דרוש מידע איך להתווכח נכון?

• הוסף לסימניות
עצם התקיפה מראה שלא באמת סגור על עצמו לגמרי
לא תמיד. יש אנשים שבאמת ובתמים נפגעים כשמישהו מטיל ספק בדעות שלהם.
ומצד הנתקף -אם הוא מותקף אבל מגלה שיש צדק בדברים אז במקום לתקוף חזרה
שישמח בזה שהתחדש לו משהו (ושווה לשלם עלבון קטן כדי לקבל מיידע ערכי וחשוב)
איזהו חכם? הלומד מכל אדם.

• הוסף לסימניות
חכמת הויכוח (קרדיט: יומן תלמידה עתיק)
שני אנשים החליטו פעם
החלטה שיש בה טעם
לעולם לא נתוכח
על דברים של "מה בכך"
ומאז פורץ כל פעם
ביניהם ויכוח זעם
אם אותו ענין שייך
לדברים של "מה בכך"

• הוסף לסימניות
לא תמיד. יש אנשים שבאמת ובתמים נפגעים כשמישהו מטיל ספק בדעות שלהם.
נכון,אבל בעומק יותר לדעתי אם נניח רק לצייר
כדי להבין

שפלוני דן עם אלמוני פלוני הוא איש חכם ובטוח באמת באמת שהוא צודק(ואכן הוא באמת צודק)
ומגיע אלמוני שהוא איש פשוט ביותר
ויוצא על פלוני וצוחק עליו

האם פלוני יפגע?

לדעתי תלוי מאוד!!

אם הוא בטוח במיליון אחוז שהוא צודק(כמו לדוגמה שאם ראה את הדעה שלו באחד מספרי הראשונים
או ששמע אדם אחר חשוב וגדול אומר כך)
אז הוא לא ייפגע

אם הוא מסתפק(אפילו ספק קטן)
אז זה שהוא ייפגע יוכיח שהוא לא סגור על עצמו במאה אחוז

• הוסף לסימניות
אם מישהו טוען שהדעה שלך לא נכונה - מבחינתו כמובן - זה כבר הופך אותך לחסר שכל ולנבער מדעת?
זו הצרה של הפרשנויות הלא נכונות והסקת מסקנות שגויות -
לא הצלחתי במשהו? - אני כישלון.
מישהו חולק על הדעה שלי? - הוא אומר שאני טיפש.
מישהו שואל משהו? - הוא חולק על גדולי ישראל/אין לו אמונה.
למישהו לא היה זמן בשבילי? - הוא שונא אותי/ מתנכל לי.
הילד לא מרוצה? - אני אמא לא טובה.
הילד לא הצליח? - הוא לא רוצה מספיק.
ועוד כהנה וכהנה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יתכן שזה עניין של שני סוגי האישיות.
הרי לפי מחקרים ותאוריות רבות כל העולם מחולק לשתיים (בנוסף לחלוקות נוספות מפורטות יותר)
אסרטיבי ונסער. (Turbulent and Assertive)

בקצרה
האסרטיבי הוא הבטוח יותר בדעותיו, מרגיש צודק וחכם, גם אם טועה - או לא מתקשה להתמודד עם זה
מצד שני - הו אלא פתוח לשמוע ביקורת, פחות משוחרר בשיח.

הנסער - יותר ''שם'' על דעות של אחרים, כשמישהו מבטל אותו - הוא חש כאילו ביטלו את כל אישיתו,
בדרך כלל הוא בטוח שהוא הטועה, (דוגמא להלך מחשב של נסער - למה לא עניתי לו כך וכך? הייתי יכול לדפוק לו תשובה ניצחת יותר)
מאידך - פתוח לביקורת, גמיש וזורם יותר בדיונים מפתוח רגשית

• הוסף לסימניות
למען האמת פעם הייתי מתווכחת הרבה בפורומים. אני חושבת שהדבר שהכי עזר לי הוא להבין שויכוח בשום אופן לא ישנה את הדעה של הצד השני. קראתי גם שמחקרים הראו שכששני צדדים מתווכחים לא רק שהם לא משכנעים זה את זה, להיפך- כל אחד יוצא מהויכוח כשהוא עוד יותר מחוזק בדעה שלו, בגלל שויכוח מאלץ אותם להיות יצירתיים ולחשוב על הוכחות וטענות מגוונות שרק מחזקים את הביטחון באמונה האישית שלהם.

כשהבנתי את זה, פשוט לאט לאט התחלתי להירגע ולהיות מסוגלת לעבור על פני דעות הזויות/נתונים שגויים/קונספירציות ולהמשיך הלאה בידיעה שזה פשוט לא עסק שלי, ושלא משנה מה אומר עדיין יהיו אנשים עם דעות אחרות, וכן גם אם אני *בטוחה* שהם טועים, ויכוח בפורום אינטרנט אנונימי בטוח לא יהיה הסיבה שהם יראו את האור.

הרבה הצלחה!

• הוסף לסימניות
למען האמת פעם הייתי מתווכחת הרבה בפורומים.
את צודקת,
אם כי אני לא תמיד מדברת במובנים של לראות את האור.
אפילו ויכוח סתמי יכול להפוך (בכשרון רב) לתגרה מילולית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה