איך לגרום לסמארטפון מוות בעריסה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1114630:
וסתם כך הרשו לי לחלוק על ויקיפדיה, כי קצת מגוחך שבכל פעם שעולה שאלה מכל תחום שהוא- ויקיפדיה היא המילה האחרונה. כולנו יודעים ומכירים את מהותה כדי להבין שהיא לא בת סמכא לשום דבר מלבד הואי.
א.
כשאני מצטט מויקיפדיה, אני לא בא להביא ראיה, אני בסך הכל משתמש בהגדה שניתנת שם כי היא מנוסחת הרבה יותר טוב ממה שאני יודע לנסח.
ב.
הרשי לי להעיר את תשומת ליבך לעובדות הבאות:
עורכי "Nature", כתב העת המדעי המוביל בעולם, החליטו לבדוק את רמת הדיוק בשתי האנציקלופדיות. "הדיוק המדעי של ויקיפדיה הוא טוב במידה מפתיעה", כתבו עורכי כתב העת במאמר מערכת שנלווה לפרסום המחקר. "מספר הטעויות הטיפוסי למאמרים בוויקיפדיה אינו גדול במידה משמעותית מזה שבאנציקלופדיה בריטניקה". עם זאת, הם ציינו כי מאמרים רבים בוויקיפדיה כתובים ברשלנות והמבנה שלהם מבלבל או מסורבל.

העורכים בחרו 42 ערכים מדעיים ושלחו אותם לבדיקת מומחים שונים בתחום, שהתבקשו לחפש טעויות ואי דיוקים. כל מומחה בדק ערך אחד משתי האנציקלופדיות, ולא נאמר לו מהיכן נלקחו המאמרים שבדק. מממצאי הבדיקה עולה כי נמצאו שמונה טעויות חמורות בכל הערכים שנבדקו, כמו פרשנות שגויה של מושגים חשובים - ארבע בכל אנציקלופדיה. אך בשתי האנציקלופדיות התגלו אי דיוקים רבים, כמו "טעויות עובדתיות, השמטות או הצהרות מטעות". בוויקיפדיה נמצאו 162 אי דיוקים ובבריטניקה - 123. במלים אחרות, בוויקיפדיה נמצאו, בממוצע, ארבעה אי דיוקים לכל ערך ובבריטניקה שלושה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1114621:
אשמח להבין למה התכוונת כשכתבת שבהיעדר אהבה צריך לפנות למקצוענים?
א.
עם הרבה אהבה לרכב, ייתכן שתוכל ללמוד לעשות את כל הטיפולים הנדרשים לבד, אבל זה יגרום לך לבזבז זמן יקר בניסוי וטעייה, ואולי בדרך גם תהרוס כמה דברים שאין לך מושג איך לתקן אותם.
ב.
הורה אוהב, שולח אותו לטיפול מקצועי כשצריך, הרבה מהמקרים של ילדים שנושרים מהמערכת, הם דווקא בשל "אהבה" שמנעה מהם את המגיע להם.

אכן לא הבנת.
לא התכוונתי שרק אז צריך את המקצוענים, רק שאז אין בכלל אפשרות לעשות משהו עם היתרון ההורי שהבנתי שיש כאן.

בקשר להשוואה בין הרכב לילד, אתה נשמע מקצוען. מאיזה בחינה? מתופעת הלואי של המקצוענים שרואים את העולם כאוסף של תופעות פיזיולגיות וכימיות. לא יודעים בכלל מהי אהבה. סליחה על הישירות.
כל אמא יודעת שרצונה וחכמתה עומדים לתינוקה וממש מעט מאוד משפע העזרה המקצועית שהיא מקבלת מהטיפת חלב/הנחיית הורים/מדור חינוך ובריאות הנערך בטוב טעם במוסף השבועי.
אולי בריאותית אפשר לגדל ילדים "לפי הספר", חינוכית, זה אשליה. החלק המקצועי הוא מין ייעוץ דל שמסוגל לעזור מעט לפי רמת רצון ההורה לחנך את ילדו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;1114613:
תחת חופש הביטוי, ארשה לעצמי לחלוק על גאוני הנפש ודעתני החינוך.
אומר רק שדעתי היא שבהחלט יש מקרים שחבלה "לא מכוונת" של צעצוע בר החלפה תציל ילד מקלקול.
בהרבה מקרים חבלה מכוונת עדיפה אף יותר.
הרבה אהבה (בהעדרה, באמת צריך מקצוענים) עם נוקשות אפי' ברוטאלית בדיוק כמו כשהוא בדרך לנגוע בתיל חשוף עם מתח גבוה.

אני מרשה למחוק את דברי תחת הידיעה כי בעל המאה הוא בעל הדעה.

אם הצעצוע בר החלפה איך זה יציל אותו מהתמכרות?
אם מדובר בנער בוגר זאת אלימות ופגיעה אנושה
ההשוואה לגדר תיל חשוף זאת דמגוגיה ואשיב לך באותו סגנון: האם תדפוק כדור בראש של מי שמתקרב לגדר שכזאת?

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שבבריטניקה מוצאים ייעוץ לעניני חינוך וגם לא רפואה.
בריטניקה וגם ויקיפדיה הן אוסף נתונים. בשאלות של התייעצות אין צורך בנתונים, יש צורך בפרשנות וניתוח נכונים של נתונים, וזו הבעיה, שמביאים את הנתונים שיתכן מאוד שהם נכונים אבל הפרשנות מאוד חובבנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;1114643:
אכן לא הבנת.
לא התכוונתי שרק אז צריך את המקצוענים, רק שאז אין בכלל אפשרות לעשות משהו עם היתרון ההורי שהבנתי שיש כאן.

בקשר להשוואה בין הרכב לילד, אתה נשמע מקצוען. מאיזה בחינה? מתופעת הלואי של המקצוענים שרואים את העולם כאוסף של תופעות פיזיולגיות וכימיות. לא יודעים בכלל מהי אהבה. סליחה על הישירות.
כל אמא יודעת שרצונה וחכמתה עומדים לתינוקה וממש מעט מאוד משפע העזרה המקצועית שהיא מקבלת מהטיפת חלב/הנחיית הורים/מדור חינוך ובריאות הנערך בטוב טעם במוסף השבועי.
אולי בריאותית אפשר לגדל ילדים "לפי הספר", חינוכית, זה אשליה. החלק המקצועי הוא מין ייעוץ דל שמסוגל לעזור מעט לפי רמת רצון ההורה לחנך את ילדו.
אני אוסיף על כך ואומר, כי גם אהבה היא מדע מדוייק, יש אהבות רעות ויש אהבות טובות (עיין בשער האהבה בארחות צדיקים)

• הוסף לסימניות
בואו נעשה סדר... אפאחד לא חינך כאן עפי ויקיפדיה.
מישהי כאן השוותה גמילה מסמרטפון לגמילה מסמים בטענה שבגמילה מסמים מנתקים באופן מוחלט בב״א את המטופל מסמים. והוכח כאן שלא כך דרך הטיפול.
בכל מקרה מה הקשר להגדרה הזאת: חינוך עפי בריטניקה או ויקיפדיה
??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1114655:
אני לא חושבת שבבריטניקה מוצאים ייעוץ לעניני חינוך וגם לא רפואה.
בריטניקה וגם ויקיפדיה הן אוסף נתונים. בשאלות של התייעצות אין צורך בנתונים, יש צורך בפרשנות וניתוח נכונים של נתונים, וזו הבעיה, שמביאים את הנתונים שיתכן מאוד שהם נכונים אבל הפרשנות מאוד חובבנית.
על כך אני מסכים, והבהרתי את השימוש שלי בויקיפדיה. ייתכן שאחרים משתמשים בה בצורה שונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;1114658:
בואו נעשה סדר... אפאחד לא חינך כאן עפי ויקיפדיה.
מישהי כאן השוותה גמילה מסמרטפון לגמילה מסמים בטענה שבגמילה מסמים
לא השוותי. שאלתי שאלה כללית על גמילה. באמת כי התעניינתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י prog;1114652:
אם הצעצוע בר החלפה איך זה יציל אותו מהתמכרות?
אם מדובר בנער בוגר זאת אלימות ופגיעה אנושה

שים לב שתוך כדי שאלה סייגת אותה (לגיל).
וטעם ההסתייגות הוא, כי אלימות איננה כל מעשה ברוטאלי או כואב, אלא מעשה פוגע.
ההורים לפעמים יכולים לעשות ה-כ-ל בלי לפגוע בכלל. לפעמים אף בגיל מבוגר אך אז זה סיכון כמו להכות בנו גדול.
הגיל במקרה זה לא ידוע לנו, לכן דאגתי להשאיר את קביעתכם כפתוחה.

לגבי שאלת ההחלפה, זה באמת נושא למחשבה לוגית,
אבל אני מדבר מעובדות.
לפעמים זה הקש שחסר לחזרה לכביש.
נכתב ע"י prog;1114652:
ההשוואה לגדר תיל חשוף זאת דמגוגיה ואשיב לך באותו סגנון: האם תדפוק כדור בראש של מי שמתקרב לגדר שכזאת?

המחשת לי מצויין את דעתך, ואף הסכמתי עימה, רק שכתבתי שה תלוי בטיב הקשר והתקשורת בין החונך לחניך.
אגב, לא התכוונתי בהשוואה להעביר תובנות מעשיות משם לפה, אלא להמחיש את דרגת הברוטאליות שאבי היה נוהג עימי במקרה כזה ..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ר.ז.;1114525:
סליחה מראש על ההתערבות:

למה כולם קופצים על עצם הרעיון ומציעים לגשת לעזרה.
הרי זה מה שנעשה כאן.

מחברי פרוג היקרים התבקשה כאן עזרה מקצועית בתחום העיסוק - בפרט מאד ספציפי. יש לכם אופציה לעזור?
ה"עייצעס" נכונים. ואפשר לחלוק על חלקם.
אבל זה ה'מסביב'.
תנו עזרה במה שנתבקשתם: קרי: איך אפשר לגרום ליצור הזה להתקלקל "מעצמו". ומעצמו ממש. ללא מגע יד אדם (פועל גנב כנראה לא יועיל - מה? הוא צריך להפנים שהמכשיר 'הלך'. ואולי דווקא כן?? חוצמזה - איזה מן פועל מגיע באמצע הלילה - הזמן שהדבר הזה מונח על השולחן, כפי שהבנתי...)

אופציה של זרם. וירוס. נו?? מה עוד?? חדדו מוחות.
במילים יפות (נהניתי...) "מוות בעריסה"...

יפה! תגובה עניינית כמו שצריך! ביקשתי עזרה טכנית ולא חינוכית.

אבל אני בכל זאת מעריך תגובות ענייניות אחרות שבאו לעזור, וכמובן לא אלו שתפסו פה טרמפ לחסל חשבונות...

כפי שציינתי העניין אכן בטיפול חינוכי מקצועי. ועכשיו אני יגיד לכם את מה אני חושב בעצמי:
כמה אנשים בינינו משתמשים ברשת לשימוש מיקצועי 100 אחוז של הזמן? כמה? נו תודו שפה מציצים לחדשות ושם להמצאות וכ' כו'...

מה שאני מנסה לומר הוא, שגם אנו כמבוגרים שהתקלקל לנו המחשב, יש תובנה שלא תמיד מוכנים להודות בה, שיש איזשהו שחרור כזה, חופש כזה, ובפער הזה שנוצר, יש זמן לחשוב.

כשהייתי בשנות נישואי הראשונות לא הייתה לי מלחייה בבית, למה? סתם כי התעצלתי לקנות... מה יצא מזה? שאני ואשתי התרגלנו לאכול בלי מלח!

הרעיון כאן לא דומה לסמים כ"כ. גם לא התקרבות למתח חשמלי חשוף. לא צריכים לתת כדור בראש, רק להרוויח זמן יקר מאד שבו אפשר לדבר, לתקשר, ואולי גם לתפוס את מקומו של הסמארט הזה שגורם לילדים להיות כ"כ לא סמארט.

אגב, מכשיר אחר יהיה מעט משוכלל יותר, אבל "איכות" הזבל שבו תשאר הרי אותה האיכות אז למה לא להרוויח את הימים האלו שאפשר להכות בברזל החם?

ולאלו שאומרים שיש כאן איזו התעללות בנפש של היליד, אני מזכיר לכם, מוות בעריסה, זה מה שביקשתי...

אגב 24V בכניסה, זה באמת מה שעלה לי בראש, השאלה אם המכשיר צריך להיות כבוי או דלוק?

• הוסף לסימניות
התמכרות לנט היא לפעמים נרכשת ובהעדר זמינות היא נעלמת
בשבת הוא מצליח לא לגלוש ב"ה?
כשהוא במקום שזה לא מתאים הוא מתנתק?
הוא יתנתק אם תהיה לו בעיה עם המכשיר או לפחות יעשה חושבים מחדש לפני רכישת מכשיר חדש
ואולי אבא שלו הדואג יקנה לו בנדיבות סמארטפון כשר על חשבונו.

אבל נראה לי שרעיון הכי טוב זה להוציא לו את הטעם מהגלישה, להרוס לו את חווית הגלישה ע"י גרימת נזק למכשיר שעבוד לאט, להעמיס את הזכרון שלו או להלביש לו איזה וירוס שגורם ליישומים מכבידים וכדו'
בהצלחה רבה!

• הוסף לסימניות
יש למשהו וירוס כזה?

• הוסף לסימניות
אני הייתי מחליף רום ובאמצע הצריבה מנתק את המכשיר מהחשמל (בטריה)

• הוסף לסימניות
עצה מעשית אין לי כ"כ לתת לכם, אבל ראיתי בפורום כבר לא פעם שנהוג להעלות שמם של חולים וזקוקים לישועה בעבור שכל הקהל הקדוש יתפלל עבורם, אני פותח (תחשבו על הבחור, אין צורך בשם...):

א - י

• הוסף לסימניות
תדבר עם פופקו
הוא יוכל למצוא לך רעיון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GolanArt;1115541:
יפה! תגובה עניינית כמו שצריך! ביקשתי עזרה טכנית ולא חינוכית.

אבל אני בכל זאת מעריך תגובות ענייניות אחרות שבאו לעזור, וכמובן לא אלו שתפסו פה טרמפ לחסל חשבונות...

כפי שציינתי העניין אכן בטיפול חינוכי מקצועי. ועכשיו אני יגיד לכם את מה אני חושב בעצמי:
כמה אנשים בינינו משתמשים ברשת לשימוש מיקצועי 100 אחוז של הזמן? כמה? נו תודו שפה מציצים לחדשות ושם להמצאות וכ' כו'...

מה שאני מנסה לומר הוא, שגם אנו כמבוגרים שהתקלקל לנו המחשב, יש תובנה שלא תמיד מוכנים להודות בה, שיש איזשהו שחרור כזה, חופש כזה, ובפער הזה שנוצר, יש זמן לחשוב.

כשהייתי בשנות נישואי הראשונות לא הייתה לי מלחייה בבית, למה? סתם כי התעצלתי לקנות... מה יצא מזה? שאני ואשתי התרגלנו לאכול בלי מלח!

הרעיון כאן לא דומה לסמים כ"כ. גם לא התקרבות למתח חשמלי חשוף. לא צריכים לתת כדור בראש, רק להרוויח זמן יקר מאד שבו אפשר לדבר, לתקשר, ואולי גם לתפוס את מקומו של הסמארט הזה שגורם לילדים להיות כ"כ לא סמארט.

אגב, מכשיר אחר יהיה מעט משוכלל יותר, אבל "איכות" הזבל שבו תשאר הרי אותה האיכות אז למה לא להרוויח את הימים האלו שאפשר להכות בברזל החם?

ולאלו שאומרים שיש כאן איזו התעללות בנפש של היליד, אני מזכיר לכם, מוות בעריסה, זה מה שביקשתי...

אגב 24V בכניסה, זה באמת מה שעלה לי בראש, השאלה אם המכשיר צריך להיות כבוי או דלוק?

זה לא משנה ברגע שהמכשיר מנסה להטעין את עצמו ואין לא את הזרם הנכון שהוא צריך לקבל אז הוא שורף את המכשיר.

• הוסף לסימניות
אני פשוט מזועזע מהלך הרוח פה!!

זה גזל!!!
בגלל שאחד מבין (או שרבותיו הורו לו) שסמארטפון מקלקל/הורס/הורג/כל התשובות נכונות, אז מותר לו להרוס מכשיר של מישהו אחר?!?! מכשיר כזה העלות שלו יכולה להגיע ל4,000 ש"ח!

בושה שלפה הגענו היום.
כולם נהיו "ה"רבנים "ה"שופטים ו"ה"שוטרים שמבצעים.

רכב זה כלי הרג - נקודה! עכשיו יענו לי, זה תלוי איך משתמשים בו... ובסמארטפון לא תלוי איך משתמשים?! בגלל שרכב יכול לדרוס אז נשרוף את הרכב של השכן בשביל להציל אותו?!

הזילות בכספי השני מעוררת סלידה.

וסליחה על המילים הקשות.

נ.ב. או שהודעתי תימחק או שהאשכול יסגר, המנהלים יעשו מה שבדעתם, אך לדעתי אשכול כזה צריך להימחק מיידית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116040:

זה גזל!!!
בגלל שאחד מבין (או שרבותיו הורו לו) שסמארטפון מקלקל/הורס/הורג/כל התשובות נכונות, אז מותר לו להרוס מכשיר של מישהו אחר?!?! מכשיר כזה העלות שלו יכולה להגיע ל4,000 ש"ח!

בושה שלפה הגענו היום.

רכב זה כלי הרג - נקודה! עכשיו יענו לי, זה תלוי איך משתמשים בו... ובסמארטפון לא תלוי איך משתמשים?! בגלל שרכב יכול לדרוס אז נשרוף את הרכב של השכן בשביל להציל אותו?!

הזילות בכספי השני מעוררת סלידה.

וסליחה על המילים הקשות.

נ.ב. או שהודעתי תימחק או שהאשכול יסגר, המנהלים יעשו מה שבדעתם, אך לדעתי אשכול כזה צריך להימחק מיידית.

מאיפה אתה יודע במה מדובר?
אולי זה ההורים שלו בהוראת רב?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י arye770;1116040:

זה גזל!!!

בושה שלפה הגענו היום.
צפה בקובץ המצורף 175257

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה