" נכונים. ואפשר לחלוק על חלקם.
אבל זה ה'מסביב'.
תנו עזרה במה שנתבקשתם: קרי: איך אפשר לגרום ליצור הזה להתקלקל "מעצמו". ומעצמו ממש. ללא מגע יד אדם (פועל גנב כנראה לא יועיל - מה? הוא צריך להפנים שהמכשיר 'הלך'. ואולי דווקא כן?? חוצמזה - איזה מן פועל מגיע באמצע הלילה - הזמן שהדבר הזה מונח על השולחן, כפי שהבנתי...)

אופציה של זרם. וירוס. נו?? מה עוד?? חדדו מוחות.
במילים יפות (נהניתי...) "מוות בעריסה"...

• הוסף לסימניות
יש לי ילד ׳מקולקל׳ אני רוצה להרוג אותו
למה אתם מתערבים בדעות שונות מסביב
יש לכם רעיון איך לעשות זאת? יריה. הטבעה. תליה. ציאניד.
תגידו
אין לכם רעיונות עניינים - אז אל תגיבו

סליחה על הציניות
חיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;1114529:
תגידו

סליחה על הציניות
חיים

חחח קרעת אותי,
אתה חסר כאן בפורום.. :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;1114529:
תגידו

סליחה על הציניות
חיים

אוי, מחילה.....

• הוסף לסימניות
שאלה לי לכל המבינים בתחום.
כאשר מישהו מכור לסמים, ושולחים אותו למרכז גמילה בהוואי או בקריביים
לשם אסור לו, כמובן, לבוא עם סמים ולא מספקים לו סמים בהדרגתיות יורדת אלא פשוט מנתקים אותו ומשנים לו את כל האווירה (יחד עם טיפול רגשי מנטלי וכו')
איך זה מותר? הרי אסור לנתק מכור בבת אחת!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1114551:
לשם אסור לו, כמובן, לבוא עם סמים ולא מספקים לו סמים בהדרגתיות יורדת אלא פשוטמתקים אותו ומשנים לו את כל האווירה (יחד עם טיפול רגשי מנטלי וכו')

לא הבנת את העיקרון...

לא אמרו כאן שצריך לעודד אותו להמשיך להשתמש עם המכשיר,
אלא אמרו שההתמכרות היא סה"כ תסמין לבעיה אחרת הרבה יותר שורשית ועמוקה, ולא יעזור להוציא אותו בכוח/באלימות מהמכשיר כי שורש הבעיה עדיין קיים והבעיה רק תחריף ותתפרץ בדברים/תסמינים אחרים ולעיתים אף יותר גרועים,
אלא צריך לגרום לו לצאת מן המכשיר בדרכים אחרות וכו' וכו' וכו'..

• הוסף לסימניות
לשם אסור לו, כמובן, לבוא עם סמים ולא מספקים לו סמים בהדרגתיות יורדת אלא פשוט מנתקים אותו ומשנים לו את כל האווירה (יחד עם טיפול רגשי מנטלי וכו')
את כותבת מידיעה?
כי אני יודע שמרכזי גמילה מסמים מספקים לנגמלים מתאדון (methadone) (ציטוט מויקיפדיה) סם נרקוטי מלאכותי החוסם השפעות של סמים אחרים. משמש לעתים בטיפול בהתמכרות להרואין. בניגוד להירואין שנצרך בדרך כלל בהזרקה לוריד והשפעתו קצרה, המתאדון ניטל דרך הפה בבליעה והשפעתו ממושכת. באמצעות אופן צריכה זה מושג דיוק במינון הנצרך וכן צריכה בפרקי זמן ארוכים. עם זאת יוצר המתאדון תלות (כמו בתלות במורפיום) והגמילה ממנו טראומטית כגמילה מכל נגזרות האופיאטים האחרות.
אולי את מכירה שיטה ייחודית, אבל לרוב זאת השיטה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1114561:
את כותבת מידיעה?
כי אני יודע שמרכזי גמילה מסמים מספקים לנגמלים מתאדון (methadone) (ציטוט מויקיפדיה) סם נרקוטי מלאכותי החוסם השפעות של סמים אחרים. משמש לעתים בטיפול בהתמכרות להרואין. בניגוד להירואין שנצרך בדרך כלל בהזרקה לוריד והשפעתו קצרה, המתאדון ניטל דרך הפה בבליעה והשפעתו ממושכת. באמצעות אופן צריכה זה מושג דיוק במינון הנצרך וכן צריכה בפרקי זמן ארוכים. עם זאת יוצר המתאדון תלות (כמו בתלות במורפיום) והגמילה ממנו טראומטית כגמילה מכל נגזרות האופיאטים האחרות.
אולי את מכירה שיטה ייחודית, אבל לרוב זאת השיטה.

אכן זו התשובה. עניינית ופשוטה. החכמת אותי. (המשפט הציני בסוף מיותר לטעמי אבל אם זה נותן לך הרגשה טובה יותר אז יופי).

• הוסף לסימניות

מה יהיה? התגובות זה סוג של עקשנות....

קריז, הנקרא גם "תסמונת גמילה" הוא מצב המופיע לאחר ניסיון גמילה מסמים. הקריז מופיע בכל מצב בו אדם מכור לא מקבל את מנת הסם שלו, וגורם לסימנים גופניים קשים ביותר. הקריז יכול להופיע בצורה קלה יותר, גם אצל מכורים לקפאין או לסיגריות, ובמקרה זה לא ייקרא "קריז" אלא תסמונת גמילה, אך המנגנון הוא זהה.
כאשר אדם נמצא במצב של קריז, הגוף שלו מסמן לו את הצורך במנת הסם. ללא מנת הסם, מצבו הגופני של המכור ימשיך להיות רע, אך ברגע שיקבל את מנת הסם יחלפו הסימנים השליליים, עד הופעת הקריז הבאה.
פעמים רבות הופעת הקריז גורמת למצב נפשי קשה ביותר ובביצוע פעולות של הישרדות – גניבה, אלימות, צעקות והתנהגות לא טבעית. קיימות דרכים רבות להקל על המצב של הקריז, ומכורים המגיעים לתוכניות גמילה מסודרות עוברים סדרת טיפולים הכוללת תחליפי סם, תרופות, סדנאות, שיחות ועוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1114562:
אכן זו התשובה. עניינית ופשוטה. החכמת אותי. (המשפט הציני בסוף מיותר לטעמי אבל אם זה נותן לך הרגשה טובה יותר אז יופי).
מצטער, אך הפעם כתבתי ללא טיפת ציניות, ואני אחזור על המשפט עם רש"י ותוספות: אולי את מכירה שיטה ייחודית שייתכן שאני לא מכיר, וייתכן שהיא פועלת , אבל לרוב מהתבססותי על היכרות אישית עם אנשים שהתמודדו, ועם קריאה על הנושא זאת השיטה המוכרת והמקובלת.
אני אוסיף ציטוט מאחד האתרים של מרכזי הגמילה:
"בארץ קיימים מספר מכוני גמילה פרטיים וציבוריים. גמילה מסמים כוללת בדרך כלל הפסקה מוחלטת של השימוש בסם, תוך התמודדות עם הכאבים הנגרמים בעקבות תסמונת הגמילה. במצבים מסויימים מאפשר הצוות לנגמל שימוש בסמים חלופיים (וחוקיים) כמו תרופות נגד דיכאון, על מנת להפוך את התהליך להדרגתי יותר. כאשר תסמונת הגמילה חולפת, נמשך תהליך הכולל טיפולים רגשיים, וטיפולים קוגניטיביים- התנהגותיים, שמטרתם למנוע חזרה לשימוש בסם (relapse).בהקשר זה חשוב להבין שהתמכרות מהווה תת-תרבות, וללא תמיכה חברתית והדרכת הנגמל בדרכו חזרה לחברה הנורמטיבית, תוך סיגול דרכי התמודדות אלטרנטיביות לשימוש בסמים, רב המכורים ימצאו את דרכם חזרה אל הסם תוך זמן קצר."

• הוסף לסימניות
תחת חופש הביטוי, ארשה לעצמי לחלוק על גאוני הנפש ודעתני החינוך.
אומר רק שדעתי היא שבהחלט יש מקרים שחבלה "לא מכוונת" של צעצוע בר החלפה תציל ילד מקלקול.
בהרבה מקרים חבלה מכוונת עדיפה אף יותר.
הרבה אהבה (בהעדרה, באמת צריך מקצוענים) עם נוקשות אפי' ברוטאלית בדיוק כמו כשהוא בדרך לנגוע בתיל חשוף עם מתח גבוה.

אני מרשה למחוק את דברי תחת הידיעה כי בעל המאה הוא בעל הדעה.

• הוסף לסימניות
אולי ההצעה הנכונה היא לשלב את 2 השיטות שעלו כאן. לפנות לאיש מקצוע בעל ניסיון רב בתחום ולברר מה עוד הוא מציע והאם הוא ממליץ על העלמת המכשיר.
יש גם את ארגון 'שמור עינייך' שאולי יוכלו לעזור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;1114613:
הרבה אהבה (בהעדרה, באמת צריך מקצוענים) עם נוקשות אפי' ברוטאלית בדיוק כמו כשהוא בדרך לנגוע בתיל חשוף עם מתח גבוה.
אשמח להבין למה התכוונת כשכתבת שבהיעדר אהבה צריך לפנות למקצוענים?
א.
עם הרבה אהבה לרכב, ייתכן שתוכל ללמוד לעשות את כל הטיפולים הנדרשים לבד, אבל זה יגרום לך לבזבז זמן יקר בניסוי וטעייה, ואולי בדרך גם תהרוס כמה דברים שאין לך מושג איך לתקן אותם.
ב.
הורה אוהב, שולח אותו לטיפול מקצועי כשצריך, הרבה מהמקרים של ילדים שנושרים מהמערכת, הם דווקא בשל "אהבה" שמנעה מהם את המגיע להם.

• הוסף לסימניות
מישהו קרא את זה? פותח האשכול כתב את המילים האלה קודם. אז שימו לב- יש מי שמטפל.

עשו כבר את העבודה בצד של ההתיעצויות עם אני מקצוע, עכשיו רק נשאר לקלקל את המכשיר.

וסתם כך הרשו לי לחלוק על ויקיפדיה, כי קצת מגוחך שבכל פעם שעולה שאלה מכל תחום שהוא- ויקיפדיה היא המילה האחרונה. כולנו יודעים ומכירים את מהותה כדי להבין שהיא לא בת סמכא לשום דבר מלבד הואי.
יש שיטות שונות בטיפול, זה ברור, ואחרי שנכתב פה פעם אחת נושא הטיפול המקצועי בילד- תעברו הלאה, אף אחד פה לא בא לשיעור דברי כיבושין. נו באמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1114630:
אף אחד פה לא בא לשיעור דברי כיבושין. נו באמת.

פעם בשבוע צריך משהו כזה כאן בפורום, לא כן?! :) :)
בכל פעם זה מתפרץ מכיוון אחר...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה