דרוש מידע איך לחבר מחדש בחורים לעולם התורני, ומה הפתרון למניעת נשירה?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מאמר יפה מאד, אבל רחוק מלהיות הפתרון לבעיות הדור.
כנ"ל גם רוב התגובות פה.

• הוסף לסימניות
לפחות אפשר להחשיב את זה ללימוד תורה, (להשיב לטענת הביטול תורה שאני מטייל בפרוג).
ולעצם העניין הדברים הנכתבים על ידיך, זו דעתך האישית? או שמא זו ההשקפה הטהורה העולה מתוך לימוד בספרים הק'?.
אדרבה אשמח ללבן נושאים, בצורה מכבדת ועיניינית, עד כה גיביתי את דברי בהבנת המציאות כפי שמשתקפת בדברי חז"ל, לפי הבנתי עכ"פ
על מה אתה מתבסס? על "לעולם וכו' מה שליבו חפץ"?
אי אפשר לאדם בימינו להעמיד את התורה על מאמר אחד ולומר "ואידך זיל גמור"...
אני מוכן ללבן אבל לדעתי אלו דברים פשוטים ביותר

• הוסף לסימניות
על מה אתה מתבסס? על "לעולם וכו' מה שליבו חפץ"?
אי אפשר לאדם בימינו להעמיד את התורה על מאמר אחד ולומר "ואידך זיל גמור"...
אני מוכן ללבן אבל לדעתי אלו דברים פשוטים ביותר
אשמח ללבן דברים בצורה אמיתית ומסודרת, כמקובל בעולם התורני.
כל רחשי הבטן המובאים ללא מקורות מפורשים, אין להם אחיזה במציאות כלל וכלל. ואידך זיל גמור.

נ.ב. ולמען האמת, אם אין מקורות לדבריך אינך חייב להגיב לי, ואקבל זאת בהבנה וכשם שתקבל שכר על הדרישה תקבל שכר על הפרישה....

• הוסף לסימניות
@שמח בשמחתי , קראתי בשימת לב את דבריך ואני רוצה להבין נקודה בסיסית לגביהם:
נראה שהדברים יכולים באמת להועיל לבחורים שמבינים את הערך בתורה אך אינם מצליחים למצוא בה כל משוש לליבם.
שאלתי: האם יכולה לצמוח מהם תועלת לבחורים שאינם רואים כל טעם בלהיות יהודי? איני מדבר על בחורים כופרים או מדוכאים. מדובר במסמרי הערב, בחורים שעשויים היטב מציניות טהורה, נראים טוב ומעורים היטב בחברה. הם מכירים בחובותיהם היהודיות ואינם עוברים עברות ברגל גסה, אך כל צורת החיים החרדית לטעמם היא בלוף מתחים ועסקנות ומה לעשות, הם פשוט צריכים להתמודד עם עובדת הולדתם כיהודים. הם מזדהים היטב עם כל בן אנוש בן גילם מסקנדינביה ואינם מוצאים כל רגש או סיבה לשאוף או להרגיש אחרת ממנו.
האם הובנתי?
אמנם יש לדון אם שיעורם של הבחורים האלו באוכלוסיה שווה התייחסות (לדעתי כן) אבל האם דבריכם יכולים להועיל גם להם?
איני שואל סתם.

• הוסף לסימניות
אשמח ללבן דברים בצורה אמיתית ומסודרת, כמקובל בעולם התורני.
כל רחשי הבטן המובאים ללא מקורות מפורשים, אין להם אחיזה במציאות כלל וכלל. ואידך זיל גמור.

נ.ב. ולמען האמת, אם אין מקורות לדבריך אינך חייב להגיב לי, ואקבל זאת בהבנה וכשם שתקבל שכר על הדרישה תקבל שכר על הפרישה....
על מה אתה רוצה מקור? אדרבא תביא מקור לדבריך! אמרתי שצריך "יראת שמים"!!!!! זה הרעיון של "יהודי"!!!!!! חיבורים וכדו' יש גם אצל "אומות העולם" עד כמה ניתן לעוות את השיטה??? על מה צריך להביא ראיה???!!!

• הוסף לסימניות
לא האמנתי עד כמה האשכול הזה יכה גלים. אך למען האמת איני רוצה ליטול חלק בוויכוחים המרתקים שבין המגיבים השונים, על דבר אחד אני מסכים, שמעטים הם שענו לי על שאלתי בפתיחת האשכול.
אני כותב יחד עם שותפים לפרוייקט תוכנית שתהיה פיילוט לשיטה קצת שונה מהמוכר והידוע, רציתי קצת עזרה וחוות דעת כנה ואמיתית.
מי שבאמת רוצה שיקרא ויענה לעניין: https://www.prog.co.il/threads/תהליך-עצמי-לגילוי-העילוי-שבך.1099600/#post-15725693

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה