התייעצות איך מאבחנים רגישות למזון הגורם לכאבי בטן?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי.
אלרגיה לחלבי היא אלרגיה לחלבון שבחלב,
ורגישות היא ללקטוז שהוא סוכר החלב.

אגב, חלבון הסויה דומה בהרכבו במידה מסוימת לחלבון חלב פרה ולכן במקרה של אלרגיה לחלבי, עלולה להיות גם אלרגיה לסויה.
אז אם היא כותבת שהם בדקו רגישות ללקט וזה יצא תקין
ואלרגיה - זה לא נשמע
אז?

מענין אותי כי גם אצלנו אחותי מתנזרת מחלבי, בזמן שהלקטוז יצא שלילי

• הוסף לסימניות
לי היה אותו דבר עם הבת שלי שהיתה בת שנה, היא היתה מתפתלת מכאבי בטן ושלשולים עד שאני החלטתי שזה מחלבי והפסקתי וישר ראיתי שיפור! הלכתי לדר' אליהו מגן מרשדוד ואבחן שהיא אלרגית לחלבי. ( לפחות לקבל ביטוח לאומי)אח"כ הי נראה לי שעדין כשהיא אכלה חביתה היו לה עדיין כאבי בטן- הלכתי שוב ואכן גם אלרגית לביצה! כך נמנענו שנה מהמאכלים ובה' אחרי שנה זה עבר לה.

• הוסף לסימניות
אז אם היא כותבת שהם בדקו רגישות ללקט וזה יצא תקין
ואלרגיה - זה לא נשמע
אז?
לא שמתי לב שכתבה שעשו בדיקת רגישות ללקטוז.

בכל אופן, לדעתי (בהסתמך על גישת הנטורופתים) מבחן התוצאה קובע.
אם הורדת החלבי מהתפריט סייעה לשיפור המצב - אז יש רגישות לחלבי,
דהיינו, הגוף של הילדה מתקשה להתמודד עם חלבי ולא משנה איך זה נגרם.

• הוסף לסימניות
ילדה בת 8, סובלת לעיתים מכאבי בטו ושלשולים. רופאה גסטרו שלחה לבדיקת אי סבילות ללקטוז ונמצא תקין (אך במהלך תקופה בה התנזרה מחלב ומוצריו היה שיפור אשר המשיך גם לאחר שחזרה לתזונה רגילה) אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה - בס"ד תקין. ציליאק נשלל. בבדיקת צואה יש ערך גבוה מעט מהממוצע אך הרופא ילדים טוען שזהו ערך תקין לילדה שמשלשלת ולא מראה על מחלת מעי דלקתית. הילדה חיונית ומתפתחת יפה, הגסטרו רוצה להמשיך לקולונסקופיה עקב קרוהן שקיים במשפחה.אך בתחושה שלי זו רגישות למזון כלשהו. איך אפשר לאבחן למה היא רגישה? מעדיפה רפואה אלטרנטיבית. כי נראה לי שהרפואה הקונבנציונלית משתמשת כרגע בשיטות פולשניות מדי. מציינת עוד כי בזמנים בהם נזהרנו ממאכלים מסוימים, בהוראת הגסטרו או בחשד שהם גורמים את כאבי הבטן- היתה הטבה, וכמו במוצרי החלב, ההטבה נמשכה גם לאחר שחזרנו לתזונה רגילה. היו עכשו כמה חודשים של שקט ופתאום חזרו הכאבים והשלשולים.
תודה למי שקרא עד פה. יש מידע שיכול לעזור לנו?
גלוטן.
זה שצליאק נשלל לא אומר שזה לא רגישות לגלוטן,
במשפחתי היה מקרה, של מישהו שסבל מהתסמינים שאת מתארת ואפילו יותר מזה ללא הפסקה! עד שהוא עצמו הפסיק לאכול גלוטן, וזה עזר לו.
הוא עשה המון בדיקות וצליאק נשלל, רק שהוא הפסיק הוא גילה שזה מזה.
תנסו, לא תפסידו כלום!!
רפואה שלמה

• הוסף לסימניות
יש כל מיני דרכים טבעיות לגלות רגישויות (מטוטלת, אלקטרודות וכו')
אבל לפני כן הייתי שוללת קנדידה.
(אם יש במשפחה קרוהן והרופא ממליץ לבדוק, הייתי מתייעצת עם עוד רופא לפני שמחליטה לא לבדוק את זה)

• הוסף לסימניות
חבל לנסות ולנסות ולנסות...
בלי לדעת מה באמת קורה
עדיף ללכת לשלם 300
על בדיקה נורמלית...
אני עשיתי אצל מנחם דקלבוים
וכל מה שאני לא אוהבת פלוס עוד כמה דברים
יצא שאני רגישה אליהם
זה לא סתם שלא אוהבים לאכול דברים...

• הוסף לסימניות
ילדה בת 8, סובלת לעיתים מכאבי בטו ושלשולים. רופאה גסטרו שלחה לבדיקת אי סבילות ללקטוז ונמצא תקין (אך במהלך תקופה בה התנזרה מחלב ומוצריו היה שיפור אשר המשיך גם לאחר שחזרה לתזונה רגילה) אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה - בס"ד תקין. ציליאק נשלל. בבדיקת צואה יש ערך גבוה מעט מהממוצע אך הרופא ילדים טוען שזהו ערך תקין לילדה שמשלשלת ולא מראה על מחלת מעי דלקתית. הילדה חיונית ומתפתחת יפה, הגסטרו רוצה להמשיך לקולונסקופיה עקב קרוהן שקיים במשפחה.אך בתחושה שלי זו רגישות למזון כלשהו. איך אפשר לאבחן למה היא רגישה? מעדיפה רפואה אלטרנטיבית. כי נראה לי שהרפואה הקונבנציונלית משתמשת כרגע בשיטות פולשניות מדי. מציינת עוד כי בזמנים בהם נזהרנו ממאכלים מסוימים, בהוראת הגסטרו או בחשד שהם גורמים את כאבי הבטן- היתה הטבה, וכמו במוצרי החלב, ההטבה נמשכה גם לאחר שחזרנו לתזונה רגילה. היו עכשו כמה חודשים של שקט ופתאום חזרו הכאבים והשלשולים.
אני מכירה ילדה עם ערכים גבוהים מעט מהממוצע במשך כמה שנים שחשבו לא להמשיך להתקדם לבדיקות פולשניות כי חבל, ובסוף אובחן קרוהן בשלב מתקדם מדי שחייב ניתוח. וחבל ממש.
אם הגסטרו ממליץ על בדיקת קולונוסקופיה, לפחות תתייעצו עם עוד גסטרואנטרולוג מומחה לפני שתוותרו על הרעיון.
ועוד משהו - בדיקת אולטראסאונד בטן היא בדיקה שתלויה בפרשנות המפענח ובמיומנות שלו. במצב הנ"ל שתיארתי לעיל מכון מפורסם בקהילה אמר 'הכל בסדר' ובבדיקה בבית חולים אמרו 'עיבוי דופן מעי משמעותי'.

נ.ב. גם במקרה שאני מדברת עליו היתה הקלה של חודשים בהיזהרות ממאכלים מסוימים.
קיצר, חוששני שויתרתם על הרעיון של קולונסקופיה מהר מדי :(

• הוסף לסימניות
עשינו את זה, כתבתי, הצלחנו להתבלבל... הורדנו, הכאבים נרגעו אך הרגיעה המשיכ ה גם אחרי שחזרנו למזון הבעייתי. לא הצלחנו לראות סיבה ותוצאה.
יכול לקחת כמה חודשים עד שהנזק ממזון בעייתי מצטבר לרמת כאבים.

• הוסף לסימניות
אני מכירה ילדה עם ערכים גבוהים מעט מהממוצע במשך כמה שנים שחשבו לא להמשיך להתקדם לבדיקות פולשניות כי חבל, ובסוף אובחן קרוהן בשלב מתקדם מדי שחייב ניתוח. וחבל ממש.
אם הגסטרו ממליץ על בדיקת קולונוסקופיה, לפחות תתייעצו עם עוד גסטרואנטרולוג מומחה לפני שתוותרו על הרעיון.
ועוד משהו - בדיקת אולטראסאונד בטן היא בדיקה שתלויה בפרשנות המפענח ובמיומנות שלו. במצב הנ"ל שתיארתי לעיל מכון מפורסם בקהילה אמר 'הכל בסדר' ובבדיקה בבית חולים אמרו 'עיבוי דופן מעי משמעותי'.

האמת, חיכיתי לך.
ממה שאני מכירה קרוהן הוא לא רק כאבי בטן. גם הגסטרו אמרה לי שהיא ממהרת לשם בגלל הסיפור המשפחתי (אגב, לא ברור בכלל שקרוהן הוא משפחתי- תורשתי) ההמוגלובין של הילדה תקין. נראית חיונית ומתפקדת יפה.
אבל נתת לי בהחלט חומר למחשבה.

• הוסף לסימניות
היימליך
02-5386867
025001997
לא יודע איזה מהמספרים של המרפאה אבל הכי מומלץ
ממש הציל אותנו...

• הוסף לסימניות
האמת, חיכיתי לך.
ממה שאני מכירה קרוהן הוא לא רק כאבי בטן. גם הגסטרו אמרה לי שהיא ממהרת לשם בגלל הסיפור המשפחתי (אגב, לא ברור בכלל שקרוהן הוא משפחתי- תורשתי) ההמוגלובין של הילדה תקין. נראית חיונית ומתפקדת יפה.
אבל נתת לי בהחלט חומר למחשבה.
בהתחלה הוא בהחלט רק כאבי בטן וקצת אי נוחות במערכת העיכול. וממש עדיף לתפוס אותו כשהוא קטן ובלתי מאיים.

• הוסף לסימניות
היימליך בודק אלרגיות. עולה 300 ש"ח נדמה לי. שווה לנסות
היימליך לא בודק אלרגיות הוא בודק רגישות !!
וזה בדיוק מה שאת צריכה בדיקת רגישות יש לו מכשור שלרפואה אין את זה .
אחיין שלי סבל גם משילשולים נזלות וכו' .. עשה בדיקת אלרגיות מקיפה ולא יצא שאלרגי לכלום
הלך להיימליך שבדק וגילה למה הוא רגיש וברגע שהספיקו נעלם כלא היה .
שגיסתי חזרה ואמרה את זה לרופאה היא אמרה אין לנו אפשרות לבדוק דברים כאלה .

• הוסף לסימניות
מה המייל שלך?

• הוסף לסימניות

שאלה, האם היו גם שלשולים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה