איך לתפוס חניה...

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• ביג.jpg
    KB 405.6 · צפיות: 30
  • קלמן.jpg
    KB 435.2 · צפיות: 24
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י איש טוב;956210:
עזבו את בראשית?????

קלמן V יצא עם טיזר...
מעצבן, אבל בראשית עלו על הטרמפ
כך אני מבינה... תתקנו אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
מחריד!!!!!!!!!!!
אפילו לא התעכבתי על המודעה,
היה לי ברור שזה המשך של הטיזר!!!

• הוסף לסימניות
מעניין, בדיוק עכשיו אני רואה מאמר שנוחעם כתב בדיוק על המקרה הזה:

חוצפה ממבט ראשון

נוהגים אנ"ש לספר סיפורים רבים על אדמו"רים נשגבים. אך מעטים הם הסיפורים שמבטאים גדולתו של החסיד דווקא.

בפתחו של האדמו"ר ר' שלומל'ה מזוויהל זי"ע התדפק חסיד שמכר נעליים ודמעה אחת חונקת את גרונו. הגבאי שחש בכך זירז את כניסתו אל הקודש פנימה. האדמו"ר הופתע מבקשתו: רבי, יהודי פתח חנות נעליים מול החנות שלי, עזריני שלא תהא עיני צרה בו. האדמו"ר איחל לו כרצונו.

חודש שלאחר מכן שוב התדפק החסיד, הפעם בקשתו נשגבת יותר: רבי, אנא, לא די לי בכך שעיני אינה צרה בו, עזריני שאראה בכל קונה הנכנס לחנותו כאילו הוא נכנס לחנותי שלי. האדמו"ר כדרכו איחל לו גם זאת. חודש לאחר מכן שוב התדפק, והפעם לא וויתר: אנא אדמו"רי, אין זה מספיק לי במלחמת יצרי, פעל לטובתי ואזכה שאשמח שמחה עצומה על כל יהודי שנכנס בחנות של מתחרי, יותר מאשר אילו היה קונה נעליים אצלי.

נעזוב לרגע קט את החסיד, לטובת האנטיתזה המובהקת, הפרסומאי הדשן והמושחת, ולשלושה כללי ברזל בעולם הפרסום המגזרי.

הכלל הראשון: קליק ממבט ראשון.

"בפרסום אין חוקים ואין כללים", משפט שעל-פניו מבטא בורגניות מצויה של פרסומאי-דגול, שמרגיש בכך עליונות מעל כל מי שמתדפק על דלתות המקצוע, לאמר, 'חבוב, זה לא פשוט התחום הזה, אין בו חוקים וכללים'… אך מאחורי המשפט הזה, לשם שינוי, מסתתרת 'גם' אמת חקוקה בסלע.

בזמננו אנו מופצצים בכמויות מדיה אדירות, 'עניינים' יום ראשון, 'משפחה' יום שני, יתד יום ג', קו עיתונות יום ד', תריסר מליון מקומוני יום חמישי וקיבולת קיבה שלילית של יומונים בכל ימות השבוע בכלל, וימי שישי בפרט. הטבע האנושי שהרגיש מאוים מכמויות המסרים פיתח לכך חיסון בדמות אדישות ועיוורון מוחלט. כאן נכנס תפקידו המרכזי של הפרסומאי למשוך את תשומת לבו "הראשונה" והבסיסית של הקורא, בטריק יצירתי כלשהו שישכנע לבזבז את השניות המעטות בעדיפות עליונה לפרינט שלו. אם הצלחנו "לכלוא" אותו במבט ראשון, עשינו את עיקר העבודה, עוד מכה בפטיש, והקמפיין נידון להצלחה. החיסון הזה דורש התחדשות מתמדת ללא גבולות, כל שבוע וכל יום מחדש. ולכן אין חוקים וכללים, אלא הצלחתו קשורה בליבת החדשנות שבו.

הכלל השני: האדם והברנז'ה.

אותנו הפרסומאים מעניין מי עשה מה, הקרדיט בצד גובר על התוכן בפנים, המאכריות הטריקים והשטיקים שמסביב – מובילים את אפנו הנתחב בעגלגליות. האדם הממוצע לעומת זאת, בוחן אך ורק את התוכן הגלוי לעין, הקרדיט בעיניו כשורה משפטית לא רלוונטית. יש ולפעמים מסתנוור הפרסומאי משורת הקרדיט, ומזניח את שדה המערכה המקצועית והאמיתית לטרף הקל של המתחרים, האדם מהשורה ישאר נאמן לתוכן ששבה את ליבו, ולא יעניין אותו המלחמה הפנימית בברנז'ה הרותחת.

הכלל השלישי: מעטנשיות

שונים אנו הפרסומאים האמונים על ערכי המוסר והמידות, מאחינו הטועים. בעיניהם, ככל שתעיז יותר לדרוך על גוויית המתחרה, והיה זה שכרך להירשם בספרי ההיסטוריה כקריאייטיבי יותר. בפרסום הגלובלי, הנפנוף במילה "יצירתי" הוא הפתח והתירוץ לכל הזוהמה, הרשעות והטירוף, והכל בשם האומנות הטהורה. אנו גאים בכך שאנו שונים, היודעים לייצר חלופות יצירתיות דווקא מתוך ההגבלה. הגבלה הכוללת את דיני השגת גבול, וביותר את הדינים שאינם כתובים.

- – -

תקופה ארוכה אני מתנזר מלנקוט בעט אותו הקפאתי הקפאה עמוקה ומבורכת. אך ישנם רגעים שבהם הזעם מייצר דיו רותח, אשר נשפך על הקלף כמבקש צדק. זאת כי בגסות עזה נרמס היום הסטטוס קוו שנשמר בקפידה על ידי כל משרדי הפרסום המגזריים, עד ליום השלישי השחור שיירשם לשמצה עוד שנים רבות.

חברת רכבים לא נודעת שכרה את שירותי "קלמן וי" ליצור מהלך פרסומי. קלמן הצליח מאד בכלל הראשון, לרכוש אהדה בקליק ממבט ראשון. שורה של טיזרים מדוברים, השקעה של הון תועפות, וגירוי שהצליח להרקיע שחקים בהמתנה דרוכה לפתרון.

מאידך, חברת ליסינג אחרת הרגישה מאויימת, ובצדק, אחרי הכל אין תחליף לקליק ממבט ראשון. ישבו המוחות וניגבו זיעה, ובצעד קר ומחושב היטב הדורש המון חוצפה, התלבשו על הטיזרים של קלמן, וכביכול הביאו את הפיצוח למגרש שלהם.

המשרד שעשה את הפארסה חתום על שורה מעוררת קנאה של מהלכים נועזים טובים ומבורכים, ונהיר שמבחינה מקצועית מדובר באחת הבשורות המתרעננות כסדר מזה שנים וגורם לכולנו אושר-עד.

גם מבחינה פרסומית נטו, ברור שהצעד הינו חכם, הם רכבו על האהדה, והבינו היטב את הכלל השני שהאנושות אינה ברנז'ה, הקרדיט לא יגרום לאנשים להבין שמדובר במתחרה. כך שמבחינתם, הרוב המוחלט יקשר את הטיזרים לביג-ליס, והטיזרים על ערמת הדולרים פעלו לטובתם. גם אם הצעד חכם, הם בוודאי לא המציאו זאת, כל בר דעת חושב על כך כנטייה ראשונית שבמוח, מכוח "כי יצר לב האדם רע מנעוריו", הם רק היו אויבער-חכומים ללכת עם זה עד התהום, ולנעוץ את העקבים עמוק בגווית המתחרה. אגב, החוכמה טמונה גם בעובדה שקלמן משך את זמן הטיזרים לזמן רב מידי, שאיפשר למתחרה לגנוב לו את ההצגה בלי לשלם על כך הון.

אך מחובת המחאה להיצמד לכלל השלישי, ולהוקיע את הצעד שבעיני הוא צעד אחד יותר מידי, ניגוד מוחלט למענטשיות בפרסום, הראוי לכל גינוי. גם אם מבחינה הלכתית ייתכן שאין כאן פגם, (ויתכן שכן), הרי מבחינת הכרך השביעי הלא כתוב ישנה כאן זעקה גדולה ומרה.

- – -

מקווה עבור עולם הפרסום שימשיך לשמור על הסטטוס קוו ההגיוני והבידול המובהק שיש לנו כבני המלך על פני כל השאר, ואולי אי פעם גם עלינו יספרו את סיפור החסיד שהאפיל על סיפורי האדמור"ים, ויודע אני שאני הוזה בזאת.

[פאשקוויל]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י R.Design;956312:
אין ספק שביג ליס יקוטלגו מעכשיו כההיפך מאמינים..

השאלה אם ה"עמך" יבינו את המירמה שנעשתה כאן? או שיחשבו שבאת זה ההמשך לטיזר...

• הוסף לסימניות
מי אמר אולי הכל השערות
וביג ליס אכן עברו לקלמן V
סתם לזרוק לשון הרע ללא מידע מדויק ....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דפסון;956423:
מי אמר אולי הכל השערות
וביג ליס אכן עברו לקלמן V
סתם לזרוק לשון הרע ללא מידע מדויק ....
חשוב לסנגר, אבל כאן, למרבה הצער, אין על מה.
על הטיזר חתום קלמן, על המודעה בראשית.
כמה אופציות יש???

• הוסף לסימניות
אני היחידה ששמחה לראות שהמודעה היא לא ההמשך של הטיזר?
כשפתחתי ת'אשכול לא לגמרי הבנתי את ההמשך של הטיזרים, היה נראה לי חיבור מאולץ משו.
מסתבר שצדקתי.
אחרי כאלו טיזרים מחכים לפרסומת וואו- מה שהפרסומת של "ביג ליס" ממש לא.

אבל עדיין צודקים כל הכעוסים למינייהם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צברית;956431:
אני היחידה ששמחה לראות שהמודעה היא לא ההמשך של הטיזר?
כשפתחתי ת'אשכול לא לגמרי הבנתי את ההמשך של הטיזרים, היה נראה לי חיבור מאולץ משו.
מסתבר שצדקתי.
אחרי כאלו טיזרים מחכים לפרסומת וואו- מה שהפרסומת של "ביג ליס" ממש לא.

אבל עדיין צודקים כל הכעוסים למינייהם...

המבט שלך הוא של קופירייטרית.
האדם ברחוב לא מסתכל ישר על הוואו שצריך לבא אלא מקשר אוטומטית למה שהחלו וניסו להכניס לו ...
אח"כ כבר קשה להוציא את הקשר המראש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;956424:
חשוב לסנגר, אבל כאן, למרבה הצער, אין על מה.
על הטיזר חתום קלמן, על המודעה בראשית.
כמה אופציות יש???
על המודעה לפי ראות עיני לא רשום בראשית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;956436:
המבט שלך הוא של קופירייטרית.
האדם ברחוב לא מסתכל ישר על הוואו שצריך לבא אלא מקשר אוטומטית למה שהחלו וניסו להכניס לו ...
אח"כ כבר קשה להוציא את הקשר המראש.

אני ממש לא קופרייטרית, מעולם לא שזפתי את התחום.
אבל המשך לא הגיוני לכל בן אדם ידגדג במח.

איך אתה מתמרן עם חנית המיני וואן הפרטית שלך? -מסתבר שקנית רכב היא החלטה לא פשוטה > "עדיין מחפש סיבה לקנות רכב חדש?
לדעתי האישית זה פשוט לא תשובה הגיונית.

בכלל אם הם מדברים על הסתבכות בחניה- משמע שהם בכלל מדברים על רכב קטן/ טכנולוגית חניה משוכללת וכדו, כי כל רכב, גם מחברת ליסינג הכי טובה בעולם צריך להחנות אותו כשגומרים ליסוע....ואז מתחילות כל הבעיות. :rolleyes:

עדיין צודקים כל הטוענים שחלק נרחב מ"האזרחים הקטנים" כלל לא יתעמק עד כדי, ויסתפק בעובדה שהגריד נראה די דומה, ושתייהם מדברים על רכבים :/

• הוסף לסימניות
מסתבר שהסיפור רק התחיל...

הודעה שקיבלתי כעת:
חציית גבול בעולם הפרסום החרדי: משרד הפרסום "בראשית" פרסם מודעת תשובה מועתקת עבור ביג ליס, על טיזרים מהקמפיין שהוכן עבור "רוזנטל רכבים". השקעת עתק עומדת לפני טמיון. ביה"ד של הרה"ג לווין שעבר על המודעות המועתקות, הוציא צו מניעה דחוף האוסר על כל העיתונים לפרסם מודעות אלו בכל מקום שהוא. שוק הפרסום החרדי עומד בפני טלטלה לא פשוטה בעקבות המעשה הנפשע שאין לו תקדים או אח ורע בשוק הפרסום הכללי בכלל ובשוק החרדי בפרט.

• הוסף לסימניות
צו המניעה הזה לא יחזיק מים.

זה יכול במקסימום למשוך זמן ולעצבן. (וגם זו טקטיקה)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חסיד;956453:
מסתבר שהסיפור רק התחיל...

הודעה שקיבלתי כעת:
חציית גבול בעולם הפרסום החרדי: משרד הפרסום "בראשית" פרסם מודעת תשובה מועתקת עבור ביג ליס, על טיזרים מהקמפיין שהוכן עבור "רוזנטל רכבים". השקעת עתק עומדת לפני טמיון. ביה"ד של הרה"ג לווין שעבר על המודעות המועתקות, הוציא צו מניעה דחוף האוסר על כל העיתונים לפרסם מודעות אלו בכל מקום שהוא. שוק הפרסום החרדי עומד בפני טלטלה לא פשוטה בעקבות המעשה הנפשע שאין לו תקדים או אח ורע בשוק הפרסום הכללי בכלל ובשוק החרדי בפרט.

אליעזר, אני יודע שאתה יודע גם לנסח... ;)

מה המקור לציטוט? חוץ מהמייל שלך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה