דרוש מידע איך ללמוד לקרוא ולהבין נתוני מזג אוויר בצורה מעשית?

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

אני מאוד רוצה ללמוד בצורה מקצועית יותר כיצד לקרוא ולהבין את הנתונים באתרי מזג האוויר השונים (למשל Weather2day, 02ws והשירות המטאורולוגי), ובעיקר איך להסיק מהם מסקנות פרקטיות לגבי:

• גשם ומשקעים (כמה מ"מ נחשב משמעותי?)
  • טמפרטורות ותחושת קור
  • עוצמת וכיוון הרוח
  • סימולציות ומפות עננים
המטרה שלי היא לדעת להחליט בצורה נכונה אם צריך לקחת מטריה ומעיל, או אם כדאי לצאת לפעילויות בחוץ כמו קניות או מפגש עם חברים.

אשמח מאוד לקבל טיפים, המלצות או קישורים להסברים ברורים בנושא הזה, שיכולים לעזור למשתמש רגיל ולא בהכרח ברמה של חזאי מקצועי.

תודה רבה מראש!

• הוסף לסימניות
שלום לכולם,

אני מאוד רוצה ללמוד בצורה מקצועית יותר כיצד לקרוא ולהבין את הנתונים באתרי מזג האוויר השונים (למשל Weather2day, 02ws והשירות המטאורולוגי), ובעיקר איך להסיק מהם מסקנות פרקטיות לגבי:

• גשם ומשקעים (כמה מ"מ נחשב משמעותי?)
  • טמפרטורות ותחושת קור
  • עוצמת וכיוון הרוח
  • סימולציות ומפות עננים
המטרה שלי היא לדעת להחליט בצורה נכונה אם צריך לקחת מטריה ומעיל, או אם כדאי לצאת לפעילויות בחוץ כמו קניות או מפגש עם חברים.

אשמח מאוד לקבל טיפים, המלצות או קישורים להסברים ברורים בנושא הזה, שיכולים לעזור למשתמש רגיל ולא בהכרח ברמה של חזאי מקצועי.

תודה רבה מראש!
פה אפשר להחכים בצורה מקצועית
https://weather-forum.co.il/topic/585/מדריך-לניתוח-מפות-המודלים-חלק-1?lang=he

• הוסף לסימניות

אבל כדי להתחיל לפי הסדר -

• הוסף לסימניות

תודה רבה מראש!
כדי שלא תתאכזבו
המטרה שלכם מאוד יומרנית, ובשביל זה אפילו לא מספיק להיות חזאי מקצועי, אלא הרבה הרבה נסיון ספציפי באיזור ספציפי, כולל מדידות עצמאיות ורישומים, ונסיון לתרגם תחזיות ע''פ מסקנות קודמות.
רק לשם דוגמא, רוח זה דבר שיש לו השפעה קריטית על מדד קור, 7 מעלות עם רוחות חזקות ירגיש יותר קר מ-0 מעלות בלי רוח בכלל.
יש איזורים שיש בהם פחות רוח, בגלל הבניינים הצפופים, או שנמצאים ברחוב נמוך ומוקף.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולם (@אייזי @מנוי פרימיום @גלגל הצבעים ) על התשובות והקישורים!
אני מעריך מאוד את העזרה וההכוונה למדריכים המפורטים.

ברור לי שלא אהיה חזאי מקצועי, אבל בהחלט הייתי רוצה להכיר את התחום מספיק טוב כדי לקבל החלטות יומיומיות פרקטיות, כמו לצאת לקניות, לפגוש חברים או להחליט אם לקחת מטריה או מעיל.

אני אעבור על החומר שהצעתם, ואשמח אם יהיו לי עוד שאלות להמשיך ולהיעזר בכם כאן בפורום.

תודה שוב על הסבלנות וההסברים!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה