דרוש מידע איך ללמד ילדה בת 13 להתמודד עם תסכולים?

• הוסף לסימניות
אנחנו לא מחפשים משהו ללכת אליו
אלא לעבוד עליו בבית..

זה לא העניין..
אנחנו רוצים ללמד אותה בבית
לא הכל רצים לטיפול!
אבל יש דברים שכן צריך ללכת בהם לטיפול וצריך לדעת להבחין מתי אפשר לטפל בבית ומתי רצוי ללכת לאיש מקצוע (ולא למטפל בשיטה עלומה כלשהי)
ממש ככה
היום מילת קסם זה "טיפול"
לדעתי זה עניין של דוגמא אישית להראות איך אנחנו
מתמודדים עם תסכול בדרך אגב...
להתנהגות שלנו יש השפעה שיכולה להתבטא גם אחרי זמן רב צריך סבלנות
פשוט לחשוף קצת מעצמנו כהורים.... להראות את הילד שבתוכנו +איך מתמודדים.
לילדים עם סף תסכול נמוך זה יפה מאד בתיאוריה במציאות זה קשה מאד.
ואני מתכוונת לילדים שאין להם את היכולת הטכנית להתמודד עם אכזבה, עם תסכול, אין להם מושג מה עושים התחושה הזאת.

• הוסף לסימניות
בלי קשר לפותח האשכול ולא באופן אישי בכלל
ומה הענין לא טיפול?
חוץ מהכסף שזה יקר. אם זה טיפול טוב, שעושה את העבודה בלי נזקים בדרך ועם קבלות של הצלחה.והכי חשוב הרבה יותר מהר. להורים יש עוד ילדים. טרדות, הם גם מתוסכלים מהמצב. ראיתי הרבה מורות לחשבון שהילדיות שלהן לא מוכשרות בחשבון והם שולחים לשיעורים פרטיים. כי אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים.
אני אסביר
אבל יש דברים שכן צריך ללכת בהם לטיפול וצריך לדעת להבחין מתי אפשר לטפל בבית ומתי רצוי ללכת לאיש מקצוע (ולא למטפל בשיטה עלומה כלשהי)

לילדים עם סף תסכול נמוך זה יפה מאד בתיאוריה במציאות זה קשה מאד.
ואני מתכוונת לילדים שאין להם את היכולת הטכנית להתמודד עם אכזבה, עם תסכול, אין להם מושג מה עושים התחושה הזאת.
אני חושב שטיפול זה רק אחרי שמוצו כל הדרכים ושמדובר בבעיה שהיא כבר מונצחת!
ההבדל אם הילד התקדם מעצמו או שהלך ל"טיפול " /גורם חיצוני זה שמים וארץ
המון פעמים הטיפול רק מנציח את הבעיה וגורם לילד חוסר אמון בעצמו....
מאשר ילד שראה דוגמא והתקדם אחרי הכל ילדים זה דבר גמיש
זה לא עובד שכל בעיה/דבר/נקודה שהורה מצא בילד...זה ישר לקחת לטיפול...

• הוסף לסימניות
אני אסביר

אני חושב שטיפול זה רק אחרי שמוצו כל הדרכים ושמדובר בבעיה שהיא כבר מונצחת!
ההבדל אם הילד התקדם מעצמו או שהלך ל"טיפול " /גורם חיצוני זה שמים וארץ
המון פעמים הטיפול רק מנציח את הבעיה וגורם לילד חוסר אמון בעצמו....
מאשר ילד שראה דוגמא והתקדם אחרי הכל ילדים זה דבר גמיש
זה לא עובד שכל בעיה/דבר/נקודה שהורה מצא בילד...זה ישר לקחת לטיפול...
אתם צודקים, אבל כנראה לא התמודדתם ספציפית עם ילד עם תסכול נמוך
במידה ויש לילד סף תסכול נמוך זאת נקודה שהילד סובל בה.
הטיפול גורם לילד להתקדם ולהאמין בעצמו, הטיפול נותן לילד כלים איך להתמודד מול כשלונות ואכזבות.
ואילו חוסר הטיפול גורם לילד לחוסר ביטחון עצמי וחוסר הערכה עצמית כי הוא לא יודע להתמודד עם אכזבה והוא יעדיף להגיד אני לא יודע/ אני לא רוצה לנסות מאשר לנסות ואולי להצליח ואולי להכשל.
ילד עם סף תסכול נמוך גם סובל מבחינה חברתית כי בכל משחק הוא חייב לנצח ובמידה והוא לא מנצח הוא לא יודע איך להתמודד עם האכזבה והחברים מזהים אותו כילד חריג.

• הוסף לסימניות
קצת פרופורציות
טיפול הוא דבר שתמיד יכול לקדם ולעשות טוב
הדרכת הורים - אין כמעט הורים שלא יהנו וייתרמו מכך
אבל
מכאן ועד לשלוח לטיפול על סמך שאלה קצרה, נראה לי קצת רחוק.
בפרט שהבנו מפותחת האשכול שהבת שלה לא תלך...

אני חושבת שלהמון בנות בגיל הזה יש קושי בקטע הזה, וצריך לבדוק אם באמת המצב שלה ביחס לאחרות כל כך חריג.

ובקשר לשאלה עצמה. נראה לי שדבר ראשון חשוב להכיל אותה עם הקושי שלה, לא לכעוס או לבקר (למרות שזה מפוצץץץץ). כדאי לזכור שכשילד מתנהג לא כפי שאנחנו מצפים ממנו זה גם קשה לו. וכשאנחנו איתו אנחנו משדרים לו שאנחנו אוהבים אותו ומאמינים בו גם ככה, וזה בונה בתוכו את האימון בעצמו וביכולת שלו להשתנות.
לומר משהו כמו - אני מבינה שקשה לך, זה באמת מעצבן כשרוצים משהו ואי אפשר לקבל אותו. זה נורמלי שקשה לנו במצב כזה. אבל בטוח שיש לך כח להתמודד.
ללמד להתמודד - זה רק בזמני רוגע, לדבר על זה בכבוד ובגובה העיניים. לא בזמן הקושי.

• הוסף לסימניות
השאלה בכלל אם מאז ומתמיד היא ככה
או שאלו התנהגויות חדשות
יתכן ובכלל אלו משברי ההתבגרות.

• הוסף לסימניות
אפשר לשלוח אותה סתם לחוג ציור/מחול או מה שהיא אוהבת
ושם היא תיחשף לתסכולים ותהיה חייבת לרסן את עצמה כי מול חברות ולא בבית פחות נעים...
ככה היא תלמד את עצמה להתמודד עם תסכולים

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת