איך מבטלים סיסמה של מחשב כשאיני זוכר אותה??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שולחת קישור להסבר איך פותרים את הבעיהhttps://answers.microsoft.com/he -il/windows/forum/windows_7-security/%D7%90%D7%99%D7%9A/6543a1d3-0b8d-4614-8f12-857154a276f9
א. הקישור לא תקין
ב. גם פה בפורום פורסמו הוראות (בנושא: שכחתי סיסמא למחשב נייד)
ומסיבות ברורות לא הבאתי את זה מלכתחילה ושלחתי את זה לנ"ל באופן פרטי.

• הוסף לסימניות
@יוסי מחשבים @דודכהן @דֹב @bris @פרסומון
אשמח להבין אחת ולתמיד - איפוס ססמאות (כגון זה המדובר באשכול הנוכחי), זה נושא אסור לדיבור בגלוי?
היה ממש נחמד אם היה נעוץ בראש הפורום כללים של מותר\אסור.
תודה :)

• הוסף לסימניות
@יוסי מחשבים @דודכהן @דֹב @bris
אשמח להבין אחת ולתמיד - איפוס ססמאות (כגון זה המדובר באשכול הנוכחי), זה נושא אסור לדיבור בגלוי?
זה לא "אסור" אבל זה לא ראוי
אתה בטח לא היית רוצה שמישהו יעקוף לך את הסיסמה במחשב, בשביל מה יש סיסמה?!
(אמנם אני כתבתי פה בפורום את אחד הדרכים, אבל הספיק לי פעם אחת, כדי שאוכל לציין בהודעות הפרטיות ולא לחזור על התהליך כל פעם מחדש...)

• הוסף לסימניות
(אמנם אני כתבתי פה בפורום את אחד הדרכים, אבל הספיק לי פעם אחת, כדי שאוכל לציין בהודעות הפרטיות ולא לחזור על התהליך כל פעם מחדש...)
לומר את האמת - ישנם הרבה דברים בפורום פה שלא הייתי רוצה שיגיעו לידי אנשים מסויימים, למטרות טובות.
ובכל אופן - ניחא XP, שזו בדיחה - אני מבין. אבל מדובר לרוב בכלים\בדרכים שיש צורך בידע בשבילם, או בהתאמצות מיוחדת.
אני מניח שמי שירצה לעקוף את הסיסמה למחשב שלי יגיע עם מטרה מכוונת, ואז לא הרווחנו דבר.
אלא אם אתה טורח לוודא שהמבקש בפרטי הוא אכן בעל המחשב\החשבון שצורך את הידע לשימושו האישי.

• הוסף לסימניות
גם בנוגע לפריצות וכו'.
אולי זה לא ראוי,
אבל ניתן להגיע היום לכל המידע בשניות. אז למה שלא יהיה כתוב גם פה..?

• הוסף לסימניות

ברשותכם דיינים מומחים, אני מקפיץ את הנושא שוב מאחר ולא קיבלתי תשובה ממנהל;
הנושא עולה שוב ושוב בימים האחרונים בפורום, ואני חושב שלטובת הכלל כדאי להגדיר בצורה ברורה מה אפשר לבקש\לשלוח ע''ג הפורום ומה לא.

אני מתכוון לנושאים הכלליים יותר כגון פריצות לתוכנות למיניהם, עקיפת ססמאות וכו' וכו' וגו'.

@bris

• הוסף לסימניות
זה דבר ידוע שעם גישה פיזית למחשב אין הסיסמא שוה כקליפת השום ומעיקרא לא נועדה הסיסמא להגן מפני תקיפות מסוג זה. כל העוסקים באבטחת מידע אומרים את זה בפה מלא. אני לא רואה שום פסול בפירסום הדבר (לא מדובר פה הרי על פריצה למחשב של מישהו אחר, אני מקוה...).

אז בשביל מה יש סיסמא?

זה הגנה די טובה כאשר אין גישה פיזית למחשב וכל האינטראקציה הוא רק דרך העכבר\מקלדת.(גישה מרחוק או מחשב נעול בתוך ארון)

איך אני מגין על עצמי מפני תקיפות פיזיות במחשב?

• נועל את הביוס עם סיסמא (לא שוה הרבה)
  • סיסמא על הדיסק הקשיח (גם לא שוה הרבה)
  • שמור הכל בארון נעול חוץ מהמסך מקלדת ועכבר. (לא תמיד פרקטי)
  • bitlocker (במקרה של איבוד הסיסמא קשה עד בלתי אפשרי לשחזר את החומר)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זה דבר ידוע שעם גישה פיזית למחשב אין הסיסמא שוה כקליפת השום ומעיקרא לא נועדה הסיסמא להגן מפני תקיפות מסוג זה. כל העוסקים באבטחת מידע אומרים את זה בפה מלא. אני לא רואה שום פסול בפירסום הדבר (לא מדובר פה הרי על פריצה למחשב של מישהו אחר, אני מקוה...).

אז בשביל מה יש סיסמא?

זה הגנה די טובה כאשר אין גישה פיזית למחשב וכל האינטראקציה הוא רק דרך העכבר\מקלדת.(גישה מרחוק או מחשב נעול בתוך ארון)

איך אני מגין על עצמי מפני תקיפות פיזיות במחשב?

• נועל את הביוס עם סיסמא (לא שוה הרבה)
  • סיסמא על הדיסק הקשיח (גם לא שוה הרבה)
  • שמור הכל בארון נעול חוץ מהמסך מקלדת ועכבר. (לא תמיד פרקטי)
  • bitlocker (במקרה של איבוד הסיסמא קשה עד בלתי אפשרי לשחזר את החומר)

כמה הערות ,

לגבי נעילת ביוס - במחשבים עסקיים (ולא רק) שיש שבב TPM מאוד קשה לפרוץ סיסמה של EFI .
סיסמה על הדיסק - אם זה סיסמת SATA , גכ מאוד קשה לפרוץ.

דווקא ביטלוקר , נחשבת הצפנה חלשה יחסית מכמה סיבות , יש מפתחות מסטר וההצפנה עצמה לא מאוד חזקה.
VERACRYPT וכדו הרבה יותר חזקות (כמובן תלוי באורך הסיסמה)

למשתמש רגיל או עסקי סטנדרטי מספיק לשים סיסמה על הביוס , ולהפעיל SECURE BOOT ולאשר KEY של הבוט הספציפי שלו.
די קשה לעקוף את זה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למסקנה - מה עושים כדי לפרוץ סיסמה?????????.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה