איך מאבדים תמונות?

• הוסף לסימניות
וזו לא שגיאת כתיב.
לצורך סיפור, אני צריכה לדעת איך בעידן שלנו (של הדיגיטאלי) יכול להיווצר מצב שיאבדו תמונות 'בלי כוונה' (- כמו שלמשל פעם, בעידן הפילם יכול היה לקרות שמישהו שרף בלי כוונה את הפילם של חברו משום שהוא לא ידע שהמצלמה המסויימת לא מחזירה מיד לאחר צילום התמונה האחרונה את הסרט אחורנית, והוא פתח אותה, או בכלל, קרה שפילם נשרפו מסיבה זו או אחרת והתמונות אבדו לנצח.) אני צריכה לכתוב על סיטואציה שאדם אחד גורם- בלי כוונה רעה - לרעהו לאבד את התמונות שצילם, ושזה יהיה בלתי ניתן לשחזור. יש כזה מצב היום?

• הוסף לסימניות
אם לוחצים על מחק תמונות במצלמה דיגיטאלית, ומיד ממשיכים לצלם על אותו כרטיס תמונות נוספות, קשה מאד עד בלתי אפשרי לשחזר.

• הוסף לסימניות
קרה לי פעם שהעברתי (לא העתקה, העברה), את התמונות למחשב, ופתאום החשמל קפץ (זה היה במוצ"ש ושכחנו להעביר את השעון שבת ממצב שעון למצב דולק), וכמה מהתמונות שבאותו רגע הועברו נמחקו.

לא היה ניתן לשחזר, למרות שניסינו (בתוכנות שיחזור פשוטות), כיון שהסקטור של התמונות נפגם בעקבות הנפילה הזו של המתח (כך הסבירו לנו).

העברתי מהכרטיס עם קורא כרטיסים, ולא דרך המצלמה. (סתם ידיעה טכנית).

שיהיה בהצלחה. זה נשמע סיפור מעניין.

• הוסף לסימניות
-קרה לי בעבר שהעברתי תמונות מכרטיס דרך קורא כרטיסים (חדש!) שכנראה היה פגום והמגעים לא היו משהו, כל התמונות נפגעו ללא תקנה!

- מחק סתם ניתן בד"כ לשחזור גם לאחר צילום מה שאין כן פירמוט, לאחרונה משהיא שלא מספיק התמצאה רק רצתה לראות סרט של בתה ומאחר שלא הכירה את ההגדרות וכו' לחצה פה, לחצה שם והתוצאה היתה עגומה למדי.

- הרבה יותר קל לאבד בימינו תמונות!

• הוסף לסימניות
אפשר גם להרטיב את הכרטיס במים.

אפשר גם פשוט לאבד את הכרטיס זה נתן לזה וההוא אמר שיעביר לההוא ובאמצע הדרך זה הלך לאיבוד
גם יכול ליפול מהיד ועד ששמים לב רכב עובר במקום ו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;624819:
אפשר גם להרטיב את הכרטיס במים.

כרטיסי זיכרון שורדים גם מכונות כביסה.
אם היה מרכך כביסה במכונת כביסה, אולי התמונות ייצאו רכות יותר.
לי נדפק כרטיס זיכרון עקב קצר חשמלי בתוך הקורא כרטיסים.
נדיר, אבל יכול לקרות חלילה.

צריך לבקש מהקב"ה שלא יהיה שום נזק ותקלה תחת ידינו.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכולכם, עזרתם לי מאוד!
ועוד שאלונת:
האם בחניוות הפוטו משתמשים בקורא כרטיסים כדי להעלות ולהדפיס את התמונות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;624843:
ועוד שאלונת:

בהחלט ישנה אופציה כזו.

• הוסף לסימניות
אופציה נוספת והכי כואבת היא:

במצלמות מסויימות ניתן לקבוע האם יהיה אפשר לצלם גם ללא כרטיס, כלומר שיתבצע כל תהליך הצילום אבל לא תישמר תמונה.
(אותו דבר לגבי צילום כשהעדשה לא מחוברת).

אני מקבל צמרמורת רק על המחשבה לצלם משהו חשוב ואז לפתוח את בית הכרטיס ולגלות שאין שם כלום..... בררררר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yossmor2;624890:

במצלמות מסויימות ניתן לקבוע האם יהיה אפשר לצלם גם ללא כרטיס, כלומר שיתבצע כל תהליך הצילום אבל לא תישמר תמונה.

אני מקבל צמרמורת רק על המחשבה לצלם משהו חשוב ואז לפתוח את בית הכרטיס ולגלות שאין שם כלום..... בררררר

מעניין שהם התאפקו לא לראות את התמונות שהם "צילמו" על צג המצלמה:)
אצלי האופצייה הנ"ל כבויה בממצלמה וטוב שכך.
כאן היא חיפשה דוגמה של תקלה בתמונות שצילמו.רק ,שבתום לב ה"פוטו" הרס.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yossmor2;624890:

לעניות דעתי במקרה כזה יש אפשרות להדפיס את התמונות.
אם זה נשמר בזיכרון של המצלמה.
(ואם יש כזו אופציה יש גם זיכרון...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;624924:

יש זיכרון רק שהוא בחוץ.....
במילים אחרות: אם אין לו כרטיס זכרון אין לו איך לזכור!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;624924:
יש זיכרון פנימי של המצלמה, שהוא משמר רק כתחנת מעבר בין עיבוד התצלום לשמירה על כרטיס הזיכרון, שמהירות הכתיבה עליה היא יותר איטית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;624843:
ועוד שאלונת:

כמדומני שהקיוסקים הם קוראי כרטיסים.

אגב, בזמן הפילם היו נמחקים מקסימום 30-35 תמונות, בכרטיסי זיכרון... וואי וואי וואי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;624824:
כרטיסי זיכרון שורדים גם מכונות כביסה.
אם היה מרכך כביסה במכונת כביסה, אולי התמונות ייצאו רכות יותר.

אתה מדבר מנסיון, או מהשערה.

לאשתי נפל פעם הפלאפון לתוך מכונת הכביסה, והתכבס (בהרתחה).

יחד עם הפלאפון אבדו גם כל מספרי הטלפון שהיו שמורים על הכרטיס. במעבדות סלקום (וגם במעבדה פרטית), לא הצליחו לקרא ממנו בשום אופן.

ולא נראה לי שיש הבדל בין כרטיס זכרון מסוג זה, לכרטיס מסוג אחר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;624960:
אתה מדבר מנסיון, או מהשערה.

לאשתי נפל פעם הפלאפון לתוך מכונת הכביסה, והתכבס (בהרתחה).

יחד עם הפלאפון אבדו גם כל מספרי הטלפון שהיו שמורים על הכרטיס. במעבדות סלקום (וגם במעבדה פרטית), לא הצליחו לקרא ממנו בשום אופן.

ולא נראה לי שיש הבדל בין כרטיס זכרון מסוג זה, לכרטיס מסוג אחר.

הידע שלי הוא על כרטיסי צילום בעיקר מסוג CF.
לא יודע מה זה לגבי פלאפון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שלמה;625058:
הידע שלי הוא על כרטיסי צילום בעיקר מסוג CF.
לא יודע מה זה לגבי פלאפון.

לתשומת ליבה של תרצה.

כרטיס צילום מהסוג ששלמה דיבר עליו, הוא כרטיס צילום מקצועי, והוא באמת יותר עמיד פיזית מכרטיסי זיכרון סטנדרטיים.

אבל כמדומני, שמבחינת העברת החומר ומחיקה, הם הרבה יותר רגישים.

תקנו אותי אם אני טועה.

• הוסף לסימניות
ו..........כרטיס מסוג זה פעם נהרס לי עקב קצר חשמלי שנבע מעיקום של אחד הפינים שהיה בקורא כרטיסים.
גם אחרי פירמוט! הכרטיס לא מוכן לקבל תמונות...

זה רק מראה עד כמה שאנחנו ברואי העולם, עשויים כחומר ביד היוצר = הקב"ה.
זה רק מראה , עד כמה צריך להתפלל שלא יהיו כל מיני תקלות, ולא לסמוך חלילה רק על ה"טבע".
הכרטיס זיכרון נמצא אצלי בבית.

• הוסף לסימניות
לאמר שכרטיסי זיכרון CF רגישים בהעברת החומר וכו'. הם בסתירה למה שאומרים שהם מאוד אמינים:)
ב"ה העברתי מאות אלפי תמונות במאות העברות כרטיסי זיכרון, וב"ה חוץ מהתקלה הנ"ל, ב"ה לא קרה לי בעייה של העברת מידע וגם שיחזור אחרי פורמט וכו'.

• הוסף לסימניות
א. אפשר לנסות לשחזר תמונות שנמחקו ע"י תוכנות שיחזור שונות אלא אכ הכרטיס עבר פירמוט ואז אין אפשרות לשחזר תמונות
ב. בפוטו עובדים רק עם קוראי כרטיסים
ג. תמונות שצולמו בטעות בזיכרון של המצלמה ולא של הכרטיס (תלוי בהגדרות) ניתן להוציא ע"י חיבור המצלמה עצמה לכבל שמגיע עם המצלמה -למחשב

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה