איך לוקחים מידות?

• הוסף לסימניות
רוצים לקחת מידות לארון אמבטיה, אבל עוד לא שמו קרמיקה בקירות, ניתןמקלחת מידות בכזאת צורה?

• הוסף לסימניות
רוצים לקחת מידות לארון אמבטיה, אבל עוד לא שמו קרמיקה בקירות, ניתןמקלחת מידות בכזאת צורה?
עדיף שלא.
את יודעת מה עובי הקרמיקה?
קחי 2 ס"מ מכל צד.

• הוסף לסימניות
בס"ד

לא כדאי למדוד לפני טיח וחיפוי.
חבל שהארון לא יצא תואם לשטח

• הוסף לסימניות
מאד עדיף שלא.
אבל אם כן תתיעצי עם הקבלן בשטח. במקום בחישוב מדויק הוא יוכל להגיע לך מה המידה הסופית.
ואולי גם אם הוא יגיד לך את המידה הוא ירגיש מחויב להגיע אליה.
אני הייתי מאד לחוצה בזמן ועשינו כך ויצא מצוין. אבל ממש עמדנו שם שתינו עם הרצף (שבצע את החיפוי) וחשבנו על חצאי ס"מ.
גם מאד תלוי איפה זה כי לפעמים לא קרה כלום אם נשאר ס"מ בין הארון לאמבטיה. (אבל אם זה צריך להיות בין שתי קירות זה יותר משמעותי)

• הוסף לסימניות
לפעמים סטיה של כמה מ"מ יכולה להיות משמעותית
תלוי אם זה בתוך נישה או לא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

שואלת בשביל מישהו, שאלה דחופה.
הם לקראת קנית דירה אחרי שמאות מוקדמת, זו דירה שהורחבה בהיתר לפני שנים רבות (השרטוט של ההיתר עוד היה ידני..)
לפני החתימות הם גילו שהמוכרים לא בנו לפי ההיתר, אבל המוכרים טענו שרק בנו פחות ולא חרגו בכלום כך שלכאורה זה פחות בעיה.
אין להם תעודת גמר.
הם עשו שמאות מוקדמת כדי לדעת במה מדובר ומה הגודל המקורי, בשמאות השמאי לא כתב כלום על חריגות, אבל הם שמו לב בשרטוט של תסריט הבית המשותף וגם בסקיצה של השמאי (הביא ללא מידות) שיש קטע שלא מסומן בגרמושקה של ההיתר והוא בתכלס כן בנוי.
השאלה שלי - האם יתכן שבטאבו (אם אני מבינה נכון הטאבו זה תשריט בית משותף) הם סימנו קטע שלא בנו בהיתר וחישבו גם אותו בשטח הסופי? מי מעדכן את הטאבו בכלל?
ומה בתכלס קובע? הגרמושקה או התשריט בית משותף? מצרפת את שניהם, הקפתי בעיגול כחול את הפער - שימו לב לקיר שגובל עם הדירה ממול.
אציין שזו דירה של פינוי בינוי עתידי, כך שהם רוצים לדעת לפי מה המטרים ייקבעו.

תודה רבה.
רוצים להוסיף למטבח קיים שולחן / דלפק.
מתלבטת לגבי המידות.
חשוב לי:
שיוכלו להיכנס 5 אנשים סביב השולחן
שהשולחן לא יסתום את החלל
עוד שטח אחסון - בונוס נחמד אחרי שני הנ"ל.

האופציות מבחינתי:

1.
שולחן מלבני של כ-165 * 110
(כלומר, 3 כסאות לאורך השולחן + אופציה לכסא נוסף בראש וכסא נוסף מצדו השני)
זה לפי החישוב של 55 ס"מ מקום לכיסא. האם זה מינימום הכרחי או אפשר פחות?

האופציה הנ"ל נעימה לי יותר בעין ותיתן לי גם אכסון יותר נח,
אבל היא קצת מוגזמת מבחינת שהיא די סותמת את החלל (האורך של השולחן)

1747151249245.png

2.
שולחן ריבועי של 120 * 120
(אולי אפשר גם 110 * 110 - לא יודעת בדיוק כמה המינימום ההכרחי למקום ישיבה)
(כלומר, 2 כסאות לאורך השולחן + 2 כסאות ב'ראש' וכסא נוסף מצדו השני)
האופציה הנ"ל פחות מוצלחת מבחינת האחסון שנשאר
ומרגיש לי מוזר הצורה הריבועית.
אבל היא משאירה את המטבח פתוח ומרווח יותר.
מצד שני השולחן גולש יותר לכיוון הסלון. אם כי יש שם די שטח.

1747151296127.png

וקצת מהתוכנית הכללית, להתרשמות מהחלל והמיקום של השולחן בתוך השטח
1747151380437.png

אשמח לדעתכם על איזה מידות ללכת
תודה!!
0 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה